Artikel opslaan

1. Je trekt mensen aan die bij je passen

Soort zoekt soort. Simpel zat. Als jij je anders voordoet dan je bent, dan trek je mensen aan in je leven die simpelweg niet bij je passen.

Door jezelf te zijn, door jouw waarden te laten zien, omring je je bijna automatisch met mensen die bij je passen. Als jij druk bezig bent met het verbouwen van je eigen groente, en hier over praat op een feestje, dan zullen de mensen met dezelfde interesses blijven plakken. Dit zijn de mensen die (in ieder geval op dit gebied) bij je passen. Die waarschijnlijk gemeenschappelijke waarden en interesses hebben.

Als je je anders voordoet dan je bent, dan maak je je leven moeilijker. Want een leven vol met mensen waar je niet blij van wordt kan behoorlijk zwaar zijn.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

2. Je zit lekkerder in je vel

Zodra je beseft dat je prima bent zoals je bent, kom je lekkerder in je vel. Je hoeft je veel minder druk te maken over wat andere mensen van je denken.

Jij bent jij. Met al je gekkigheden, met je talenten, je tekortkomingen en dromen.

Je mag gewoon zijn wie je bent. Je hoeft je niet anders voor te doen. En dat is heerlijk. Soms stoot je misschien mensen tegen het hoofd. Maar goed, dat doen we allemaal weleens. Je hoeft niet ieders vriend te zijn. Sterker nog, je kúnt niet ieders vriend zijn.

3. Je houdt energie over

Je anders voordoen dan je bent is uitputtend. Het kost ontzettend veel energie. Jezelf zijn is veel makkelijker. Het is natuurlijker.

Kies daarom voor de moeiteloze weg. Wees gewoon wie je bent. Je zult merken dat je rustiger wordt, en dat je energie overhoudt. Laat andere mensen denken wat zij willen denken. Als je je daar druk over moet maken, dan kun je net zo goed voor hun gaan leven. Je leeft voor jezelf. Jij bent verantwoordelijk voor je eigen geluk, en de mensen om je heen zijn verantwoordelijk voor hun geluk.

4. Je ontwikkelt je karakter

Als je meer en meer jezelf wordt, ontwikkel je je karakter. Je wordt minder onzeker, je ontwikkelt je eigen waarden en je eigen principes. Je slaat je eigen weg in, je ontwikkelt je in je eigen richting. En dat is ontzettend interessant.

Mensen die zichzelf ontwikkelen hebben niet alleen een leuker leven, ze zijn ook een stuk interessanter gezelschap. In de eerste plaats omdat ze vaak geweldige luisteraars zijn, en in de twee plaats omdat ze zelf een interessant verhaal te vertellen hebben.

Je wordt minder eenheidsworst, en meer authentiek. Meer uniek. Meer ’jij’, wat dat ook mag zijn. En dat maakt je leven leuker en makkelijker. Mensen weten wat ze wel en niet van je kunnen vragen, jij wordt beter in het stellen van grenzen en je voelt je sterk in je schoenen. Hierdoor kun je soms rechts gaan waar iedereen links gaat.

5. Je voorkomt talloze problemen

Jezelf zijn is geen luxe. Het is geen extraatje. Het is de enige manier om echt lekker in je vel te zitten. Mensen die zichzelf niet durven zijn ontwikkelen zich niet in de richting die ze graag in zouden slaan. En dat geeft allerlei problemen.

  • Ze trekken mensen aan die niet bij ze passen, en dat geeft al snel veel gezeur.
  • Ze hebben het gevoel dat ze niet waardevol zijn, dat ze er niet toe doen.
  • Ze laten hun leven bepalen door de meningen van anderen.
  • Ze doen zich anders voor dan ze zijn, en creëren uiteindelijk een leven dat niet bij hen past.
  • Ze ontwikkelen psychische of lichamelijke klachten, omdat ze zo vaak gefrustreerd zijn.
  • Ze hebben altijd het gevoel dat er ’meer’ in het leven moet zitten.

Door lekker jezelf te durven zijn maak je je leven leuker en makkelijker. Daarnaast is de ’echte’ jij een stuk waardevoller voor de wereld.

Helemaal jezelf durven zijn

Helemaal jezelf durven zijn Bundel

Durf jij helemaal jezelf te zijn? Met deze Bundel wil ik je inspireren om je unieke zelf te vieren en de vrijheid te cultiveren om helemaal jezelf te durven zijn. Elke dag, ook bij andere mensen.

Ontdek tips, inzichten, inspiratie en oefeningen om steeds meer jezelf te worden, in kleine praktische stappen. Doe je mee?

Gratis deelnemen aan cursus

Deze cursus ontving een gemiddelde waardering van 9,5 door duizenden deelnemers.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test