“Positive thinking will let you do
everything better than negative thinking will.”

Zig Ziglar

Positiviteit maakt alles zonniger ☀️

Het leven is vrijwel nooit precies zoals je het wilt. Er zijn altijd zaken die je niet bevallen. Je kunt die dingen niet altijd oplossen of fixen. Maar je hoeft ze ook niet al je aandacht te schenken.

Positiviteit beoefenen betekent vooral dat je er bewust voor kiest om je aandacht te richten op de dingen die goed gaan. Op de aspecten van je leven die je blij maken.

Je wuift je problemen niet weg en je ontkent niet dat sommige zaken simpelweg ellendig en uitdagend zijn. Maar je doet wel je best om je er niet in te verliezen.

Wil je ook een positiever mens worden? Deze 3 tips helpen mij.

1. Uit je waardering

Je waardering uiten is een hele simpele manier om positiviteit te beoefenen. Steeds wanneer je iets opmerkt wat goed gaat of je blij maakt dan stip je dit aan.

Dit kun je doen in gedachten, maar het is nog krachtiger om het uit te spreken. Vooral in interacties met anderen.

  • Wat is het weer lekker vandaag!
  • Deze burger is echt super lekker.
  • Wat gezellig dat je erbij komt zitten!
  • Fijn dat je dat hebt opgeruimd.

Dit soort momenten van waardering zijn als kleine zonnestralen die alles oplichten.

Er zijn nog steeds allerlei dingen niet goed in je leven. En je wilt absoluut werken aan deze punten. Maar verschuif de balans iets meer naar waardering voor de kleine, fijne dingen in je leven. Dan voel je je blijer, meer ontspannen en verspreid je direct meer positiviteit in je omgeving.

2. Deel meer complimenten

Iedereen is gek op een compliment. Maar niet iedereen deelt ze zo vaak als ze misschien zouden willen.

Als je een complimenten deelt is het belangrijk dat je specifiek bent en dat je uitlegt waarom je dit compliment deelt.

Bijvoorbeeld:

  • Dat heb je heel slim aangepakt zeg. Als ik het zelf had gedaan had ik nooit zoveel resultaat geboekt!
  • Wat zie je er goed uit! Ik vind dat shirt echt geweldig passen bij de kleur van je haar.

Door regelmatig kleine, gemeende complimenten te delen tover je een glimlach op talloze gezichten.

Wanneer je jezelf uitdaagt om vaker complimenten uit te delen begin je steeds meer aandacht te schenken aan de positieve aspecten van de mensen om je heen. Hierdoor zie je meer positiviteit om je heen, waardoor je je blijer voelt. Best fijn.

3. Beoefen meer dankbaarheid

Voel je dankbaar voor de mooie dingen in je leven. Niet alleen de grote, logische dingen (zoals je diploma halen, een project afronden of een nieuw huis vinden). Maar juist ook de kleine, alledaagse dingen.

Dingen als de wind in je gezicht, een simpel ritje met de trein, de lekkere geur buiten, een goede kop koffie of een leuk gesprek.

Dankbaarheid is een emotie die een heleboel positiviteit stimuleert. Houd bijvoorbeeld een dankbaarheid dagboekje bij voor het slapengaan. Hoe vaker het je lukt om je dankbaar te voelen, des te meer het voelt alsof het zonnetje gaat stralen in je leven.

Lees ook: De magie van waardering tonen – ontdek de opwaartse spiraal van waardering

Waardering is je snelweg naar blijdschap

Als lid van het Broednest kun je aan de slag met deze Bundel om meer positiviteit, waardering en dankbaarheid in je leven te verweven.

Ontdek praktische inzichten, opdrachten en oefeningen om waardering om te toveren tot een dagelijkse gewoonte. Zodat je een positieve spiraal opstart richting blijdschap, rust en liefde. 💛

Word ook lid om deze Bundel te volgen…

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test