Artikel opslaan

Gelukkig zijn is niet moeilijk

Voor bijna ieder mens is gelukkig zijn het ultieme levensdoel. Ja, je wilt rijk zijn. En je wilt succesvol zijn. Maar uiteindelijk draait het er vooral om dat je gelukkig bent.

En dat is precies het punt waar we het onszelf erg moeilijk maken. We denken dat we eerst succesvol moeten zijn voordat we gelukkig kunnen zijn. Of dat we pas gelukkig worden als we veel geld hebben, of een partner hebben, of verhuizen, of een nieuwe iPhone hebben.

Als je geluk echter direct zou benaderen, dan zul je merken dat het veel makkelijker is om gelukkig te zijn dan het is om rijk te zijn succesvol.

De onderstaande tips laten je zien hoe makkelijk geluk eigenlijk is.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

16 tips voor gelukkiger leven

Gebruik deze tips om je vaker gelukkig te voelen door de dag heen.

 1. Neem het leven niet zo zwaar. Ja, er gaan dingen mis in je leven. Dat wil niet zeggen dat je je constant bezig hoeft te houden met alle tegenslagen. Richt je aandacht vooral op dingen die goed gaan. Daar word je een stuk gelukkiger van.
 2. Geniet heel bewust van kleine dingen. Zoals een mooie zonsondergang, je konijntje dat zich zit te wassen, je kinderen die lief spelen met de blokken of een gezellige avond met een goede vriendin. Kleine momenten van gelukzaligheid brengen veel magie in je leven.
 3. Zie tegenslagen als middelen om te groeien. Van de meeste tegenslagen kun je veel leren. Bijvoorbeeld, om te voorkomen hoe je deze tegenslag nog eens ervaart.
 4. Zorg dat je je kunt verheugen op leuke dingen. Als er leuke dingen in het verschiet liggen, geeft dat meer glans aan je dagen.
 5. Speel met kinderen of dieren. Van spelen word je blij.
 6. Speel ook met je volwassen vrienden. Je hoeft niet altijd serieuze gesprekken te voeren met koffie of wijn. Ga iets leuks doen samen, al is het een computerspelletje. Door te spelen hoef je even niets te zeggen, en geniet je toch ontzettend van elkaars gezelschap.
 7. Maak foto’s van mooie momenten. Dat is makkelijker dan ooit nu we allemaal een geweldige camera in ons zak hebben. Blader af en toe door je foto’s om fijne herinneringen op te halen aan het alledaagse leven.
 8. Maak regelmatig een lijstje van de dingen waar je dankbaar voor bent. Dit kun je op papier doen, of gewoon in je hoofd. Ik doe het regelmatig in mijn hoofd voordat ik in slaap val.
 9. Geniet van zowel de zon als de regen. Gooi geen stempel op het weer. Er bestaat geen goed en slecht weer. Al het weer is belangrijk, elk weertype heeft een functie in het ecosysteem, en elk weertype heeft schoonheid.
 10. Zie gebeurtenissen in je leven op dezelfde manier. Het is als weer. Soms regent het, soms stormt het, soms schijnt de zon. En het is allemaal mooi als jij besluit het zo te zien.
 11. Dender niet door je leven heen. Neem momenten om te beseffen waar je bent, waar je staat en wat je doet. Hoe sneller jij leeft, des te sneller de tijd lijkt te verstrijken, des te meer haast je krijgt. Je kunt het leven niet ervaren als het aan je voorbij flitst in sneltreinvaart.
 12. Geluk ligt altijd in het hier en nu. Je kunt niet straks gelukkig zijn. Je voelt je gelukkig of niet. Als je nu niet gelukkig bent, dan heb je een kans laten liggen om te genieten van je leven.
 13. Zie de wereld vaker als goed. Als een verzameling van mensen die allemaal hun best doen om op hun manier het juiste te doen.
 14. Lach vaker. Lach om dingen die mis gaan, lach om jezelf, om je fouten. Lach met vrienden, met kinderen, met vreemden op straat.
 15. Doe iets nuttigs vandaag. Het geeft je veel geluk en voldoening als je iets afrondt waar je blij mee bent. Zoals een taak die al maanden in je leven rondhangt, of een taak die je dichter richting je dromen helpt.
 16. Groei en ontwikkel jezelf. Niets geeft zoveel voldoening als groeien. Blijf jezelf ontwikkelen, en ontdek hoe je persoonlijke ontwikkeling je in staat stelt om vaker en makkelijker gelukkig te zijn.
soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test