Ginseng – een eigenzinnig gezond plantje

In de eeuwen dat Ginseng werd gebruikt als medicijn zijn er talloze goede eigenschappen aan toegekend. Ginseng zou onder andere de stemming verbeteren, het concentratievermogen verhogen en pijn verminderen.

Wat doet ginseng voor je lichaam?

Ginseng zou in het bijzonder werken ter stimulering van het hart en de bloedsomloop, als antidepressivum en als helend voor het zenuwstelsel.

Daarnaast zou ginseng de opbouw van eiwitten en het concentratie- en reactievermogen bevorderen en lichamelijke en geestelijke belasting verzachten. Ook zou ginseng een gunstige invloed hebben bij ouderdomsdiabetes doordat het de bloedsuikerspiegel stabiliseert.

Daarnaast verzacht Ginseng overgangsklachten en zou het seksuele activiteit stimuleren. Verder zou Ginseng de cholesterolspiegel gunstig beïnvloeden, de bloeddruk verlagen en verkoudheid sneller helpen genezen.

Ginseng stimuleert het immuunsysteem en zorgt voor vermindering van allergische reacties, de toename van het aantal witte bloedcellen en sneller herstel van de darmflora na antibioticagebruik. Dat zijn dus best een hoop redenen om het plantje in je dagelijks leven te verweven.

Hoe kun je aan ginseng komen?

Ginseng is te koop in verschillende vormen. Het is mogelijk pure ginseng te kopen in speciaalzaken.

Makkelijker is het drinken van ginseng thee. Ginseng thee kun je vers maken of gewoon kopen in de supermarkt of speciaalzaak. Ginseng thee is vaak een melange van groene thee, citroen en ginseng. En niet schrikken: ginseng kan de kleur van je urine veranderen. Het wordt dan een beetje geel/groenig.

Je kunt ginseng thee ook trekken van pure gedroogde stukjes ginseng. Deze koop je in toko’s en speciaalzaken.

Verder zijn er ginseng supplementen te koop – zie hier een overzicht van populaire ginseng supplementen. Deze supplementen claimen na zeer korte tijd al resultaat te hebben waardoor het ideaal zou zijn als extra stimulatie tijdens examens, presentaties en andere belangrijke momenten waarop je meer concentratie nodig hebt.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test