Artikel opslaan

“On Monday mornings I am dedicated to the
proposition that all men are created jerks.”

H. Allen Smith – Schrijver

De vervelendste dag van de week

Heb jij een hekel aan maandagen? Dan ben je echt niet de enige. Maandag is de grote boeman, het is de dag die het weekend ongevraagd beëindigt, de dag die een einde maakt aan vrijheid en plezier.

Op maandag moet je weer aan de slag. Vroeg op, productief zijn, doelen bereiken. Maandag is volgens velen de vervelendste dag van de week.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Maandag is leuk!

En toch is maandag niet alleen maar ellende. Want waarom zou je je dag laten verpesten door allerlei negatieve gedachten die je uiteindelijk alleen maar slap en treurig maken? Maandag is gewoon een geweldige dag!

Hieronder 12 redenen waarom maandag behoorlijk leuk kan zijn. Welke redenen kan jij bedenken?

 1. Maandag is als de lente, een nieuw begin van een nieuwe periode. Zie het niet als het einde van je weekend maar als het begin van een geweldige week!
 2. Maandag is een geweldige dag om de boel op orde te brengen!
  Zie ook 7 Tips om je Week Goed te Beginnen.
 3. Op maandag ben je lekker uitgerust en dus kun je van maandag de meest productieve dag van de week maken.
 4. Je kunt lachen om je collega’s die zich ontzettend aanstellen over het feit dat hun weekend voorbij is.
 5. Een nieuwe week biedt nieuwe kansen. Zijn er vorige week dingen mis gegaan? Deze week heb je de kans het wél goed te doen.
 6. Op maandag gebeuren er veel nieuwe leuke dingen, zo komen er weer artikelen op je favoriete sites en verschijnen er nieuwe aanbiedingen bij de winkels. De wereld gaat weer draaien!
 7. Ja, op maandag begint je favoriete serie weer.
 8. Je bent lekker uitgerust, maandag is daarom een goede dag om lekker te sporten.
 9. Maandag is de wekelijkse passie test. Als je zin hebt in je werk dan zit je goed. Als je geen zin hebt, dan weet je dat je iets moet veranderen!
 10. Maandag hoeft niet zoveel te verschillen van het weekend. Wie zegt dat je op maandag geen leuke dingen kan doen ‘s avonds? Wie zegt dat je persé op maandag een gezonde prak moet eten?
 11. Maandag is als de ochtend, lekker fris! Het is niet altijd fijn om vroeg je bed uit te zijn, maar de heerlijke ochtendgeur maakt het de moeite waard! Met maandagen is het precies hetzelfde.
 12. Maandag is een dag als iedere andere dag. Het is aan jou om er optimaal van te genieten en er een geweldige dag van te maken!

Heb jij nog meer redenen? Plaats dan een reactie en inspireer andere lezers om maandag positiever te bekijken!

Geniet van je maandag!

Laat jezelf niet meeslepen in negativiteit. Ga de maandag vrolijk tegemoet en geniet met volle teugen van je dag. Wanneer je plezier hebt vliegt de tijd voorbij!

Op deze manier besteed je je tijd goed, en is het voor je het doorhebt alweer lekker vrijdag!

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test