Artikel opslaan

1. Glimlachen op straat

Een eenvoudige glimlach kan zoveel verschil maken. Wanneer je iemand tegen het lijf loopt met een vriendelijke glimlach werkt dat ontwapenend. Wanneer jij er vanuit gaat dat de mensen op straat in principe vriendelijk zijn zul je merken dat dit ook klopt.

Glimlach naar iedereen die je tegenkomt, oude mensen en jonge mensen. Maak oogcontact en lach vriendelijk. Begroet de ander eventueel als de situatie zich daarvoor leent. Als de andere persoon op dat moment een beetje een vervelende dag heeft kan jouw glimlach verschil maken. Als die persoon een geweldige dag heeft versterkt jouw glimlach dit alleen maar.

Vriendelijk lachen naar mensen heeft een positief effect dat verder reikt dan je zelf kunt bevatten. Bovendien is het een hele toegankelijke, leuke en makkelijke manier om liefde te verspreiden in de wereld. Lees ook ‘Het Pebble Effect van Goede Daden‘.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. ๐ŸŽ‰

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

2. Bedank mensen om je heen

Wees dankbaar wanneer mensen iets voor je doen. Laat iemand je voorgaan bij de kassa? Of houdt iemand de deur voor je open? Kijk die persoon dan in de ogen, lach vriendelijk en zeg duidelijk ‘dankuwel’. Mensen vinden het fijn wanneer ze worden gewaardeerd voor wat ze doen.

Dankbaarheid is één van de meest krachtige emoties van geluk, en is geheel in lijn met het gevoel van liefde. Als je dankbaarheid uit naar mensen zul je zelf gelukkiger worden terwijl je dit geluk direct deelt met de ander. Lees voor meer over de kracht van dankbaarheid ook ‘Dankbaarheid: Direct Gelukkiger met Weinig Moeite‘.

3. Voel waardering voor wie iemand ís

In het westen beoordelen we mensen doorgaans op wat ze doen, niet om wie ze zijn. Draag het besef met je mee dat mensen niet zijn wat ze doen. Een liefdevol en warm persoon kan overkomen als een koele kikker wanneer ze gestresst is.

Je kunt een hekel hebben aan het gedrag van iemand terwijl je wel respecteert wie die persoon is. Dat klinkt een beetje abstract, maar als je er over nadenkt merk je het verschil. Liefde is een gevoel dat niet hoeft worden belemmerd door gedrag aan de oppervlakte. Het is een dieper gevoel van waardering en respect voor wie de ander is.

4. Luister naar mensen

Een makkelijke manier van het verspreiden van liefde is door er voor mensen te zijn. Hoewel het eenvoudig klinkt om gewoon te luisteren zijn er maar weinig mensen die écht luisteren naar mensen.

Zie luisteren naar mensen als een belangrijke bezigheid wanneer je met iemand praat. Stel vragen, verwerk wat deze mensen je vertellen en laat merken dat je ze begrijpt. Mensen willen gehoord worden, en door naar ze te luisteren geef je ze een stuk warmte, liefde en vertrouwen.

5. Geniet van andere mensen

Je kunt van andere mensen genieten terwijl je ze in hun waarde laat. In de eerste plaats geniet je waarschijnlijk van je vrienden, kinderen, partner en familie. Daarnaast kun je ook genieten van vreemden op straat.

Het kan geweldig zijn om op een bankje in de stad te zitten en gewoon eens naar andere mensen te kijken. Het is toch leuk om te zien hoe een eigenwijs klein meisje aan de hand van haar moeder door de stad loopt of een oud vrouwtje dat lekker geniet van een broodje op een terras met haar dochter.

Genieten van mensen houdt in dat je open staat voor anderen en dit ook uitstraalt. Wanneer iemand tegen je praat voel je je niet aangevallen maar geniet je van de mogelijkheid om nieuwe mensen te ontmoeten en om met deze mensen jouw liefde te delen door bijvoorbeeld te lachen en te luisteren.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test