Artikel opslaan

Dramatische veranderingen zijn voor films

Als je veel films kijkt dan lijkt het alsof het normaal is dat mensen hun leven omgooien in slechts een paar dagen. En hoewel iedereen weleens een dramatische verandering meemaakt in zijn leven zijn de meeste veranderingen verre van dramatisch.

Langzame verandering is natuurlijk geen materiaal voor een inspirerende film. Het is wel een beproefd recept voor een inspirerend leven. Want wie langzaam verandert zal blijvend veranderen. Hieronder vind je drie belangrijke redenen om je te richten op kleine, langzame stappen naar een mooier leven.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

1. Kleine veranderingen zijn makkelijk

Je leven dramatisch omgooien is moeilijk en ingrijpend. Het gooit je leven overhoop, en is vaak moeilijk vol te houden. Kleine veranderingen daarentegen zijn makkelijk, en daardoor veel leuker. Het is vruchtbaarder om jezelf steeds nieuwe kleine gewoontes aan te leren, steeds een beetje verder te gaan en steeds iets dichter bij je ideale leven te komen.

Om een voorbeeld te noemen, het is haast onmogelijk om van de ene op de andere dag ecologischer te gaan leven. Als je een kleinere afdruk wilt hebben op de aarde, dan zul je stap voor stap al je gewoontes moeten bekijken, jezelf moeten informeren, nieuwe producten moeten zoeken en ga zo maar door. Door steeds een klein gedeelte van je leven aan te pakken heb je een veel grotere kans van slagen.

En ja, het is veel leuker, omdat je steeds het bevredigende gevoel kunt ervaren dat je leven weer iets mooier is geworden.

2. Het één leidt tot het ander

Kleine veranderingen vormen vaak de basis voor grotere veranderingen. Doordat je hebt besloten om twee keer per week drie kilometer hard te lopen leg je bijvoorbeeld de bodem voor een positieve spiraal.

Doordat je gaat hardlopen krijg je meer energie, je voelt je fitter, je slaapt beter, je seksleven verbetert, je wordt productiever, je ervaart minder stress en ga zo maar door. Alle positieve veranderingen die deze kleine aanpassing in je leefwijze teweeg brengt helpt je een positieve spiraal op te starten.

Kleine aanpassingen kunnen je net de nodige inspiratie, energie of het juiste bewustzijn of idee geven. Hiermee kun je je leven verder verbeteren, en dat gaat dus bijna vanzelf.

3. Veel kleine veranderingen creëren momentum

Wanneer je meerdere kleine positieve veranderingen maakt dan zul je zien dat deze verschil gaan maken in je leven. De effecten stapelen zich op, en het resultaat is een fijner en gelukkiger leven.

Als jij nét iets productiever bent geworden, net wat makkelijker kunt ontspannen, je iets fitter voelt en je relatie iets soepeler loopt, dan zorgen deze dingen samen voor een geweldige dag.

Samen met het effect van de positieve spiraal kun je erg veel bereiken door kleine veranderingen toe te passen in allerlei gebieden in je leven.

Verander je leven stapje voor stapje

Wil je je leven echt mooier maken? Laat je dan niet meeslepen door de films. Je leven dramatisch veranderen is leuk, voor een keer of drie. Je kunt niet iedere week je leven omgooien.

Je kunt wel vandaag nog een kleine aanpassing maken in je leven, die op de lange termijn meer effect zal hebben dan je denkt. Blijf niet wachten tot alles perfect is, en je je leven compleet kunt omgooien. Start het proces alvast door hier en daar wat lijntjes uit te zetten.

Verander je leven gaandeweg met kleine veranderingen. Lekker simpel en erg leuk!

Meer tips om je leven te veranderen?

De onderstaande boeken helpen je leven stap voor stap te veranderen. Wil je meer inspiratie om je leven te veranderen en meer geluk en succes te ervaren op alle gebieden van je leven? Kijk dan ook eens naar dit boek.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test