Artikel opslaan

Gezond leven en een drukke baan combineren

Gezond leven met een drukke baan is niet altijd even makkelijk. Je beweegt weinig en eet te vaak ongezond. Na het werk heb je meestal geen zin meer om uitgebreid en gezond te koken en dan ligt een afhaal- of kant-en-klaar maaltijd snel voor de hand.

Ook van sporten komt niet zoveel. Je bent uitgeput als je eindelijk van je werk vandaan komt.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

15 gezond eten op je werk tips

Herken jij jezelf in het bovenstaande? Heb jij ook moeite met het beheersen van je gewicht? Dan is er goed nieuws. Hieronder vind je handige tips die je helpen gezonder te worden.

 1. Strek regelmatig even je benen, dit verbetert je bloedsomloop en alle kleine beetjes om calorieën te kunnen verbranden helpen, onthoud dat goed!
 2. Als je overleg moet plegen met een collega, bel hem dan niet, maar loop er even heen.
 3. Zorg ervoor dat je hard werkt. Dan verbrandt je namelijk veel meer calorieën. Ook al zit je de hele dag, je hersenen zorgen ervoor dat je energie verbrandt. Na een dag hard werken voel je je veel energieker dan na een dag voor je uit staren naar een beeldscherm. Doordat je meer energie hebt is de kans groter dat je in de avonduren nog iets actiefs gaat ondernemen.
 4. Drink veel kruiden- of groene thee. Je hebt dan namelijk een reden om regelmatig even te lopen, ook is dit goed voor je, je hebt er minder honger door en houdt je vochtgehalte op peil. Ook weer redenen om vaker naar het toilet te lopen.
 5. Maak een wandeling tijdens je lunch pauze. Door de frisse lucht krijg je een heerlijke oppepper en alle minuten die je beweegt helpen!
 6. Zet geen snoeppotten op je bureau. Je eet dan namelijk niet omdat je trek hebt of omdat het nut heeft. Je eet dan omdat het een gewoonte is die je jezelf aan hebt geleerd. Je bent tijdens het eten bezig met je werk waardoor je niet eens goed proeft wat je eigenlijk eet. Het is dus grote onzin. Verwijder dus per direct die pot van je bureau!
 7. Neem de trap in plaats van de lift. Zo kweek je mooie strakke benen en billen.
 8. Zijn er in de kantine altijd heerlijke lunchgerechten te krijgen? Bijvoorbeeld broodjes kroket en friet? Verwen jezelf eens per twee weken, maar zorg de overige dagen voor een gezonde lunch met volkorenbrood, mager (zoet en hartig) beleg, halfvolle zuivel en fruit of kies voor een heerlijke salade. Je voelt je dan bovendien minder suf na het eten.
 9. Heeft jouw werk een ongezonde kantine? Stel je werkgever voor meer gezonde producten in het assortiment op te nemen. Geef als argument dat met gezond voedsel het risico op ziekte van werknemers kleiner wordt.
 10. Zet een fruitmand op je bureau. Neem als je trek hebt een lekker stuk fruit.
 11. Soms is elke week wel iemand jarig. Als dan steeds taart uitgedeeld wordt is het niet erg een keertje af te slaan. Houd het bij een kop koffie en neem bijvoorbeeld een stuk fruit.
 12. Zorg voor spanning in je werk. Doordat je meer adrenaline hebt verbruik je meer energie. Neem risico’s en zoek spanning op (indien verantwoord). Op die manier is je werk ook een stuk aantrekkelijker!
 13. Doe oefeningen aan je bureau. Zorg dat je rechtop zit en span bijvoorbeeld je buik en beenspieren regelmatig aan.
 14. Probeer niet tijdens het werk of achter je computer te lunchen. Neem gewoon rustig de tijd in je lunchpauzes om gezond te eten, anders is het voor de hand liggend om snel tussen het werken door te eten. Je eet dan niet bewust en je raakt minder verzadigd.
 15. Doe een voorstel bij je baas om bedrijfsfitness in te voeren. Daardoor wordt het veel gemakkelijk om te sporten. Breng hem op de hoogte van alle voordelen die het heeft voor zijn werknemers en draag een leuk idee aan en bied aan het te regelen. Misschien vindt hij je idee wel geweldig. Niet geschoten is altijd mis!

Gezond eten en afvallen is simpel 🥑

Gezond eten en afvallen cursusWil je meer tips en inspiratie om gezonder te eten? Schrijf je dan in voor mijn online cursus blei lijf.

Deze cursus helpt je gezond eten leuk, makkelijk en moeiteloos te maken. In kleine stappen, met slimme hacks en nieuwe gewoontes. Zo wordt gezond eten steeds makkelijker! 😁

Word slanker, gezonder, fitter en blijer met je lijf. Met blei lijf lukt het je wél om die Tony chocoladerepen te laten liggen en te kiezen voor gezond en lekker eten.

Lees meer over blei lijf en schrijf je direct in…

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test