Artikel opslaan

“The more you are in a state of gratitude,
the more you will attract things to be grateful for.”

Walt Disney

Dankbaar zijn geeft je leven glans

Dankbaar zijn is fijn. Het maakt je leven leuker, makkelijker en het brengt je meer voldoening. Dat is de reden dat ik elke dag een lijstje maak in mijn dagboek van dingen waar ik dankbaar voor ben.

Het werkt als je goed in je vel zit om nog meer glans aan je leven te geven. En het werkt als een tierelier als je niet goed in je vel zit om de opwaartse spiraal op te starten.

Ik zit goed in mijn vel nu na een eerder dipje een tijdje terug, dus dat is fijn. Het leek me leuk om deze punten van dankbaarheid eens met je te delen, zodat je een idee krijgt van hoe zo’n lijstje eruit kan zien. Ik vind het fijn om het op te schrijven, en misschien haal jij er inspiratie uit.

Er is zoveel om dankbaar voor te zijn. Deze 11 punten zijn nog niet eens het begin van wat ik allemaal op zou kunnen noemen. Waar ben jij dankbaar voor? Deel het onderaan de pagina in een reactie!

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

11 dingen waar ik vandaag dankbaar voor ben

 1. Ik ben dankbaar voor mijn gezondheid die – na een maand snotteren en pruttelen – weer op peil is. Ik ben dankbaar voor mijn energie, voor mijn lijf die zo goed aangeeft wat het nodig heeft, waardoor ik er steeds beter voor kan zorgen.
 2. Ik ben dankbaar dat Billy en Jake in mijn leven zijn. Dat Billy al zo lang mijn maatje is, en dat we het als gezin zo leuk hebben.
 3. Appeltaart. En ik ben tegelijkertijd dankbaar dat het me steeds beter lukt om het niet te eten.
 4. Ik ben dankbaar voor mijn lieve familie en vrienden, die mijn leven leuk en leerzaam maken.
 5. Ik ben ontzettend dankbaar voor soChicken op veel manieren. Ik voel me bevoorrecht dat ik zoveel lezers mag inspireren om het leven leuker te maken. Ik vind het super tof dat ik mijn creativiteit er helemaal in kwijt kan. En ik ben ontzettend dankbaar dat ik er mijn inkomen mee kan verdienen door online cursussen te ontwikkelen en mensen nog beter te helpen.
 6. Ik ben dankbaar voor de kleine ‘normale’ momenten in het leven. Zoals naar de stad wandelen en genieten van de route, een inspirerend boek lezen, gezellig ontbijten op zondag, koffie doen met een vriendin of eten met vrienden of familie.
 7. Ik ben dankbaar voor ons huisje in Delft. Ik woon hier nu zo’n drie jaar met veel plezier. Ik ben opgegroeid in Spijkenisse, en ik vind het super leuk om op een bruisende plek te wonen met zoveel historie, toeristen, studenten en leuke tentjes. En ik vind het fantastisch dat er nog zoveel te ontdekken is.
 8. Ik ben ook ontzettend dankbaar dat ik af en toe niet in Delft ben, en de wereld in kan om te reizen, mezelf uit te dagen en me te verwonderen over andere landen en culturen.
 9. Jou. Ik ben dankbaar voor mijn lieve lezers die me steunen, inspireren en me helpen het beste uit mezelf te halen.
 10. Ik ben dankbaar voor Disneyland muziek. Noem me raar, maar ik luister dat als ik inspiratieloos ben. Het is de voornaamste reden dat ik mijn Spotify account niet aan Facebook heb gekoppeld. Ik luister namelijk ook kerstmuziek in augustus. Mijn hele leven al.
 11. Ik ben dankbaar voor alles wat ik de afgelopen jaren geleerd heb, hoe ik gegroeid ben en hoe ik mezelf ben tegengekomen in het proces. Positief denken, mindfulness, innerlijke rust, minimalisme, kwetsbaarheid, dienstbaar zijn, liefdevol leven enzovoort. Het zijn stuk voor stuk zaken die mijn leven leuker en betekenisvoller hebben gemaakt. En ik vind het zo bijzonder dat er nog zoveel te leren is, en ik eigenlijk pas net begonnen b

Waar ben jij dankbaar voor?

Maak eens een lijstje. Het is een geweldige manier om meteen in een positieve vibe te komen. En als je je lijstje hieronder deelt, dan kun je ook andere lezers eraan herinneren hoeveel er eigenlijk is om dankbaar voor te zijn in het leven.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test