Gezond aankomen – hoeveel calorieën moet je eten op een dag?

Wil je weten hoeveel calorieën jij op een dag binnen moet krijgen om aan te komen? Lees dan ook veilig aankomen – gouden tips.

1. Voedingsgewoontes

Begin met een week lang bijhouden hoeveel je eet. Misschien eet je wel veel te weinig. Bereken hier hoeveel calorieën je lichaam dagelijks nodig heeft om op gewicht te blijven.

Eet je te weinig? Dan kun je eerst proberen wat meer te gaan eten om aan te komen. Eet je voldoende, ga dan eens na of er andere dingen mee kunnen spelen. Stress kan ook zorgen voor gewichtsverlies.

2. Regelmatig eten om aan te komen

Een belangrijke voorwaarde om aan te komen is regelmatig eten. Plan in je dag minstens 3 hoofdmaaltijden en aan aantal kleinere eetmomenten tussendoor. Probeer er wel genoeg tijd voor te nemen en jezelf niet vol te stouwen. Als je vol zit, zit je vol.

Ook zijn tussendoortjes erg belangrijk als je wilt aankomen. Calorierijke en gezonde tussendoortjes zijn bijvoorbeeld noten, gedroogd fruit, brood of crackers met hummus of notenpasta etc.

3. Aankomen door je eetgewoontes veranderen

Als je zeker weet dat jouw ondergewicht is ontstaan doordat je bijvoorbeeld een snelle stofwisseling hebt, kun je je eetgewoontes aanpakken.

Ben je bijvoorbeeld ‘s ochtends gewend maar één boterham te eten? Eet er dan eens twee. Of voeg meer noten en gedroogd fruit toe aan je havermout.

Om aan te komen zou je denken dat je het best vetter kunt gaan eten. Dit is echter niet het beste idee. Teveel vet is ook voor magere mensen ongezond. Je kunt het beste producten eten die veel koolhydraten en eiwitten bevatten. En producten die goede vetten bevatten, zoals noten.

4. Lekker sporten om aan te komen

Je kunt sporten om af te vallen, maar ook zeker om aan te komen. Ga naar de sportschool en leg je probleem voor. Zij zullen een persoonlijk sportprogramma voor je kunnen maken waardoor je meer spieren zult ontwikkelen.

De dichtheid van een kilo spierweefsel is namelijk groter dan de dichtheid van een kilo vetweefsel.

5. Wees geduldig

Wist je dat afvallen makkelijker is dan aankomen? Als je wilt afvallen, kun je makkelijk een kilo verliezen in anderhalve week. Een kilo aankomen lukt je vaak pas in drie of vier weken.

Probeer dus niet na een week al op te geven, maar blijf proberen. Die kilootjes komen er echt wel bij!

Meer tips om gezond te eten

Door gezonder te eten komt je lichaam automatisch op een gezonder gewicht. Naast bovenstaande 5 effectieve tips om gezond aan te komen hebben we ook een uitgebreid stappenplan ontwikkeld om gezonder te leven.

Bekijk dit stappenplan…

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test