Artikel opslaan

Ik krijg het maar niet voor elkaar

Veel lezers hebben aangegeven dat soChicken ze heeft geholpen hun leven mooier te maken op allerlei manieren. Ze voelen zich vrijer, lichter, vol zelfvertrouwen liefde en vertrouwen. Ze genieten meer van het leven, van ieder moment, van de mensen om hen heen.

Er zijn echter ook veel mensen die aangeven dat ze moeite hebben met het uitvoeren van onze tips. Hoe vertaal je de tips vanuit een artikel naar je dagelijks leven? Hoe kan soChicken jouw leven veranderen?

In dit artikel geef ik acht tips die je helpen de suggesties op de website makkelijker toe te passen in je eigen leven.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

1. Doe het één voor één

Bezoekers die voor het eerst kennismaken met soChicken hebben soms het gevoel dat ze alles tegelijk kunnen doen. Dat ze hun leven direct op alle fronten kunnen veranderen met behulp van de artikelen.

Ook wanneer je soChicken al langer bezoekt kan het zijn dat je enthousiasme je soms tegenwerkt. Je leest artikelen die je interesse wekken, en je wilt graag direct iets veranderen in je leven.

Hoe verleidelijk het ook is om heel soChicken in één middag op je leven toe te passen, het is nauwelijks een effectieve manier om vooruit te komen. Je voelt je snel overweldigd, en zult moeite hebben om de nieuwe gewoontes en ideeën vast te houden in je dagelijks leven.

Werk daarom liever stap voor stap. Neem de tijd om iets te veranderen in je leven, en ga pas verder met het volgende wanneer je het gevoel hebt dat het gelukt is, dat je veranderd bent. In de tussentijd kun je interessante artikelen voor de toekomst opslaan in je favorieten of uitprinten voor in een eigen archief.

Maak een keuze over wat je het liefst wilt veranderen in je leven, en begin daarmee. Doe niet alles tegelijk, doe het één voor één.

2. Doe het stap voor stap

Hoe beklim je een berg? Stap voor stap. Hoe verander je je leven? Juist, stap voor stap. Je verandert niet in één middag van een chaoot naar een minimalist. Je verandert ongezonde leefgewoontes niet binnen een uur, je kunt niet in een week 20 kilo afvallen.

Houd je einddoel voor ogen, maar richt je op de kleine stappen. Je weet dat je naar Parijs wilt lopen en je weet dus in welke richting je moet lopen. Om effectief vooruit te komen kun je je vervolgens het best richten op iedere kleine stap die je dichterbij Parijs brengt.

Haal het idee uit je hoofd dat je in zeer korte tijd ieder gebied in je leven kunt transformeren vanuit jezelf. Denk ik kleine stappen, dagelijkse vooruitgang.

3. Hang geen oordeel aan de resultaten

Onthoud deze gedachte: Geen enkele uitkomst is van zichzelf goed of slecht. Er zijn alleen resultaten.

Wanneer je je focust op dagelijkse vooruitgang, zul je merken dat het niet altijd perfect verloopt. Gezond eten is niet altijd makkelijk, dat geldt ook voor je liefdevol opstellen, begripvol zijn, productief zijn en ga zo maar door.

Je leven veranderen gaat vrijwel altijd gepaard met tegenslagen, terugvallen en tegenvallers. Laat je hierdoor niet ontmoedigen, maar leer en geniet ervan. Geniet van het proces dat je hebt opgestart, en zie het voor wat het is. Je onderneemt actie, en je krijgt resultaten.

Deze resultaten betekenen op zichzelf niets. Jij bent geen zwakkeling als je een keer op de bank blijft liggen in plaats van te werken aan je bedrijf. Het is een resultaat van de acties en gedachten die je hebt gehad en genomen. Bevalt dit resultaat je niet? Probeer dan iets anders.

Veroordeel jezelf niet. Wees lief voor jezelf. Sla jezelf niet psychisch in elkaar als het een keer niet loopt zoals je zou willen, je maakt het jezelf waarschijnlijk al moeilijk genoeg. Wat is het beste dat je kunt doen als je een vreetbui hebt gehad tijdens het afvallen? Juist, laat de vreetbui achter je (kan gebeuren, niets aan te doen) en richt je op positieve vooruitgang.

Veranderen kost tijd, het kan niet altijd goed gaan. Blijf je dus richten op de vooruitgang en blijf niet hangen bij de tegenslagen. Negatieve energie gaat je echt niet vooruit helpen.

4. Gebruik sociale controle

Veranderen is makkelijker met een gezonde dosis sociale controle. Vertel mensen in je omgeving waar je mee bezig bent, leg uit wat je wilt veranderen in je leven en waarom. Je hoeft je ideale leven niet in stilte en afzondering tot stand te brengen. Betrek je vrienden erbij, dan wordt het veel makkelijker!

Als je meer wilt bewegen, spreek dan wekelijks af met een goede vriend(in). Als je je doelen wilt bereiken, laat je omgeving dan weten wat je probeert te bereiken. Als je vanaf nu meer biologisch wilt eten, laat dit dan gewoon zien en leg uit waarom je hier voor kiest.

De meeste mensen vinden het niet fijn om ‘af te gaan’ voor anderen. Uiteraard maakt het niets uit of je nu wel of niet kunt veranderen, maar ergens voelt het prettig om aan je omgeving te laten zien dat je succes hebt, dat het je lukt.

Om deze reden zul je vaak beter je best doen vanwege de sociale druk. Je wilt bewijzen dat je het kunt. Bovendien wordt veranderen ook veel leuker als je er leuke mensen bij betrekt!

5. Geef jezelf ruimte voor evaluatie

Begin met een privé logboek waarin je regelmatig schrijft over je vooruitgang. Schrijf over de dingen die goed gaan, over de dingen die minder gingen en hoe je die voortaan beter kunt doen. Moedig jezelf aan, deel compassie met jezelf.

Door je vooruitgang regelmatig te evalueren (bijvoorbeeld iedere avond of iedere week, of wanneer je er zin in hebt) blijf je makkelijker op koers. Je houdt jezelf scherp, en blijft betrokken bij de dingen die je belangrijk vindt in het leven.

Koop dus een mooi schrift, een dagboek, start een Word documentje of koop een speciale dagboek applicatie op je mobiele telefoon. Maak het een vertrouwde plek voor jezelf waar je af en toe met jezelf kunt praten.

6. Beleef plezier aan de vooruitgang

Verander niet omdat het ‘moet’ maar omdat je het wilt. Zie vooruitgang niet als vanzelfsprekend, maar vier het met jezelf. Het is fijn als je leven in de juiste richting beweegt, als dingen goed gaan.

Doe je best om te genieten van het proces, beleef plezier aan de reis. De reis naar je doel is doorgaans het mooiste aspect van het bereiken van het doel. Geniet er dus met volle teugen van, en laat je niet ontmoedigen door tegenslagen of de enorme weg die je nog te gaan hebt!

7. Besef dat het allemaal niets uitmaakt

Jij maakt je heel druk over je leven, en dat is logisch, dat is jouw taak. Besef echter dat jij de enige persoon bent op aarde die zich zo druk maakt over jouw leven. Voor de rest van de wereld maakt het allemaal niet zo gek veel uit of jij nu wel of niet verandert.

Die gedachte moet een bepaalde last van je schouders verlichten. Het maakt niet uit wat je doet of hoe je je voelt. Het maakt gewoon niet uit. Als jij ervoor kiest om je beter te voelen, super. Als je ervoor wilt kiezen om je leven moeilijk te maken, ook geen probleem.

Er is geen strijd, behalve een strijd met jezelf. Voel je je overweldigd, en heb je er even allemaal geen kracht meer voor? Besef dan dat niets doen ook een optie is. Het moet allemaal niet. Je bent vrij om zelf te bepalen wat je doet. Je bent vrij, altijd.

8. Doe het met hoop, liefde en anticipatie

Je leven veranderen in de positieve zin is een fijne en bijzondere gebeurtenis. Het is steeds weer geweldig om te voelen hoe jij positieve dingen in je leven teweeg kunt brengen.

Leef met een gevoel van hoop dat je leven steeds mooier zal worden. Leef met een gevoel van liefde voor jezelf, voor iedereen om je heen en voor de wereld waarin je leeft. Leef met anticipatie. Verwacht dat het leven goed zal uitpakken voor jou. In de meeste gevallen zorgt deze positieve levenshouding voor een self fulfilling prophecy.

Zo breng je meer soChicken in je leven

De bovenstaande tips helpen je meer van onze tips toe te passen in je leven wanneer je daar behoefte aan hebt. Gebruik jij zelf andere technieken of gedachten om je leven te veranderen? Deel ze dan met alle bezoekers door een reactie achter te laten onderaan dit artikel!

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test