Artikel opslaan

Begin direct maar verwacht geen wonderen

Eerder schreef ik op soChicken over de kracht van direct actie ondernemen als je je leven wilt veranderen. Wanneer je het gevoel hebt dat je gezonder wilt leven zou je daar niet ‘morgen’ of ‘maandag’ mee moeten beginnen, maar direct diezelfde dag nog. Hierover lees je meer in het artikel Je Leven Veranderen? Begin Direct!

De kracht van direct beginnen is enorm, dat moet je niet onderschatten. Met iets beginnen is de eerste stap (en meest essentiële stap) naar het bereiken van je doel. Het is verbazingwekkend hoeveel mensen die eerste belangrijke stap richting hun grootste droom niet eens durven zetten. Beginnen is echt het halve werk, de andere helft vergt echter tijd.

Kom maar op

Reserveer mijn nieuwe boek 🎉

Bestel mijn nieuwe boek Kom maar op nu vooruit en ontvang een exclusieve bonus! 🥳

Wacht niet te lang, de oplage mét bonus is beperkt!

Lees meer en reserveer

Zie verandering altijd als een proces

Als je het liefst vandaag nog vijf kilo wilt afvallen dan zul je van een koude kermis thuiskomen. Die middag gezond eten zal je echt geen kilo’s doen verliezen. Het is echter wel een eerste stap richting dat doel. Het is daarom belangrijk dat je veranderingen in je leven altijd ziet als een proces.

Het kenmerk van een proces is dat het tijd in beslag neemt. Je zult je leven stapje voor stapje veranderen. Wellicht gaat het de ene dag beter dan de andere dag. Je ziet langzaam dat het beter gaat en dat je langzaam dichter bij je doel komt.

Stel bijvoorbeeld dat je vrij gestrest bent en dat je op zoek bent naar meer rust. Hoewel je heerlijk kunt starten met ontspannen door bijvoorbeeld languit op de bank een goed boek te lezen of naar een spa te gaan, zul je niet alle stress op één dag kwijt zijn. Dat kost tijd en geduld, en voldoende toewijding. Als je door gaat met bewust ontspannen zul je merken dat je na een paar dagen echt anders in je vel komt te zitten. Die vooruitgang is het proces, en dat proces heeft dus tijd nodig.

Een proces is niet frustrerend als je geduld hebt

“Geduld is een schone zaak”, is een bekend en waar gezegde. Wanneer je je leven probeert te veranderen zijn geduld en voldoende motivatie de drijvende krachten achter de verandering. Het is leuk om te merken dat je inspanning langzaam haar vruchten afwerpt en dat je stapje voor stapje dichter bij het leven van je dromen komt.

Op het moment dat je voelt dat je direct iets wilt veranderen, start dan meteen en maak vervolgens een plan met stappen die je de komende dagen, weken of maanden kunt nemen. Zo geef je jezelf een kick-start maar blijf je realistisch. Je kunt niet altijd in één dag veranderen.

Meer lezen over veranderen?

Wil je je leven veranderen en leren hoe je stap voor stap je doelen kunt bereiken? Neem dan eens een kijkje bij ons eBoek over het bereiken van je doelen. Hierin vind je tientallen tips die je helpen je doelen te stellen, het proces op te starten, je motivatie vast te houden en uitstelgedrag te voorkomen. Lees meer…

Stap voor Stap je Doelen Bereiken

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test