Artikel opslaan

Alles begint met een droom

Alle bijzondere dingen die wij doen en maken ontstaat vanuit een droom. Er was een tijd dat het Empire State Building niets meer was dan een onmogelijke droom. Datzelfde geldt voor Disneyland, de telefoon die je gebruikt, het scherm waarop je dit leest.

Een droom is een verzameling gedachten en gevoelens die je dolgraag wilt omzetten in realiteit. Het is die innerlijke drang naar verandering die je maar niet uit je hoofd kunt zetten. Die keer op keer komt bovendrijven.

Dromen zijn magisch. Ze stellen je op de proef, ze halen het beste in je naar boven. Dromen veranderen de wereld dankzij mensen die de realiteit met volle overgave in lijn brengen met hun grootste dromen.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Op weg naar je droomleven – stap 1

Dromen zijn vaag. De meeste mensen koesteren een vaag idee, een droom die wordt omhuld door mist. Ik heb zelf talloze van zulke dromen. Ik weet globaal wat ik wil, maar ik kan het niet precies uitleggen aan een ander. Zo’n vage droom is erg inspirerend maar niet erg effectief. Vage dromen worden namelijk niet verwezenlijkt.

Als je je droom wilt verwezenlijken dan is stap 1 heel simpel: maak je droom concreet. Pas als je echt weet wat je wilt (en wat je niet wilt) kun je beginnen met de verwezenlijking van je grootste droom.

Pas als je je droom omtovert naar een doel kun je in beweging komen. Je kunt een stappenplan maken, je droom presenteren aan mensen die je kunnen helpen, een deadline instellen en simpelweg gaan met die banaan.

Een droom is de start, de vonk van inspiratie. Een doel is een schop onder de kont, een manier om aan de slag te gaan, een methode om de wereld in beweging te brengen en de toekomst te vormen naar jouw wensen.

Hoe maak je je droom concreet?

Het concretiseren van je droom is een proces dat echte arbeid vereist. Het betekent de tijd nemen om na te denken, ideeën uit te wisselen, dingen te testen, onderzoek te doen, boeken te lezen, te schetsen, schrijven, praten en presenteren.

Je neemt de moeite om lastige vraagstukken op te lossen zoals:

  • “Wat wil ik nu echt bereiken met deze droom?”
  • “Wat wil ik met mijn leven?”
  • “Waarom wil ik deze droom verwezenlijken?”
  • “Hoe ziet mijn leven eruit als dit is verwezenlijkt?”
  • “Hoe ziet de wereld eruit als mijn droom uit is gekomen?”
  • “Welke werkzaamheden zal ik moeten verrichten om dit voor elkaar te krijgen?”
  • “Ben ik bereid de benodigde offers te brengen om dit te realiseren?”
  • “Wanneer ben ik tevreden? Wanneer is deze droom echt gerealiseerd?”

Het concretiseren van je droom is een proces dat je droom langzaam zal vormgeven. Als een beeldhouwer hak je een gepolijste versie van je droom uit het grove beginsel. Je ontwikkelt een doel, een plan, een concrete volgende stap.

En terwijl je steeds beter weet wat je wilt, en je een goed beeld krijgt van hoe je droom eruit ziet, ben je al een heel eind onderweg naar het realiseren van je droom.

Alles wat je aandacht geeft groeit. Hoe meer aandacht je stopt in je droom, hoe makkelijker het wordt om hem te realiseren.

Aan de slag met stap 1

Het waarmaken van je dromen is een proces dat vele stappen vereist. De eerste stap, een stap die de meeste mensen overslaan, brengt je echter al een heel eind op weg.

Het enige wat je nodig hebt is wat tijd, iets om op te schrijven en een creatieve bui. Maak je droom concreet, en zie hoe je droomleven snel dichterbij komt. Wil je weten hoe je ontdekt wat je wilt, hoe je doelen stelt, je doelen stap voor stap kunt bereiken en je motivatie vasthoudt? Bekijk dan mijn cursus om te stoppen met uitstellen…

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test