Artikel opslaan

De wereld gaat je dromen niet waarmaken

Nee. Als je de wereld haar gang laat gaan, dan gaat ze er alles aan doen om je dromen tegen te houden. Logisch, want alle mensen in de wereld zijn bezig met het waarmaken van hun eigen dromen. En van al deze mensen is er niemand die zich druk maakt over jouw dromen.

Dat moet jij doen. Het zijn ten slotte jouw dromen. Dus je moet iets doen om ze in beweging te brengen. Je moet je dromen een prioriteit maken in je leven. Je moet er elke dag aan werken, of op zijn minst iedere week.

Doe je dat niet? Dan gebeurt er van alles, behalve jouw dromen.

Kom maar op

Reserveer mijn nieuwe boek 🎉

Bestel mijn nieuwe boek Kom maar op nu vooruit en ontvang een exclusieve bonus! 🥳

Wacht niet te lang, de oplage mét bonus is beperkt!

Lees meer en reserveer

Pindakaas is het lekkerst als je dik smeert

Stel je eens voor: een boterham met pindakaas. Maar dan niet zoals je hem gewend bent. Niet dat smeuïge gevoel in je mond, niet die lekkere romige smaak op je tong. Nee, deze boterham is besmeerd met een flinterdun laagje pindakaas. Zo dun dat je het amper nog proeft.

Hoe dat komt? Er was maar één pot pindakaas, en er waren honderden sneetjes brood die besmeerd moesten worden. Er leek dus geen andere optie dan de boterhammen flinterdun besmeren.

Maar wat heb je daar nou aan? Pindakaas komt pas echt tot zijn recht als je lekker dik smeert, toch?

Dat klopt. En stel je nu eens voor dat de pindakaas in dit voorbeeld staat voor jouw aandacht, en dat de boterhammen staan voor alle dingen in je leven die vragen om jouw aandacht.

Hoe dikker jij je aandacht ergens op kunt smeren, hoe beter. Des te meer je voor elkaar krijgt, des te meer voldoening je ervaart. Als je je aandacht moet uitsmeren over talloze boterhammen, dan blijft er weinig van over. Dan heb je er eigenlijk niets meer aan.

De vraag is dus simpel: is het slim om alle boterhammen te besmeren? Is het slim om je aandacht zover te versnipperen terwijl je eigenlijk je dromen wilt realiseren?

Word supersterk in een specifiek gebied

Nee, dat is het niet. Als je je dromen wilt bereiken dan is het belangrijk dat je dik smeert. Dat je veel aandacht kunt schenken aan die paar zaken die echt belangrijk voor je zijn.

En dat betekent dus dat je moet kiezen. Dat betekent dat je moet bepalen welke gebieden in je leven geen aandacht meer van je zullen krijgen zodat je andere gebieden dikker kunt besmeren. Dat kan gaan om projecten, personen, hobbies, spullen, verplichtingen etc.

Als je echt vooruit wilt komen richting je dromen dan moet je er aandacht aan schenken – hoe meer hoe beter. En als je ergens meer aandacht aan wilt schenken, zul je prioriteiten moeten stellen. Dan zul je keuzes moeten maken.

Dan moet je jezelf afvragen: welke boterhammen besmeer ik lekker dik, en welke boterhammen laat ik onbesmeerd?

Lastig? Absoluut. Maar niemand zei dat het realiseren van je dromen makkelijk zou zijn. Een andere optie is je dromen niet waarmaken, en dat is de weg die de meeste mensen kiezen. Die blijven liever oneindig veel boterhammen smeren. De keuze is aan jou.

Focus maakt je een superheld.

Focus maakt je een superheld. Deel op Pinterest

Minimaliseer je spullen & versimpel je leven

Minder meuk, meer leukBen je toe aan meer rust, meer overzicht en meer eenvoud? In mijn gezellige eCursus Minder meuk, meer leuk vind je een praktisch stappenplan dat je helpt minimaliseren en je leven simpeler te maken.

Ervaar meer vrijheid, meer kalmte en meer voldoening. Je hebt dit leven maar één keer – besteed het aan dingen die je blij maken!

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test