Onze kerstgedachte

Tijdens de kerstdagen staan we stil bij de mensen om ons heen. We maken tijdens de kerst het liefst geen ruzie omdat het een tijd van rust en vrede is. Daarnaast denken we tijdens deze dagen aan de mensen in de wereld die het minder hebben dan wij. Misschien aan de buurman die deze kerst alleen moet vieren of de mensen die je dagelijks op het nieuws ziet en nauwelijks te eten zullen hebben deze kerst.

Wij geloven dat ieder mens veel verschil kan maken in de wereld. En dan niet perse door veel geld weg te geven of door zichzelf weg te cijferen. Wij geloven in de kracht van gelukkige mensen. Als je namelijk van binnenuit echt gelukkig bent heb je veel te geven aan de wereld om je heen. Je kunt dan je geluk delen met de mensen, en deze positieve energie kan ver reiken. Meer hierover lees je in het artikel: Het Pebble Effect van Goede Daden.

De wereld beter maken door gelukkig te zijn

Een van onze favoriete gezegden is: “A joy shared is doubled. A sorrow shared is halved.” Dit is ook wat we je deze kerst graag mee willen geven. Geluk voelen en geluk delen is een goede manier om de wereld een stukje beter te maken. Maak jezelf zo gelukkig als je kunt, want niemand kan het voor je doen. En deel je geluk zoveel als je kunt. Maak andere mensen blij en help ze hun eigen geluk te vinden.

Het klinkt zweverig, maar het is niet zo moeilijk als het lijkt. Besef het komende jaar dat je leven voornamelijk draait om andere mensen. Mensen die begrepen, gehoord, geinspireerd en getroost willen worden en vooral liefde willen ontvangen. Dit geldt zowel op je werk als in je familie. Lees ook: 3 Tips Voor een Meer Hechte Familie.

Hoe word ik gelukkig?

De afgelopen jaren hebben we op soChicken enorm veel aandacht besteed aan geluk. We hebben uitgelegd dat geld niet gelukkig maakt en dat het voelen van dankbaarheid een effectieve manier is om direct gelukkiger te worden. Verder hebben we gepraat over het belang van innerlijke rust en hebben we je laten zien dat geluk te trainen is. Dit zijn enkele handvatten die je op weg kunnen helpen naar een leven met meer rust en geluk. Ook hebben we in ons email magazine soChicken Magazine meerdere malen aandacht besteed aan de bouwstenen van geluk, en zullen dit blijven doen.

We willen je helpen je leven mooier te maken, zodat jij op jouw beurt de levens van de mensen om je heen kunt verrijken. Op die manier kun je de kerstgedachte het hele jaar door uitdragen als gelukkig mens.

Fijne Kerst!

Wij van soChicken wensen je een hele fijne kerst en we hopen je zeker terug te zien het komende jaar op soChicken. De komende tijd zul je meer leren over hoe je je leven (en dat van anderen) mooier kunt maken!

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test