Artikel opslaan

Onze kerstboodschap voor 2010

Ieder jaar draait onze kerstboodschap om het delen van liefde. Vorig jaar draaide onze boodschap om het verspreiden van geluk. Het jaar daarvoor over de positieve kracht van gelukkige mensen. Dit jaar wil ik je opnieuw inspireren om je liefde te delen.

Ik wil het hebben over ‘geven’. Geven staat rond de kerst namelijk vooral in het licht van materialisme. Het lijkt te draaien om spullen en het uitgeven van veel geld.

Toch kun je ook veel geven zonder geld te spenderen aan spullen. En deze manier van geven blijkt meestal de meest waardevolle, zowel voor jezelf als voor de ontvanger.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Geven kost geen geld

We schreven op soChicken al eerder dat geven gelukkiger maakt dan krijgen. Door vrijgevig te zijn zul je uiteindelijk zelf gelukkiger worden.

Geven maakt gelukkig. Het gekke is alleen dat veel mensen ‘geven’ associëren met  ‘zelf minder hebben’. Die gedachte is niet vreemd, omdat het hele idee van iets weggeven in onze cultuur vaak direct wordt gekoppeld aan het geven van geld, of dingen die geld kosten.

En hoewel het delen van je materiële rijkdom een onderdeel kan zijn van vrijgevigheid, is dit zeker niet de kern.

Deel een gratis geschenk

De mooiste dingen in het leven kosten geen geld. Naast geld zijn er namelijk nog vier andere waardevolle geschenken die je kunt delen met mensen:

  1. Je volle aandacht
  2. Je tijd
  3. Je liefde
  4. Je waardering of bewondering

Deze vier geschenken zijn gratis, en tegelijkertijd zeer schaars in onze wereld. Ze zijn stuk voor stuk zeer gewild maar vreemd genoeg niet voor iedereen beschikbaar. En dat terwijl ze kosteloos kunnen worden gereproduceerd door ieder mens.

Geven aan een ander, is geven aan jezelf

Een stukje van jezelf geven kost je niets. Het levert je juist iets op. Wij mensen willen in de echte wereld ervaren wat we van binnen voelen.

Als je van binnen dolgraag succesvol wilt zijn, en ook precies weet hoe geweldig dat succes zou voelen, dan doe je er alles aan om dit in de echte wereld te ervaren. Je gaat je best doen om de innerlijke ervaring van succes om te zetten in een externe ervaring in de echte wereld.

Als jij graag een liefdevol persoon wilt zijn, en dolgraag je liefde zou willen delen, dan is geven een geschenk aan jezelf. Want alleen door te geven zul je jezelf kunnen ervaren als de liefdevolle persoon die je zo graag wilt zijn. Als het ervaren van positieve emoties (of geluk) je doel is, dan verrijk je je eigen leven door deze gevoelens niet alleen bij jezelf, maar ook bij anderen op te wekken.

Simpel gezegd: als jij gelukkig en liefdevol wilt zijn, dan kun je dit bereiken door je liefde te geven en je geluk te delen. Alles wat je doet heeft uiteindelijk een weerslag op jezelf. Hoe meer liefde jij deelt, hoe mooier jouw leven zal worden.

Deel, geef en geniet overal waar je komt

Dus geef je moeder de waardering die ze verdient, geef een oprecht compliment aan je partner. Deel je liefde voor het leven door naar mensen te glimlachen. Help mensen die je hulp kunnen gebruiken, schenk je tijd en energie om iemands dag beter te maken.

Luister naar iemands problemen. Geef hem of haar je volle aandacht. Luister liefdevol zonder te oordelen.

Breng tijd door bij iemand die eenzaam is. Geef geld aan een goed doel, lach met je collega’s, bewonder iemand. Uit je dankbaarheid voor de dingen die mensen voor je doen, laat blijken dat je ze waardeert. Geef complimenten die je echt meent.

Ga liefdevol om met mensen, ga van het goede uit. Ga op zoek naar het goede in ieder mens, en waardeer deze eigenschappen.

Stop liefde in alles wat je doet, in alles waarmee je in aanraking komt. Niet alleen rond de kerstdagen, maar iedere dag, ieder uur, het hele jaar door. Gun jezelf het geweldige gevoel om jezelf te ervaren als liefdevol persoon, en merk wat je hiervoor terug krijgt. Geluk, nog meer liefde en een ongekende persoonlijke groei.

Fijne kerstdagen

Namens mezelf en alle mensen die meewerken aan soChicken wens ik je hele fijne kerstdagen toe. Ik hoop dat onze tips je hebben kunnen inspireren om deze kerst volop te kunnen genieten van de mensen van wie je houdt, je zorgen los te laten en even in het moment te leven.

En onthoud: geef je liefde en deel je geluk. Dat is de echte kerstgedachte.

Geniet van je kerstavond!

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test