“Dit zou niet zo moeilijk moeten zijn”

Alles wat de moeite waard is kost moeite. Dat wist je natuurlijk al. Maar misschien heb je jezelf wijsgemaakt dat het eigenlijk niet zoveel moeite zo moeten kosten. Net als ik.

Ik ben best lui aangelegd. Ja, ik werk hard en vaak, maar zodra ik de mogelijkheid zie om een gedeelte van mijn werk te automatiseren dan doe ik dat. En ik geloof soms dat het leven niet zo moeilijk zou moeten zijn. En die overtuiging houdt me tegen.

Het leven hoeft niet comfortabel te zijn

Wat gebeurt er als je gelooft dat het leven comfortabel zou moeten zijn? Dan stel je uit. Dan schuif je het zware werk voor je uit. Je doorloopt niet de vuurdoop die je moet doorlopen om er aan de andere kant beter uit te komen.

  • Je solliciteert niet terwijl je het wel zou willen doen. Of je loopt de kantjes er vanaf waardoor je niet wordt aangenomen. Simpelweg omdat je niet bereid bent om de moeite te investeren die nodig is om wel aangenomen te worden.
  • Je begint niet aan het uitvoeren van dat geweldige concept dat je hebt bedacht voor je eigen bedrijf. Omdat het zoveel werk is, en omdat je weet dat het zwaar zal worden. Dus blijf je rustig hangen in het leven waar je ontevreden mee bent.
  • Je wilt graag je leven simpeler maken, je huis opruimen, minimalistischer leven. Maar opruimen is moeilijk en zwaar. En dat stroomt niet met je verwachtingen van het leven, dus stel je het opruimen nog even uit.
  • Je leven is een chaos en je hebt een ingewikkeld project op je bord liggen. Je weet niet waar je moet beginnen, en het scheppen van overzicht voelt als een onmogelijke taak. Dus blijf je zwemmen in de chaos, levend op de rand van overspannenheid terwijl je niet vooruit komt.

Het leven hoeft niet altijd comfortabel te zijn. De groei, de vooruitgang, de opwinding en het plezier vinden allemaal plaats buiten je comfort-zone. Zolang je erin blijft hangen, zal het vuurwerk uitblijven.

Laat je verwachting los

Het is prima om discomfort te voelen. Om niet te weten wat je moet doen. Om je ongemakkelijk te voelen. Daar is niets mis mee. Sterker nog, het is de snelste manier om te groeien.

  • Het is moeilijk om jezelf verstaanbaar te maken in een taal die je nauwelijks spreekt. Maar juist door het te doen zul je leren hoe het moet.
  • Het is moeilijk om voor jezelf te beginnen, om je eigen bedrijf op te zetten en om het succesvol te maken terwijl jij gelukkig en ontspannen kunt zijn. En door het te doen leer je hoe je dat doet.
  • Laten we niet eens beginnen over het opvoeden van kinderen. Niemand is daarop voorbereid. En toch bestaan er een heleboel fantastische ouders die het hebben geleerd door simpelweg in het diepe te springen.

Volg je gevoel. Je weet allang wat je wilt doen. Het maakt niet uit dat het oncomfortabel zal zijn. Dat hoort erbij.

En weet dat, terwijl ik je dit advies geef, ik dit artikel eigenlijk schrijf voor mezelf. Want ook ik moet mezelf keer op keer uitdagen om uit mijn comfort-zone te komen. En ook ik voel de weerstand. Die voelen we allemaal.

De vraag is, laat je je tegenhouden door die weerstand, of gebruik je het als indicator dat je op het punt staat om iets geweldigs te doen?

Ontdek hoe je snel positiever in het leven komt te staan โ˜€๏ธ

Volg onbeperkt compacte cursussen, stappenplannen, video-meditaties en meer. Start vandaag jouw opwaartse spiraal. ๐ŸŒฑ

Begin nu met 46% korting

Zo blijf je lekker positief โ˜€๏ธ

Ontvang ook iedere maandag gratis tips om je leven steeds leuker te maken. Ruim 150.000 mensen zijn al lid!

Goed om te weten
Je ontvangt elke maandagochtend versgelegde inspiratie en af en toe een extra update. Je kunt je altijd uitschrijven. Door op de knop te drukken ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. ๐Ÿ’›