Artikel opslaan

1. Je ervaart geluk zonder iets te doen

Geluk is een gevoel dat je soms ineens overvalt. Dit plotselinge geluk overvalt iedereen van tijd tot tijd. Het gebeurt op momenten dat je je ontspannen voelt, dat je je plotseling dankbaar en verbonden voelt. Je doet niets bijzonders, en ineens voel je je intens gelukkig.

Je doet niets om je doel te bereiken, en plotseling heb je het bereikt. Hoe vaak is dat je overkomen met je overtollige vetrollen?

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

2. Je ervaart geluk door niets te doen

Veel mooie dingen in het leven vereisen werk. Als je wilt leven zonder geldzorgen dan zul je moeten werken, als je wilt afvallen dan zul je moeten sporten en gezond moeten eten. Vrijwel alle doelen die het nastreven waard zijn kosten tijd, energie, toewijding en opoffering.

Stap je de wereld binnen van geluk, dan ontdek je dat het hoogst haalbare doel helemaal geen werk vereist. Sterker nog, je kunt dat felbegeerde gevoel van intens geluk oproepen door actief niets te doen. Precies, niets.

Je zou kunnen stellen dat het doen van niets voor veel mensen moeilijker is dan het doen van iets. Simpelweg omdat we gewend zijn om altijd iets te doen. Toch is het doen van niets een kleine moeite voor het hoogst haalbare doel. Simpelweg zo nu en dan gaan zitten en je aandacht richten op het hier en nu is alles wat nodig is.

Weinig mensen nemen de tijd om niets te doen. En wie zou verwachten dat het hoogst haalbare doel geen werk vereist? Dat staat haaks op alles wat we geleerd hebben. Dus zoeken zoveel mensen geluk door altijd iets te doen, en blijven ze contant zoeken en zoeken.

3. Je hoeft geluk niet te bereiken

Geluk is geen einddoel. Dat is het nooit geweest, zelfs niet als je ego je het tegendeel heeft verteld. Geluk is veel meer als een rivier. Als een constante stroom die er altijd is geweest en die er altijd zal zijn. Jij bepaalt zelf of je op deze stroming wilt inhaken of niet.

Jouw vermogen om een gelukkig leven te leiden heeft niets te maken met het bereiken van een einddoel. Het is veel meer afhankelijk van jouw vermogen om in te haken op de stroom van geluk. Hoe vaker jij inhaakt op de stroming (in de ‘flow’ komt), des te beter je je zult voelen.

4. Je hebt voor geluk weinig nodig

Wat heb je nodig om je gelukkig te kunnen voelen? In absolute zin alleen jezelf. In praktische zin heb je iets meer nodig, namelijk de basis, de bodem van de Maslow piramide. Voeding, water, kleding, veiligheid en liefde.

Wat je niet persé nodig hebt is een veel langere lijst. Een lijst die wordt aangevoerd met al die dingen die je het liefste wilt. Een nieuw huis, een mooi lichaam, een nieuwe mobiel etc.

Geluk is zo simpel omdat je er weinig voor nodig hebt. Zodra je normaal kunt leven is het voor vrijwel iedereen mogelijk om geluk te ervaren. Dus ja, ook voor jou, ongeacht je lange wensenlijst.

5. Je kunt geluk altijd ervaren

Geluk is het makkelijkst wanneer je ontspannen bent en redelijk onbezorgd. Dat is ook de reden dat veel mensen zich op vakantie gelukkiger voelen dan thuis. Dat het in deze omstandigheden makkelijker is om gelukkig te zijn wil niet zeggen dat het alleen in zulke omstandigheden mogelijk is.

Geluk kun je altijd ervaren. Het leven hoeft niet altijd mooi te zijn om geluk te kunnen ervaren. Hoe beter jij wordt in het inhaken op de stroom van geluk, des te makkelijker het wordt om geluk te ervaren in de meest uiteenlopende situaties. Van vakantie tot crematie.

Geluk draait niet om blijheid. Het draait om dankbaarheid, liefde en verwondering. Het leven kan niet altijd leuk zijn, je kunt wel vrijwel altijd in meer of mindere mate inhaken op de rivier van geluk.

Echt geluk vinden in jezelf

Geluk vinden in jezelf Bundel

Hoe kun je gelukkig zijn, zelfs als het leven niet loopt zoals je wilt? Door je geluk los te koppelen van de externe wereld en geluk te vinden in jezelf.

Wil je je vaker gelukkig voelen met minder moeite? In deze Bundel bespreken we vijf vaardigheden die je kunt inzetten om geluk te vinden in jezelf.

Gebruik deze Bundel om geluk te cultiveren in een moeilijke periode, of om je bestaande geluksgevoel sterker te funderen.

Gratis deelnemen aan cursus

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test