Artikel opslaan

“Cause life just feels so breezy, so comfortable and easy.”Wouter Hamel

Begin met opruimen

Als je te weinig lucht in je leven hebt is het tijd voor een opruimbeurt. Mest je huis eens lekker uit. Kijk eens wat je weg kunt gooien, verkopen of weggeven aan bekenden of de kringloopwinkel. Wees genadeloos en ruim de boel op. Alles wat je in je huis hebt staan vreet namelijk energie. Hoe meer spullen je hebt des te minder puf je voelt. Een huis vol met rommel voelt niet luchtig! Lees ook: Leven met minder spullen op Leukegeit.nl.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Tijd voor een computer clean-up

Werk je regelmatig met een computer? Vergeet deze dan ook niet op te ruimen. Wanneer je van 9 tot 5 achter een virtuele omgeving werkt heeft virtuele ‘rommel’ namelijk ook invloed op je gevoel. Een bureaublad dat is afgeladen met icoontjes voelt rommelig. Start met het leegmaken van je bureaublad, ruim vervolgens je documenten op en zorg dat je computer weer georganiseerd en luchtig aanvoelt!

Stop met liegen

Probeer jezelf te pushen om nooit meer te liegen. Eerlijke mensen voelen zich lekker luchtig omdat ze niets op hun ‘kerfstok’ hebben. Ze hebben niets te verbergen en dat is een heerlijk gevoel. In het dagelijks leven worden eerlijke mensen dagelijks beloond. Ja, eerlijk duurt het langst. Maar wie zijn leven opbouwt vanuit eerlijkheid doet dit wel op een sterk fundament.

Eet licht en gezond

Zit je in een ongezonde periode waarin je veel snoept? Schakel dan over op een luchtig dieet. Ontbijt lekker licht met crackers en fruit en houd de andere maaltijden gezond. Kies bijvoorbeeld eens voor een maaltijdsalade of een frisse soep. Een weekje rustig aan doen is heel gezond als je bijvoorbeeld overgewicht hebt. Bovendien zul je merken dat je geen ‘vol’ of opgeblazen gevoel meer hebt. Je voelt je heerlijk gezond en luchtig.

Doe een lekkere buitenactiviteit

Maak er een gewoonte van om iedere week met een vriend of vriendin lekker een eind te wandelen door het park of door een bos. Ook kun je lekker gaan fietsen of skaten. Mensen die veel buiten komen voelen zich luchtiger. Ze ademen veel gezonde frisse lucht in, krijgen genoeg daglicht binnen en zijn lekker doorbloed vanwege de beweging. Bovendien is het ook nog eens hartstikke sociaal, en van vrienden word je gelukkig.

Laat licht binnen

Je huis voelt luchtiger als je lekker veel licht binnen laat komen. Schuif dus de gordijnen opzij en zorg dat je vensterbanken niet te vol staan. Licht is gezond en het kan je huis een heerlijk licht en luchtig gevoel meegeven. Wil je het licht in je huis extra benadrukken? Kies dan voor witte muren, een lichte vloer en lichte gordijnen. Wit reflecteert licht waardoor het extra tot zijn recht komt.

Hijs je in het wit

Trek je lichtgekleurde kleding uit de kast en geef jezelf een licht en luchtig gevoel door rond te lopen in witte kleding. Ook in de winter is wit hartstikke mooi. Met witte kleding heb je een luchtige uitstraling. Je ziet eruit of je lekker in balans bent.

Zie het leven als een spel

Neem het leven niet te serieus. Zweef luchtig door het leven door het als een spel te zien. Laat je niet te hard raken door tegenslagen maar laat je eindeloos inspireren door alles wat goed gaat. Zie de wereld met een luchtige blik tegemoet, dan voelt jouw leven heerlijk breezy.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test