Artikel opslaan

Er is gewoon teveel te doen

Er spelen in jouw omgeving de komende maand zeker 5 theatervoorstellingen die je eigenlijk niet mag missen. Daarnaast kan ik je voorzien van een lijst met gewéldige boeken die je leven zullen veranderen. Dit weekend komt er een spannende film op tv, die leuke serie begint binnenkort weer.

Je favoriete artiest heeft een nieuw album uitgebracht, je wilt dit jaar iets origineels doen voor kerst, je overweegt een nieuwe opleiding en je moet nu écht weer eens afspreken met die goede vriend die je veel te weinig ziet.

Het maakt niet uit wát er op dit moment allemaal in je leven speelt, het is slechts een korrel zand in een eindeloze woestijn. De mogelijkheden zijn eindeloos, er zijn zoveel geweldige dingen die je nog wilt doen en ervaren dat je er te kort voor leeft. Er is simpelweg te veel te doen.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Proberen alles uit het leven te halen

De vraag is echter, is het wel echt nodig om al die dingen te doen? Ja, je wilt alles uit het leven halen wat erin zit. Maar wat is dat precies, alles uit het leven halen?

Betekent het dat je alles moet doen wat je geweldig lijkt? Dat je geen enkele kans mag laten liggen?

Meer keuze zorgt vaak voor stress. Want wat moet je kiezen als de keuzes onbeperkt lijken – en jouw tijd, energie, aandacht en geld slechts beperkt?

Is het inspringen op alle mogelijkheden ‘alles uit het leven halen’, of haal je hiermee juist het leven uit jezelf?

Precies – je weet het antwoord al.

Je mag de wereld aan je voorbij laten gaan

Wat is leven? En hoe haal je ‘alles eruit’? Door vooral veel te doen – volgens de meesten. Toch zijn het vaak de momenten dat je volledig in het moment leeft dat je je helemaal gelukkig voelt. Niet wanneer je van alles doet, maar wanneer je simpelweg bent.

Leven is zijn. En dat betekent dat ‘alles uit je leven halen wat erin zit’ niets te maken hoeft te hebben met alles doen wat op je pad komt. Het betekent eerder dat je het ‘zijn’ ten volle wilt ervaren. Dat je het leven zo intens wilt maken dat je écht voelt dat je leeft.

Wat houdt dit in? Heel simpel, je hoeft je niet zo druk te maken om alles wat mogelijk is. Je hoeft je niet te laten opjagen door de maatschappij. Je mag kansen laten schieten, voorstellingen missen, recepten niet klaarmaken.

En je mag je daar niet schuldig over voelen.

Al die activiteiten vormen namelijk niet de kern van je leven. Je mag de wereld aan je voorbij laten gaan, als je dat op dit moment beter vindt voelen.

Durf de eenvoud te omarmen

Soms heb je behoefte aan rust, aan eenvoud. Rust vind je niet door meer aan je leven toe te voegen of door als een kip zonder kop allerlei ‘leuke’ dingen te doen.

Zodra je beseft dat het leven draait om zijn, niet om doen, kun je op een andere manier genieten van iedere dag. Je kunt dolgelukkig worden van spelen met je dochter met volle aandacht, je kunt intens genieten van heerlijk eten, je kunt helemaal op gaan in mooie muziek of een heerlijke vrijpartij.

Het is oké om geweldige dingen te ‘missen’. Het is vereist als je een geweldig leven wilt hebben.

Je hoeft niet alles te doen om alles uit je leven te halen, laat staan om simpelweg gelukkig te zijn. Je kunt de wereld gerust aan je voorbij laten gaan en meer uit je leven halen dan je ooit voor mogelijk had gehouden.

Dus maak je niet druk om wat je allemaal nog moet doen van jezelf of de maatschappij. Durf dingen te missen en simpelweg te zijn.

Vind richting in je leven

Wat wil ik met mijn leven? Bundel

Voel je dat het tijd is om meer richting in je leven te vinden? In deze Bundel zoeken we naar een nieuwe richting. Na afloop heb je een frisse kijk op het probleem en ben je in een betere positie om volgende stappen te zetten.

Ontdek prikkelende oefeningen, opdrachten en een nieuwe kijk op de vraag wat wil ik met mijn leven? We gaan in kleine stappen aan de slag richting meer voldoening en betekenis in je leven.

Gratis deelnemen aan cursus

Deze cursus ontving een gemiddelde waardering van 8,9 door duizenden deelnemers.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test