Artikel opslaan

Video over snel een paar kilo afvallen

Bekijk hieronder mijn video over snel een paar kilo afvallen. Vind je deze video leuk? Abonneer je dan gezellig op mijn YouTube kanaal.

Kun je de video niet bekijken? Bekijk mijn video over snel een paar kilo afvallen hier op YouTube.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. šŸŽ‰

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

1. Drankjes vervangen

Je dagelijkse dranken bevatten doorgaans meer calorieƫn dan je zou verwachten. Een glas vruchtensap uit een pak bevat al snel net zoveel calorieƫn als een glas cola. Dranken met alcohol bevatten zelfs nog meer calorieƫn. 5 Kilo afvallen wordt erg lastig als je zoveel suiker drinkt!

In de winter heb je waarschijnlijk meer gedronken dan normaal. Ook ben je misschien gewend geraakt aan het drinken van fris en (niet verse) sapjes. Breek met deze gewoonte om veel calorieĆ«n te besparen. Ga over op water, koffie, groene thee. groene smoothie of deze lekkere & gezonde groentesapjes.Ā Beperk je alcoholgebruik. Je zult al snel merken dat je niet eens trek meer hebt in frisdrank.

2. Verse en lichte maaltijden

Nu de winter achter ons ligt kunnen we ook wel stoppen met de stevige winterkost. Het is weer tijd voor lekkere lichte maaltijden met verse ingrediƫnten. Kies bijvoorbeeld voor een lekkere salade vanavond en variƫer tijdens de lunch door te kiezen voor kwark met verse vruchten of ontbijt met een verse vruchtensmoothie.

Kies voor zoveel mogelijk verse groenten en fruit, en probeer echt te variƫren. Hierdoor stimuleer je je stofwisseling en zul je die 5 kilo vet eenvoudiger verbranden.

3. Ga een weekje balansen of detoxen

Je kunt eenvoudig wat winterkilo’s verbranden door een weekje of twee te gaan balansen. Kies ervoor om gezonder te eten, waardoor je ook afvalt – zoals in onze online cursus Blei lijf.

Wist je trouwens dat je snel 5 kilo afvalt als je je lichaam zuivert van afvalstoffen? Door een weekje te detoxen kun je al snel een paar kilo verliezen doordat je darmen goed worden schoongespoeld!

4. Vervang je tussendoortjes

Vette snacks en lekkere zoete chocoladerepen horen niet thuis in de lente. Vervang je ongezonde tussendoortjes zoveel mogelijk door gezonde varianten. Probeer bijvoorbeeld veel tussendoortjes te vervangen door vers fruit en rauwe groente. Hier zitten weinig calorieƫn in en het vult bovendien goed. Het is makkelijker om 5 kilo af te vallen als je niet de hele tijd honger hebt!

5. Meer vitaminen, mineralen, vezels en anti-oxidanten!

Als je aan het afvallen bent is het belangrijk dat je wel gewoon alle belangrijke voedingsstoffen binnen krijgt. Denk eraan dat je voldoende vitaminen, mineralen, vezels en anti-oxidanten binnen krijgt. Voor een deel vind je deze voedingsstoffen juist in gezondere voeding (zoals in groente, fruit en volkorenproducten). Om te checken of je voldoende goede stoffen binnen krijgt kun je de voedingstest doen: Start de Voedingstest…

6. Vind vervanging voor je grootste troost

Doordat we in de winter veel meer eten dan goed voor ons is, kan het zijn dat je langzaam ‘verslaafd’ bent geraakt aan eten. Merk je dat je de avond niet meer door komt zonder koekjes, kaas of chocolade? Dan is eten voor jou wellicht een manier geworden om troost en comfort te vinden. Dit is geen gezonde ontwikkeling!

Word jezelf bewust van je afhankelijkheid van eten en ga ‘afkicken’. Herken de momenten waarop je regelmatig eet (zoals in de avonden) en zoek uit hoe je jezelf af kunt leiden. Of wellicht kun je je ongezonde snacks vervangen voor iets gezonds. Lees ook Emotioneel Eten: Herkennen en Verslaan in 5 Stappen!

Eet je omdat je honger hebt of omdat je je verveelt? Deel op Pinterest

7. Probeer te matigen

Neem gewoon iets minder van alles. Ontdek hoeveel jouw lichaam eigenlijk nodig heeft en eet niet meer uit gewoonte. Luister naar je lijf en schep niet standaard een tweede keer op tijdens het diner. Lees ook 5 Tips tegen Te Veel Eten en een Vol Gevoel.

8. Naar buiten op je hardloopschoenen (of in je skates)!

Als je wilt afvallen zul je moeten bewegen! En wat is nu een mooiere tijd dan buiten bewegen in de lente? Je kunt heerlijk genieten van de zon in je rug zonder dat het zweet je direct aan alle kanten uitbreekt.

Lekkere lente-sporten die je direct kunt ondernemen zijn hardlopen, wandelen en skaten. Je kunt het sporten leuker maken door lekker te wandelen met een vriend(in) of je hond. Samen sporten is gezellig en gezond!

Lekker sporten verhoogt je stofwisseling waardoor je makkelijker afvalt en minder snel aan zult komen.

9. Dagelijkse beweging opvoeren

Word je bewust van je dagelijkse beweging en probeer er meer van te krijgen. Je stapt iedere dag in de auto of het ov, maar is het misschien mogelijk om met je fiets naar je werk te gaan? Of kun je met de fiets tot een bepaald knooppunt gaan (bijvoorbeeld tot het treinstation)?

Betrap je jezelf erop dat je automatisch kiest voor roltrappen en liften? Dwing jezelf dan de trap te nemen. Haal die kleine boodschap lopend of met de fiets en start vandaag nog met tuinieren! Ook in het huishouden kun je veel beweging krijgen, tijd dus voor de grote lente-schoonmaak!

10. Laat je spieren groeien

Spiertraining lijkt saai en vervelend maar kan eigenlijk heel leuk zijn. Het leuke ervan is namelijk dat je erg snel resultaat kunt zien als je jezelf een beetje uitdaagt. Bovendien is het laten groeien van je spiermassa een goede investering in je figuur. Spierweefsel verbranden namelijk (ook in ruststand) veel meer calorieƫn dan vetweefsel.

Hoe meer spiermassa je hebt, des te minder snel je aan zult komen. Spieren ‘verzekeren’ je dus min of meer tegen het jojo effect. Bovendien voel je je met meer spiermassa sterk en gezond!

Wil je weten hoe je je spieren snel laat groeien door middel van korte trainingen in je eigen huiskamer? Bekijk dan dit trainingsprogramma…

11. Sleep mensen mee in je gezonde bui!

Ben je enthousiast geworden en wil je lekker die paar kilo verbranden de komende weken? Verspreid dan je enthousiasme en sleep je gezinsleden, vrienden en familie mee in je poging om gezonder te leven.

Afvallen wordt niet alleen makkelijker als iedereen om je heen meedoet, het wordt ook een stuk leuker. Door elkaars vooruitgang bij te houden blijft iedereen gemotiveerd om door te gaan!

Gezond afvallen hoeft niet zo moeilijk te zijn

Moeiteloos-plantaardig-afvallen Bundel

We maken gezond afvallen onnodig moeilijk voor onszelf. In deze cursus ontdek je hoe je de Broednestmethode toepast op afvallen: met strategische veranderingen, in belachelijk kleine stappen.

Ontdek waarom je gezond en plantaardig kunt afvallen zonder veel te sporten en zonder constant honger te hebben. Leer hoe je je mindset verandert en ontdek hoe je je levensstijl stapje voor stapje aanpast op je nieuwe doelen.

Iedereen kan afvallen - jij ook. Doe je mee?

Gratis deelnemen aan cursus

Deze cursus ontving een gemiddelde waardering van 9,2 door duizenden deelnemers.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test