Artikel opslaan

Ik kan niet wachten tot volgende week!

Vooral in de weken voordat ik vertrek op een lange reis heb ik de neiging om mijn leven ‘uit te stellen’. Wat ik daarmee bedoel? Alles wat ik doe staat in het teken van de reis. En een groot deel van de gedachten in mijn hoofd hangt alvast in de toekomst.

Natuurlijk moet er veel geregeld worden als je een paar maanden van huis vertrekt. Maar het is interessant om te merken dat de weken voor zo’n reis een beetje voelen als ‘niet zo waardevol’, terwijl het gewoon weken zijn. Momenten zoals alle andere momenten.

Momenten die ik dus niet heel bewust ervaar, omdat ik met m’n gedachten ergens anders ben.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Stel jij je leven uit?

Veel mensen stellen hun leven uit. Ze bestaan wel, maar ze leven niet echt. Ze zijn bezig met het volgende wat er komen gaat, en sturen hun gedachten zo steeds de toekomst in.

  • ”Ik zou alleen al blij zijn als de keuken eindelijk af is.”
  • ”Nog een maandje, dan ga ik lekker een weekje weg.”
  • ”Als ik even dit project afrond dan kan ik daarna ontspannen.”
  • ”Als ik nou maar die nieuwe auto alvast had, dan zou het leven een stuk leuker zijn.”

Deze gedachten zijn logisch en herkenbaar. Maar echt effectief zijn ze niet, als het je doel is om zo goed mogelijk van je leven te genieten. Want altijd als je bezig bent met wat er zich ‘om de hoek’ bevindt, leef je niet in het moment. En laat je dus een kans om gelukkig te zijn liggen.

Geluk blijft zo altijd om de hoek liggen

Vroeger ging het zo: ik was wekenlang bezig met de reis, met het moment van vertrekken. De deadline waarop alles geregeld moet zijn. Het hele leven stond een paar weken in ‘dienst’ van dit project. Het voelde een beetje alsof alles op pauze stond.

En weet je wat er gebeurde als het dan zover was? Precies – dan gingen mijn gedachten alweer naar het volgende moment. De vlucht halen, eten scoren, de overstap uitstippelen, simkaart regelen etc. Er was nooit dat moment waarop ik ontspande en even de tijd nam om te genieten. Om te beseffen: “zo, fijn dit – we gaan op reis!”

En hoe normaal het allemaal ook lijkt – dit is niet gezond. Want als je het gevoel hebt dat geluk altijd net om de hoek ligt, dan zal het daar altijd blijven liggen. Pas als je stilstaat om NU, dit moment, volledig te beleven, zul je geluk eindelijk echt ervaren.

Dus:

  • Begin niet met genieten als je vakantie begint. Geniet nu.
  • Begin niet met leven als je met pensioen gaat, leef nu.
  • Ontspan niet pas als je project af is. Adem in, adem uit. Ontspan nu.
  • Ga niet later pas genieten van je kinderen als je het minder druk hebt. Geniet vandaag.

Wees niet gelukkig als je leven eindelijk perfect is. Als al je taken zijn afgevinkt en alle plannen zijn doorgevoerd. Dat moment zal nooit komen als je zo denkt. Wees eerst gelukkig, dan wordt het veel leuker en eenvoudiger om al die taken af te vinken.

Of zoals een vriend in India altijd tegen me zei: just be happy.

Wees gewoon blij. Ieder moment is een kans om te genieten van je leven. Een moment om je leven écht te ervaren.

En als je steeds in de toekomst leeft en nooit de moeite neemt om echt te genieten, dan raast je leven aan je voorbij als de steden en dorpen langs de Intercity. Whoesh, whoesh, whoesh – moment na moment glippen door je vingers zonder dat je ervan hebt kunnen proeven. Omdat je afgeleid was met het volgende moment waar je niet van ging genieten.

Wees blij. Ervaar nu wat er te ervaren valt. En doe straks hetzelfde. Moment na moment na moment. Dan weet je zeker dat je je leven niet uitstelt, dat je je vaker gelukkig en blij voelt én dat je bestaan niet door je vingers glipt.

Hoe je dat doet? Hier vind je tips.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test