Blijf elkaar ontdekken

Wanneer je net bij elkaar komt dan ontdek je constant nieuwe dingen over elkaar. Je ontdekt zijn of haar goede eigenschappen, en als de ergste verliefdheid begint te vervagen, ook de minder leuke eigenschappen.

Je wilt alles van de ander weten. Jullie zijn ontzettend geïnteresseerd in elkaar en elkaars leven.

Als je langer bij elkaar bent dan ga je je meer richten op je eigen leven, je carriere, de kinderen. Jullie relatie voelt misschien als vanzelfsprekend, terwijl dat natuurlijk absoluut niet zo is. Door goede vragen aan je partner te stellen kun je elkaar opnieuw beter leren kennen.

Neem even tijd voor elkaar met deze relatievragen

Om jullie relatie fijn en stabiel te houden moeten jullie werken aan een stevige basis. Neem af en toe tijd voor elkaar, tijd om jullie relatie te verdiepen.

Maak eens wat ruimte om vragen te stellen aan je partner. Een avond waarop jullie relatievragen bespreken en rustig praten over jullie leven samen, over jullie angsten, dromen, toekomstvisie en liefde voor elkaar.

Soms kan een goed gesprek de basis vormen voor een heerlijke relatie in de komende maanden. Dus reserveer een avondje vrij, schenk wat te drinken in en neem tijd voor jullie relatie.

Relatievragen stellen om op één lijn te komen

De onderstaande vijftien vragen voor je partner vormen een basis voor een interessant gesprek. Neem de relatievragen voor je, en neem ruim de tijd om te zoeken naar de antwoorden. Stel de vragen eerst aan je partner, en laat je partner ze vervolgens aan jou stellen.

Doe goed je best om te luisteren zonder oordeel als je de vragen stelt. Geef dus geen suggesties, druk geen mening door en heb geen oordeel. Luister naar wat je partner te zeggen heeft, en stel vragen aan je partner om erachter te komen wat de échte antwoorden op de vragen zijn.

Je hoeft ook niet snel door de relatie vragenlijst heen te gaan. Laat rustig een gesprek ontstaan. Als je merkt dat jullie zijn uitgepraat over dit onderwerp kun je verder gaan met de volgende vraag.

Vragen voor je partner – dit zijn 15 relatievragen

Hieronder vind je 15 vragen voor je partner. Begin met vragen stellen en kijk wat er gebeurt. 💛

 1. Op welke manier zou jouw leven leuker worden?
 2. Wat heb jij nodig om gelukkig te zijn?
 3. Wat is je grootste droom?
 4. Wat is volgens jou het grootste obstakel voor deze droom?
 5. Hoe kan ik je ondersteunen deze droom te realiseren?
 6. Op welk gebied wil jij je samen met mij ontwikkelen?
 7. Waar ben je het meest bang voor?
 8. Hoe uit jij het liefst jouw liefde aan mij?
 9. Hoe zou je willen dat ik mijn liefde aan jou zou uiten?
 10. Wat denk je dat ik jouw leukste eigenschap vind?
 11. Wat denk je dat ik jouw vervelendste eigenschap vind?
 12. Wat vind je het leukst aan mij?
 13. Wat vind je het vervelendst aan mij?
 14. Waarom wil jij bij mij zijn?
 15. Waar ben je het meest dankbaar voor in onze relatie?

Laat vanuit deze vragen een interessant en soms confronterend en liefdevol gesprek ontstaan. Zou je andere dingen willen uitwisselen in jullie relatie? Stop er dan gerust wat extra vragen tussen. Veel plezier!

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test