“You do indeed have a past, but not now!
And, yes, you have a future, but not now!
You can consume your now with thoughts of
‘then’ and ‘maybe,’ but that will keep you
from the inner peace you could experience.”

Wayne Dyer

Meer rust in je hoofd – bekijk de video

Bekijk hieronder mijn video over meer rust in je hoofd. Vind je deze video leuk? Abonneer je dan gezellig op mijn YouTube kanaal.

Kun je de video niet bekijken? Bekijk mijn video over meer rust in je hoofd op YouTube.

Hieronder vind je een korte samenvatting van de punten die ik in de video bespreek.

1. Ik neem mijn gedachten minder serieus

Door mijn gedachten minder serieus te nemen wordt het leven een stuk leuker en lichter. Dit inzicht vormt de basis voor Leven met wind mee en helpt me elke dag om meer rust in mijn hoofd te ervaren.

Gedachten zijn maar gedachten – wolken aan de lucht. Ze komen en gaan en ik kan zelf bepalen hoe diep ik erop in wil gaan. Steeds vaker lukt het me om ze lekker voorbij te laten zweven.

2. Ik accepteer het leven meer zoals het komt

Er is een reden dat mijn nieuwe cursus de titel Het is wat het is kreeg. Ieder moment is precies zoals het is. Ik kan stappen zetten om de toekomst te veranderen. Maar ik kan het moment enkel accepteren.

Ieder moment is een uitgangspunt voor verandering. Maar het moment zelf kan niet meer veranderen. Acceptatie brengt ontzettend veel rust, omdat het alle frustratie wegneemt. Steeds wanneer ik wens dat het moment anders was dan het is, ervaar ik stress. Wanneer ik accepteer, ervaar ik rust.

3. Ik omarm imperfectie vaker

Dit haakt in met het voorgaande punt. Altijd als ik door het leven ga als perfectionist ervaar ik stress, drama en ellende. Ik vertoon uitstelgedrag, zelfsabotage en een heleboel frustratie.

Het leven is niet perfect, dat is hoe het is. In plaats van te dromen van perfectie, verwacht ik imperfectie. In mezelf, in mijn omgeving en in de momenten van alledag.

4. Ik observeer mijn ontevredenheid

Ontevredenheid verdrukt blijdschap en dankbaarheid. Steeds wanneer ik me ontevreden voel merk ik dat ik onrustig word. Terwijl er bijna nooit echt goede redenen zijn om ontevreden te zijn.

Door mijn aandacht te verplaatsen naar de dingen die ik fijn vind, merk ik dat ik meer rust en kalmte ervaar.

5. Ik mediteer regelmatig

Zelfs een paar minuten mediteren maakt een wereld van verschil. Nu ik vader ben blijft er minder tijd over om te mediteren dan vroeger. Maar nog steeds maak ik er een punt van om regelmatig te mediteren.

Meditatie helpt me afstand te creëren tussen mijn waarneming en mijn gedachten. Hierdoor wordt het eenvoudiger om mijn gedachten minder serieus te nemen en vaker simpelweg in het moment te leven.

6. Ik neem ontspanning serieuzer

Als ik er geen punt van maak om te ontspannen, loopt het leven vanzelf vol met allerlei activiteiten. Daarom plan ik mijn vrije tijd zorgvuldig in en maak ik bewust tijd om te ontspannen – al is het maar een paar minuten.

Ik denk dat het ontzettend belangrijk is dat we onze mentale gezondheid serieuzer nemen. Door ontspanning serieus te nemen voorkom ik de opbouw van stress en ervaar ik meer rust in mijn hoofd.

Wil je ook meer rust in je hoofd ontwikkelen?

Wil je beter worden in het ontwikkelen van rust in je hoofd? Als je hem nog niet hebt gelezen, ga dan aan de slag met Leven met wind mee en ontdek strategische tips, inspiratie en verhalen om meer innerlijke rust op te bouwen met minder moeite.

Daarnaast kun je aan de slag met mijn online cursus Het is wat het is. Met praktische oefeningen, uitdagende opdrachten en prikkelende invulvragen.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test