Artikel opslaan

Update – je kunt mijn boek inmiddels bestellen!

Ja! Ik schreef dit artikel terwijl ik nog bezig was met schrijven. Maar inmiddels kun je mijn boek gewoon bestellen en lezen! Hier lees je waar je kunt bestellen… 😊

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Dat werd hoog tijd!

Precies. Ik weet het. Al jaren krijg ik mails van trouwe fans die meerdere van mijn online cursussen hebben gevolgd en zich afvragen wanneer ik nou eens een écht boek uitbreng.

En de waarheid is, ik ben al jaren in gesprek met verschillende uitgevers, maar ik merkte dat ik er gewoon nog niet helemaal klaar voor was.

Een boek schrijven is een heel project. Het duurt lang, er zijn veel mensen bij betrokken en het vraagt veel tijd, liefde en aandacht. En die ruimte kon ik er simpelweg niet voor maken.

Maar dat is veranderd. Een paar jaar geleden heb ik besloten dat ik mezelf meer out there ga pushen. Ik was natuurlijk al begonnen met het maken van YouTube video’s. Maar een boek uitbrengen is een belangrijke volgende stap.

Niet alleen vanwege de signeersessies waarbij ik je mag verblijden met mijn foeilelijke handtekening. Maar ook omdat ik eindelijk de belangrijkste ideeën op soChicken kan bundelen tussen twee kaften.

De komende tijd zal ik meer bekend maken over Steeds leuker, het eerste soChicken boek. Wat ik al kan zeggen is dat boek eind 2017 in je lokale boekenwinkel ligt. En dat ik het schrijf voor trouwe soChicken lezers én mensen die soChicken niet kennen en denken: wat is dat nou weer voor iets raars?

Maar laat me iets meer vertellen over het proces, en hoe ik het aanpak.

Schrijven onder de palmbomen

Kijk, ik wil het niet romantischer maken dan het is – maar het is wel behoorlijk romantisch. Ik ga mijn boek schrijven op een tropisch eilandje in de Golf van Thailand. En Billy gaat gezellig mee.

Waarom zo overdreven?

In de eerste plaats – omdat het kan en omdat het leuk is. Omdat ik gek ben op palmbomen en ik graag rondschuifel op teenslippers.

In de tweede plaats – ik merk dat ik thuis heel veel moeite heb om zoveel aandacht te schenken aan een project als dit. Het vereist echt uren onafgebroken werk, en als ik thuis ben raak ik gewoon te snel afgeleid. Een andere omgeving werkt heel goed voor mij.

Veel van mijn online cursussen heb ik ontwikkeld op locatie. Mijn cursus voor meer energieMinder meuk, meer leuk – heb ik grotendeels ontwikkeld in India (Puducherry om precies te zijn). Schijt en een cursus die nog in de pijplijn zit heb ik grotendeels ontwikkeld in een vakantiepark in Nederland.

En mijn eerste boek schrijf ik dus grotendeels vanuit Thailand, hoewel ik al een heel stuk op weg ben. Dat werkt goed om een paar redenen:

  • Ik heb geen afleiding van mijn normale sociale leven. Dus ik kan mijn dag helemaal zelf inrichten.
  • Ik kan een paar uur per dag onwijs productief werken in een fijne omgeving. Waardoor ik meer bereik dan ik normaal gesproken bereik. Plus, het voelt minder als werk en meer als vakantie.
  • In de namiddag kan ik mezelf belonen met fijne dingen. Zoals zwemmen in de zee, hiken in het regenwoud of hangen in mijn hangmat.
  • Er is Thais eten. En dat zit, samen met Vietnamees en Taco’s toch wel in mijn top 3.
  • De zon schijnt.
  • Ik heb een strakke deadline voor mezelf. Voordat ik terugreis moet mijn eerste versie af zijn. Dat zorgt ervoor dat ik harder werk, minder uitstel en dus meer bereik in minder tijd.

Ik neem 30 dagen de tijd om keihard te werken. Afgewisseld met zwemmen, hiken, yoga, mediteren en eten. En als het goed is staat er daarna een boek dat in de maanden erna kan worden verbeterd en afgepoetst.

Waarna het kan worden gedrukt zodat ik het in het najaar voor je kan signeren met mijn foeilelijke handtekening en een free hug. :)

Dus dat is mijn plan. Ik ben benieuwd hoe het uitpakt. Als je me gezellig volgt op Instagram zal ik je op de hoogte houden van hoe het gaat!

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je het als eerst horen als mijn boek Steeds leuker te bestellen is? Zorg er dan voor dat je staat ingeschreven voor de nieuwsbrief. Nieuwsbrief leden horen alles als eerst én krijgen exclusieve inkijkjes.

Je kunt je hieronder direct inschrijven.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test