“Successful people are simply
those with successful habits.”

Brian Tracy

Regie nemen over je leven doe je zo

Wat is de beste manier om regie te nemen over je leven? Hoe kun je ervoor zorgen dat je leven zich stap voor stap gaat vormen naar jouw wensen? Wat is de meest effectieve manier om grip en controle te krijgen over je leven?

Er is één woord dat deze vraag beantwoordt. En dat woord is consistentie.

Onthoud dit woord en beoefen het elke dag. Dan zul je merken dat je stap voor stap steeds meer regie over je leven krijgt.

De geheime kracht van consistentie

De meeste mensen hebben het idee dat verandering realiseren en de regie nemen over je leven altijd gepaard moet gaan met een drastische ommezwaai. Alsof grote resultaten alleen ontstaan wanneer we grote stappen zetten.

In werkelijkheid werkt het precies andersom. Het zijn de kleine, dagelijkse dingen die we doen die de kwaliteit van ons leven bepalen. De grote dingen zijn het resultaat van alle kleine dingen die we hebben gedaan (of gelaten).

Als je het gevoel hebt dat je geen controle over je leven hebt dan kun je de regie over je leven nemen door de kleine, dagelijkse dingen te veranderen. Verander de kleine dingen, dan volgende de grote dingen vanzelf.

Doe consistent de juiste kleine dingen – meer hoef je niet te doen.

Ik heb nooit een succesvolle website gemaakt

Nee. Er is geen moment in mijn leven geweest waarop ik soChicken heb ‘gemaakt’ en plotseling miljoenen bezoekers mocht ontvangen.

Er waren wel duizenden momenten sinds ik met soChicken ben begonnen waarop ik een stukje schreef. Week in, week uit schrijven en proberen steeds beter te worden. Het is de consistentie die de resultaten brengt.

Ik heb nooit een boek geschreven. Ik heb wel duizenden alinea’s geschreven, een hoop geschrapt, een berg outlines gemaakt en weggegooid, talloze correcties doorgevoerd en een eindeloze serie aan beslissingen genomen – dag na dag, net zo lang tot er een boek was.

Niemand heeft ineens een strakke buik, een afgeloste hypotheek, een gezonde levensstijl, een goedlopend bedrijf, een prachtige theatershow, goede relaties of een gestroomlijnde workflow.

Al deze dingen ontstaan doordat mensen consistent en op een dagelijkse basis kleine stappen zetten. Het werk zit hem in de kleine momenten. Deze momenten vormen de bakstenen van het uiteindelijke gebouw – het resultaat dat anderen zien.

De regie nemen over je leven

Dus je wilt nu eindelijk de regie nemen over je leven? Verlies je dan niet in allerlei groteske doelen. Bepaal in welke richting je wilt bewegen, en onderzoek welke kleine, alledaagse taken je consistent kunt verrichten om dit doel automatisch dichterbij te brengen.

  • Wil je een boek schrijven? Schrijf dan elke dag 300 woorden. Dan heb je over 8 maanden een manuscript.
  • Wil je afvallen? Maak dan kleine veranderingen in je eetpatroon die je elke dag vol kunt houden.
  • Wil je fitter worden? Richt je aandacht op je volgende work-out en blijf dit plan consistent volgen.
  • Wil je rijker worden? Zorg er dan voor dat je consistent geld apart zet en minder uitgeeft dan er binnen komt.

Vraag jezelf af: ”Welke kleine, dagelijkse bezigheid helpt me vooruit richting mijn doel?”

Fixeer je aandacht vervolgens op die kleine bezigheid. Richt je op het proces, niet op het doel.

Herhaal die gewoonte consistent op een dagelijkse basis. Op deze manier kun je alles voor elkaar krijgen waar je naar verlangt, en zul je merken dat je langzaam de regie over je leven terugkrijgt.

Je wordt wat je vaak doet. Verander de kleine dingen, dan verander je de grote dingen automatisch.

Breng je leven in een opwaartse spiraal

Met mijn online cursus Opwaarts laat ik je zien welke kleine, strategische stappen je kunt introduceren in je leven om de regie over je leven te nemen en te bewegen richting meer vrijheid, blijheid en betekenis.

Verander in kleine stappen en breng je leven in een opwaartse spiraal.

Lees meer en schrijf je direct in…

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test