Artikel opslaan

“Many go fishing all their lives without
knowing that it is not fish they are after.”

Henry David Thoreau

Als ik dát heb dan ben ik gelukkig

“Had ik nou maar nét even iets meer geld, dan kon ik ten minste gelukkig zijn. Deed m’n schoonmoeder maar een keer normaal, dan zal ik me absoluut beter voelen. Als ik die kinderwagen koop voor m’n kind, dan ben ik zeker weten gelukkiger. Als ik met die iPhone over straat ga dan ben ik echt een beter mens.”

Geluk ligt altijd nét om de hoek. Althans, zo lijkt het als je het laat afhangen van je verlangens. “Als ik nou maar zou krijgen wat ik wil, dan zal ik gelukkig zijn”. Dat is de gedachte die veel mensen koesteren. Een gedachte die ervoor zorgt dat langdurig geluk altijd nét om de hoek ligt, en daar in de praktijk ook blijft liggen.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Dezelfde mindset blijft je voorttrekken

Waarom is het onmogelijk om blijvend, duurzaam geluk te putten uit het vervullen van je verlangens? Simpel, de gedachten die je in beweging brengen zullen je in beweging houden.

Eerst lijkt je leven incompleet zonder iPhone. Je hebt een verlangen gecreëerd en een tijdje later ben je de gelukkige eigenaar van een mooie iPhone. Héél even lijkt je leven volmaakt. Je bent gelukkig met je nieuwe speeltje. Niet lang daarna blijkt echter dat je leven, ook mét iPhone, nog steeds niet compleet is. Je beseft namelijk dat je een nieuwe schutting in de tuin wilt, en dat je pas écht gelukkig zult zijn zodra die schutting er staat.

En dan, voor je het weet verschijnt er een nieuwe iPhone. Plotseling vervult jouw iPhone niet meer het verlangen waarvoor je hem had aangeschaft. Er ontstaat een nieuw verlangen, een verlangen naar een nieuwe iPhone. Geluk blijft steeds nét om de hoek liggen, je verlangens blijven je voorttrekken en je ervaart geen blijvend geluk.

Je leven hoeft niet ‘af’ te zijn om gelukkig te zijn

Het is zonde om te denken dat je pas gelukkig kunt zijn als een bepaald verlangen is vervuld. Stel je voor dat je je pas écht gelukkig zou kunnen voelen als je leven ‘af’ is. Als alles perfect is. Dan zou je nooit geluk kunnen ervaren.

Het is belangrijk om te beseffen dat krijgen wat je wilt niet de oplossing is. Het vervullen van je verlangens maakt je niet blijvend gelukkig. Je put je ultieme levensgeluk niet uit nieuwe spullen of veranderende omstandigheden. Als dat is waar je al je hele leven zoekt dan zoek je op de verkeerde plek.

Je geluk zoeken in krijgen wat je wilt is een richting die sociaal geaccepteerd is, die niet werkt (vaak juist het tegenovergestelde oplevert) en gaandeweg de planeet verwoest. Is het niet veel interessanter om écht geluk te vinden op een manier die niet altijd even sociaal geaccepteerd is, echt werkt en gaandeweg de wereld mooier maakt?

Voel je nu gelukkig en tevreden

Precies. Je kunt jezelf gelukkig en tevreden voelen zonder dat al je verlangens vervuld zijn. Je kunt gelukkig zijn terwijl je niet hebt wat je wilt.

Hoe? Simpel, door in te zien dat het imperfecte prachtig is, door in het hier en nu te leven, door te genieten van ieder moment en je constant dankbaar te voelen voor alle mooie dingen in je leven.

Geluk hoeft niet altijd nét om de hoek te liggen. Je kunt het altijd bij je hebben, oproepen wanneer je wilt, het constant delen met de mensen om je heen. En gaandeweg zul je zien dat je precies krijgt wat je altijd écht hebt gewild: een fijn en gelukkig leven.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test