Artikel opslaan

1. Laat je zorgen even achter je

Neem even afstand van je dagelijkse zorgen. Een leuke dag beleef je niet als je je druk maakt om allerlei dingen. Je hebt het echt naar je zin als je leeft in het moment, en geniet van de dag zelf.

Laat de dagelijkse rompslomp dus even voor wat het is. Doe een aantal oefeningen om je hoofd leeg te maken en maak je klaar om écht te genieten van de dag. De onderstaande soChicken artikelen helpen je afstand te nemen van je dagelijkse zorgen!

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

2. Ga iets doen waar je ontzettend veel zin in hebt

Onderneem iets waar je veel zin in hebt. Dit kan iets recreatiefs zijn zoals een dagje naar de Efteling of een korte vakantie. Het kan ook te maken hebben met werk of een ander leuk project. Of wat dacht je van een etentje met vrienden of familie, of een leuk feest?

Zorg dat je je kunt verheugen op iets leuks. Op die manier beleef je dubbel plezier. Heb je geen idee wat je leuk vindt? Probeer dan te bedenken wat je bijvoorbeeld als kind het leukst vond om te doen, of bedenk wat je zou willen doen als je onbeperkt geld zou hebben.

De onderstaande artikelen helpen je meer inzicht te krijgen in wat je leuk vindt, en hoe je hier meer plezier aan kunt beleven!

3. Betrek leuke mensen die belangrijk voor je zijn

Je kunt plezier beleven in je eentje, maar de meest geweldige dagen deel je het liefst met de mensen van wie je houdt.

Omring jezelf daarom met fijne mensen. Beleef samen een geweldige dag, en versterk tegelijkertijd jullie band. Plezier hebben met leuke mensen is een hele goede manier om lekker in je vel te blijven zitten. Goede sociale contacten zorgen namelijk voor een langdurige geluksboost!

Lees ook: 3 Tips Voor een Meer Hechte Familie

4. Zorg voor een voldaan gevoel

Heb je het naar je zin? Geniet dan met volle teugen. Verval niet in denken aan je problemen maar blijf met je aandacht in het heden. Vergeet er niet van te genieten!

Hoe intenser je geniet, des te voldaner je je zult voelen na afloop van deze dag. Wees positief, en probeer te genieten van zowel de kleine als de grote dingen. Schoonheid en geluk schuilen juist in de kleine dingen en gebaren. Ga daar naar op zoek en laat je vullen met blijdschap.

Lees ook: Genieten van het Leven: Praktische Gids

5. Creëer mooie herinneringen

Je beleeft een geweldige dag waar je je misschien al een tijdje op verheugd hebt. Zorg dat je naast de voorpret en het plezier van vandaag ook nog kunt nagenieten van een fantastische dag.

Zorg ervoor dat je je deze dag kunt herinneren. Maak foto’s, video’s of schrijf ‘s avonds in je dagboek. Zorg dat je een mooie dag altijd met je mee blijft dragen. Door het moment vast te leggen kun je er later altijd nog van nagenieten.

Meer over de kracht van herinneringen lees je in dit soChicken artikel:
4 Manieren om de Tijd de Vertragen

Meer leuke tips om iets van je dag te maken?

Wil je meer tips om deze dag echt te kunnen herinneren als een geweldige dag? Lees dan de onderstaande soChicken artikelen met nog veel meer leuke ideeën en inzichten om iedere dag te genieten van je leven.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test