“Real artists ship.”
Steve Jobs

Niemand komt je het antwoord brengen!

Dus je weet niet wat je wilt met je leven? Welkom bij de club. De club is bijna zo groot als de gehele mensheid, op een klein groepje na die het antwoord heeft gevonden.

Het is eenvoudig en verleidelijk om op het antwoord te blijven wachten, om in de tussentijd geen belangrijke keuzes te maken en door te modderen in een leven waar je niet blij van wordt. Prima, als dit je keuze is dan ben je zeker niet de enige. Erg effectief is het meestal niet. Het is lang wachten op een antwoord, in sommige gevallen kan het een leven lang duren!

Wil je weten wat je met je leven wilt doen? Blijf dan niet wachten. Wachten heeft namelijk geen zin. Er is niemand die jou het perfecte antwoord komt presenteren. Mensen zullen het proberen (“volgens mij moet je dokter/advocaat/leraar/etc. worden”), maar het antwoord sluit waarschijnlijk niet aan bij dat waar je naar op zoek bent.

Je vindt het antwoord niet door te wachten. Je vindt het door aan de slag te gaan. Door het leven tegemoet te gaan en zaken in de wereld te zetten.

Echte artiesten leveren

Je leert niet alleen door na te denken. Je leert vooral door te doen. Wanneer je zaken in de wereld zet, zoals een blog, een boek, een tekening/schilderij, rapport, onderzoek of wat dan ook, zul je ontdekken welke dingen bij jou passen.

Je ontdekt of zingen iets voor jou is als je het probeert. Je ontdekt of het geven van workshops echt jouw roeping is door workshops te geven.

Blijkt dat het geven van workshops niet jouw ding is? Geweldig, dan heb je iets geleerd. Op naar het volgende idee. In ieder geval hoef je niet door te blijven modderen en te dubben of workshops nu wel of niet je roeping zijn. Je hebt het zelf uitgezocht!

Echte artiesten zetten iets in de wereld, ze leveren. Echte artiesten durven de verkeerde keuze te maken.

Hoe kun jij iets in de wereld zetten?

Simpel. Zoek een gebied waarop je interesses en je talenten samenkomen, en probeer iets toe te voegen aan dit vakgebied. Studeer, experimenteer, publiceer.

Schrijf een samenvatting van alles wat je hebt geleerd en publiceer het online voor andere beginners in het vak. Test of je ‘roeping’ bij je past door het simpelweg te doen. Eerst als hobby, om vervolgens door te ontwikkelen wanneer het bevalt.

Kom in actie. Ga het doen. Zet iets in beweging, verzamel momentum, begin een positieve spiraal. Voor je het weet heb je het antwoord gevonden.

En vergeet niet: je mag de verkeerde keuze maken! Maar ga aan de slag. Het is toch zonde om niet te weten wat je met je leven moet doen? Het leven is kort, en jij hebt de wereld waarschijnlijk veel meer te bieden wanneer je in actie komt! Inspiratie nodig? Kijk eens naar het onderstaande boek!

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test