1. Controleer je eetpatroon als je wilt afvallen

Je wordt nu eenmaal dikker door eten. Niet leuk, maar het is aan het gebeuren. Vaak gaan mensen eten wanneer ze emotioneel niet lekker in hun vel zitten. Je grijpt wanneer je ongesteld bent nu eenmaal liever naar die reep chocolade dan naar een stuk komkommer.

Vraag jezelf dus af waarom je eet of snoept. Doe je dit omdat je je verdrietig voelt of omdat je je eenzaam voelt? Zodra je achter het antwoord bent gekomen kun je dit probleem proberen op te lossen en op zoek gaan naar een gezonde vervanger.

2. Kies tijdens het afvallen voor gezonde voeding

Het is even lastig maar als je echt goed je dieet wilt volgen, kies dan ook volledig voor gezond eten. Probeer aandacht te besteden aan je maaltijden en kies voor luxe, gezonde producten. Probeer bewust te worden van het feit dat gezonder eten écht beter voor je is en dat het je écht gelukkiger zal maken. Eet ook bewust. Voel en proef wat je eet en wees gelukkig met wat je eet.

3. Vermijd verleidingen

Samen op de bank met je lover die een zak chips voor je neus opentrekt? Dan weet je haast zeker dat je dieet zal mislukken. Probeer te voorkomen dat je in de verleiding komt. Voorkom ook zeker situaties waarin mensen je van alles en nog wat aan willen bieden. Maak duidelijk bij je vriend, je vrienden en familie dat je wilt afvallen. Je wilt steun en meer niet. En gaat je lover toch chips zitten eten voor je neus? Poets dan je tanden of neem een mint kauwgumpje en je hebt gelijk geen trek meer.

Lees ook: Gezond en snel afvallen – 8 tips
En: Platte buik – 4 gezonde en snelle tips

4. Zoek support tijdens het afvallen

Belangrijk is dat je je ei kwijt kan gedurende het dieet. Zoek vrienden of familie op die je kan bellen als je even in een dip zit. Zoek steun en support in mensen die ook echt willen dat jij gewicht verliest. Zoek een afvalmaatje en maak alles bespreekbaar. Ook wanneer je toch weer bent aangekomen. Dit is lastig, maar helemaal in je eentje afvallen is nog veel lastiger.

5. Beweegmomenten plannen om het afvallen te versnellen

Ervoor zorgen dat je voldoende beweegt is lastig. Plan een aantal vaste dagen beweging in en zorg ervoor dat je ook écht gaat sporten. Maak afvallen een onderdeel van je leven. Het hoort er nu eenmaal bij, dus je moet wel.

Zoek een sport die je echt ziet zitten en die je langer kunt volhouden. Samen sporten is namelijk veel gezelliger. Bovendien kun je elkaar motiveren. Wanneer je steeds op een vaste dag sport wordt het al snel routine en een leuke sociale bezigheid.

6. Geef jezelf beloningen als je bent afgevallen

Stel doelen voor jezelf, bijvoorbeeld 1 kilo afvallen in één week. Probeer je doelen te bereiken en spreek met jezelf dan iets leuks af. Als je een doel bereikt hebt, dan mag je dat mooie jurkje kopen of een nieuwe broek.

Grote doelen kun je onderverdelen in subdoelen met kleinere beloningen. Dit zorgt ervoor moed te houden en te gaan voor een mooi en gezond lichaam. Wees hierbij realistisch en zie het afvallen als een proces. Het kost nu eenmaal tijd. Stapje voor stapje kom je dichter bij je einddoel. Een mooi, gezond en lekker lichaam.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test