Artikel opslaan

Sla jezelf met een krant en kijk vooruit

Het is zo makkelijk. Er is je onrecht aangedaan, jij voelt je gedupeerd. Iedereen is het met je eens dat jij een slachtoffer bent, en jij accepteert deze nieuwe identiteit.

Jij bent slachtoffer. Jou is iets aangedaan. Prima. En nu?

Als je bent zoals veel slachtoffers dan breng je je tijd door met klagen en zeuren. Wijzen naar de daders, kreunen en steunen tegen vrienden. Betrap jij jezelf op dit gedrag? Zoek een krant en sla jezelf ermee. Stout.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Je bent geen slachtoffer!

Wat je ook is overkomen, wat mensen je ook vertellen, je bent pas een slachtoffer als je hier zelf voor kiest.

Als jij een probleem ervaart dat door een ander is veroorzaakt is het jouw verantwoordelijkheid om dit probleem uit de weg te ruimen. Niet voor die ander, maar voor jezelf.

  • Als een collega over je heen loopt op je werk, is het jouw verantwoordelijkheid om hem/haar terecht te wijzen en je grenzen te bewaken.
  • Als iemand je heeft gedumpt waardoor je veel liefdesverdriet ervaart, is het jouw verantwoordelijkheid om je positieve levenshouding terug te krijgen en je zelfvertrouwen op te bouwen.
  • Als je wordt gedupeerd door een bedrijf is het jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat dit probleem wordt opgelost.

Je kunt zeggen: “Die collega had mij niet zo mogen gedragen. Hij had me niet zo moeten dumpen. Dat bedrijf moet zijn plichten nakomen.” Misschien heb je gelijk. Maar dat verandert niets aan de situatie.

Je kunt blijven hangen bij wat er gebeurd is. Je kunt erover zeuren. Je kunt het er stellig mee oneens zijn. Allemaal prima. Maar wat bereik je ermee?

Ja, je hebt wellicht wat tijd nodig om een en ander te verwerken. Maar wat dan? Kies je ervoor om vooruit te gaan, je leven te ontwikkelen in de richting die jij wenst? Of kies je ervoor om te zeuren?

Slachtoffer zijn is een keuze

Je bent pas een slachtoffer als je dat zelf vindt. Iedere gebeurtenis is een gebeurtenis. Het helpt je groeien, leren en vormen als mens. Sommige gebeurtenissen zijn niet wenselijk, maar desalniettemin erg leerzaam.

Zelfmedelijden is comfortabel. Het helpt je echter niet vooruit. Dus kijk niet naar wat de ander wel of niet had moeten doen. Ontdek wat je kunt leren, en bekijk wat je nu kunt doen om je leven weer in de juiste richting te draaien. Je kunt het verleden niet veranderen, de toekomst wel.

Het leven is niet altijd makkelijk. Raap jezelf bij elkaar, leer de lessen, kijk vooruit en ga aan de slag. Je bent geen slachtoffer, je hebt wel iets beters te doen!

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test