Artikel opslaan

1. Grijp je kans om te besparen

Van deze besparing profiteer je pas vanaf januari, maar je moet nu actie ondernemen – anders loop je je kans mis.

Ik vergelijk elk jaar in december de premies van de zorgverzekeringen. En meestal stap ik online over naar een andere zorgverzekeraar.

Stel – je ontdekt dat een vergelijkbare zorgverzekering €10,- goedkoper is bij een andere aanbieder. Dat scheelt je al €120 euro op jaarbasis. Tel daar je partner en eventueel je kinderen bij op, en je besparing loopt al snel in de honderden euro’s.

In sommige gevallen bespaar je zelfs enkele tientjes per persoon per maand. Dat tikt lekker aan. Met zo’n besparing vier je Kerst volgend jaar gratis!

Dus neem vóór oudejaarsdag de even de tijd om te vergelijken. Vergelijk direct

Belangrijk: Als je overstapt via bovenstaande link dan ontvang ik een kleine vergoeding zonder dat het jou iets extra kost. Bedankt voor je support! :)

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

2. Geef échte duurzame cadeaus

Cadeaus maken kerst duur. Als je prima tevreden bent met de spullen die je hebt, stel dan eens voor om tweedehands cadeaus uit te wisselen.

Je kunt lekker door je huis heen gaan, op zoek naar dingen die andere mensen kunnen gebruiken maar die jij niet meer hoeft. Pak het mooi in, en je hebt een leuk cadeau.

Je kunt ook op zoek gaan naar leuke cadeautjes in kringloopwinkels, of bijvoorbeeld op Marktplaats. Of maak zelf hippe cadeautjes, er zijn op internet genoeg leuke DIY’s te vinden. Je kunt meerdere kleine cadeautjes ook samenstellen tot een leuk cadeaupakket. Zo kun je zelfs mixen met tweedehands, zelfgemaakte en nieuwe producten.

Op deze manier kun je een hele berg geld besparen rond de kerstdagen, en tegelijkertijd het traditionele cadeaumoment behouden. Bovendien is het lekker duurzaam en ruimt het lekker op.

En weet je, het is stiekem ook veel leuker.

3. Houd je kerst lekker minimalistisch

Overvloed is duur. En het maakt je waarschijnlijk niet veel gelukkiger. Als je niet wilt dat het geld uit je zak vliegt rond deze tijd, gebruik dan deze tips om er een minimalistische kerst van te maken.

En let op: minimalistisch betekent niet saai. Het betekent teruggaan naar de essentie. En die essentie is voor iedereen anders. Het betekent dat je uitzoekt wat je het meest belangrijk vindt, en de rest achterwege laat.

Als jij het vooral belangrijk vindt om gezellig iets te doen met de familie overdag, dan is een duur uitstapje slechts één van de opties. Je kunt ook een gratis uitstapje bedenken, zoals een fijne wandeling in de duinen of het bos. Dat is goedkoop, gezond, leuk en een goed moment om de familiebanden te versterken.

Sterker nog, mogelijk bereik je op deze manier meer (op het gebied van familiebanden) dan wanneer je met z’n allen naar een dure voorstelling gaat waar je elkaar twee uur niet spreekt.

Duurder is niet altijd beter. Door je kerst simpel te houden verhoog je de kwaliteit, bouw je samen mooie herinneringen op en verminder je de ballast die er niet toe doet maar je wel veel geld kost.

4. Laat je niet meeslepen

December is verleidelijk. Veel eten, veel alcohol, veel spullen, feestjes, borrels en andere geneugten. Bovendien worden we gebombardeerd met advertenties en geweldige aanbiedingen. Als er een periode in het jaar is die hebberig en materialistisch maakt, dan is het wel de kerstperiode.

Je raakt gewend aan het uitgeven van veel geld. Vanwege de cadeaus, de boodschappen, de feestjes en de etentjes. Je pinpas is je beste vriend.

Wil je deze maand niet te duur maken? Laat je dan niet teveel meeslepen door de shopvreugde.

Blijf opletten, en doe je best om tevreden te zijn met wat je hebt. Weet je nog hoe je in oktober prima gelukkig was met alles wat je had?

Bespaar Checklist

Dus wil je deze december gebruiken om geld óver te houden? Loop dan deze checklist af om honderden euro’s te besparen.

  1. Neem nu actie: vergelijk je zorgverzekering en stap eventueel over.
  2. Voel je nu dankbaar en tevreden met wat je hebt.
  3. Doorloop de handige bespaar checklist.
soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test