Geluk is eenvoudig te verspreiden

Wanneer je wordt gewaardeerd door een collega, een vriend of een familielid voel je je geweldig. Jij hebt je ingezet om de kerstborrel op je werk te organiseren. Je baas komt naar je toe en zegt: “Bedankt dat je dit allemaal zo netjes hebt geregeld, dat waardeer ik echt.”

Wanneer je van iemand waardering ontvangt voel je je gelukkig. Je begint te glimlachen, en hebt het gevoel dat je echt iets hebt betekent voor een ander. Soms is dat beetje waardering nét dat zetje wat je nodig hebt om je op de been te houden.

Je waardering uiten is een kleine moeite

Iemand vertellen dat je van hem houdt kan moeilijk en ongemakkelijk zijn. Iemand vertellen dat je waardeert wat die persoon doet is makkelijk. Het uiten van waardering is een eenvoudige manier om je dankbaarheid aan anderen te uiten, zonder dat er ongemakkelijke situaties ontstaan.

Maak er dus een gewoonte van om je waardering aan iemand te uiten, zodra diegene iets doet wat jij op prijs stelt. Een simpele “Ik waardeer het dat je altijd zo lekker voor me kookt lieverd” kan een groot verschil maken.

Door je waardering te uiten verspreid je warmte, liefde en geluk.

Geluk komt bij je terug

Wie geeft zal ontvangen. Hoe meer liefde je geeft aan de mensen om je heen, des te meer liefde je zult ontvangen. Waardeer de mensen om je heen, en ze zullen jou meer gaan waarderen. Want iedereen houdt van mensen die hen waarderen voor wat ze doen en wie ze zijn.

Geef dit jaar het soChicken gevoel kado

Dit jaar hebben we op soChicken een leuke actie opgezet om meer geluk te verspreiden. Met een soChicken Kadootje kun je je waardering voor iemand op een originele manier overbrengen.

Download het gratis bestand, knip het uit, schrijf jouw boodschap in het midden en vouw het vormpje tot een leuk kerstkadootje. De boodschap die je opschrijft kan van alles zijn, zoals: “Ik waardeer het dat je altijd zo lief voor me bent” of “Ik vind je een fantastische moeder”.

Je kunt zoveel Kadootjes maken als je wilt. Zo kun je Kadootjes neerzetten op de pakjes onder de boom, of op tafel voor het diner. Je kunt ze bij het toetje zetten, of je kunt er een interactief element aan geven (iedereen moet iets opschrijven voor een ander).

Maak nu je eigen soChicken Kadootje…

We wensen je een fijne kerst

Ik hoop dat je dit jaar een fantastische kerst zult beleven. Waardeer de fijne mensen om je heen, en geniet. Denk even niet aan morgen of gisteren maar ervaar het moment.

Volgend jaar gaan we op soChicken gewoon verder, en ik hoop dat we ook jou nog lang mogen inspireren om je leven elke dag mooier te maken. Namens mij en alle andere schrijvers op soChicken een hele warme Kerst toegewenst!

Zo maak je je leven steeds leuker โ˜€๏ธ

Volg onbeperkt compacte cursussen, stappenplannen, video-meditaties en meer. Start vandaag jouw opwaartse spiraal. ๐ŸŒฑ

Begin direct

Gratis tips om je leven leuker te maken

Maak elke week steeds leuker met mijn gezellige maandagmorgen nieuwsbrief! Ruim 150.000 mensen zijn al lid! ๐Ÿ˜

Goed om te weten
Je ontvangt elke maandagochtend versgelegde inspiratie en af en toe een extra update. Je kunt je altijd uitschrijven. Door op de knop te drukken ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. ๐Ÿ’›