Artikel opslaan

“Happiness does not depend
on what you have or who you are.
It solely relies on what you think.”

Buddha

Eerst gelukkig zijn – dan nóg gelukkiger zijn

Het leven werkt andersom. Hoe tegenstrijdig het ook voelt. Je wordt grootgebracht met het idee dat je eerst iets moet doen, en dán gelukkig zult zijn.

Eerst je doel bereiken, eerst slank worden, eerst een partner vinden, eerst perfect zijn. Eerst een mooi huis, een nieuwe iPhone, hippe kleding en duizend Instagram volgers.

En dán – maar alleen dan – zullen we ons gelukkig voelen.

Nope.

Zo werkt het niet. Althans. Zo werkt het wel – maar niet voor lang. Dat wist je al. Maar het is zo makkelijk om het te vergeten. Ik vergeet het constant. Frustrerend is het.

Hoe werkt het dan wel? Je bent eerst gelukkig, en dan volgt de rest vanzelf. Welke rest? Meer geluk, meer succes, meer plezier en betere relaties.

Gelukkig zijn is als een maanbasis – de lagere zwaartekracht maakt het makkelijk om raketten te lanceren. Vanuit een gelukkige situatie kun je eenvoudig meer geluk maken. Zoals je van geld meer geld maakt, met het verschil dat geluk een keuze is.

Tuurlijk, als je diep in de put zit dan ligt dat iets anders. Maar toch: geluk is niet iets wat je hoeft te bereiken. Het is iets wat je gewoon inschakelt.

Dus.

Wat let je? Laten we eens kijken.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

1. Gelukkige mensen denken positief

Positief denken betekent dat je gedachten denkt die geworteld zijn in liefde. Ten koste van gedachten die geworteld zijn in angst.

Wat zijn angst-gedachten?

  • Oordelen.
  • Twijfels over jezelf.
  • Onzekerheden.
  • Belemmerende overtuigingen.
  • Negatieve self-talk.

En onze hoofden zitten er vol mee. Mijn hoofd zit er vol mee. Hoewel het steeds minder wordt.

Positief of liefdevol leren denken kost tijd. Maar het is de moeite waard. Want met betere gedachten in je hoofd zul je je beter voelen.

Is het je weleens opgevallen dat je je soms ineens minder gelukkig voelt? Je weet niet waarom, maar je voelt je niet blij. Wat er waarschijnlijk gebeurde is dat je een negatieve gedachte dacht, zonder dat je je er zelf van bewust was.

Je voelt je bijvoorbeeld ineens gestrest. Je weet niet waarom. Maar bij nader onderzoek blijkt dat je dit soort overtuigingen koestert:

  • Ik kan dit niet.
  • Waarschijnlijk ga ik opnieuw falen.
  • Ik ben niet goed genoeg.

Tja. Logisch dat je je gestrest voelt.

Gevoelens volgen bijna altijd na de gedachte. Je denkt iets, en dat roept een gevoel op. Met angstige gedachten voel je je constant een beetje angstig.

Met liefdevolle gedachten voel je je altijd blij en liefdevol. Logisch.

En veel leuker.

2. Gelukkige mensen zetten zichzelf op één

Ze offeren zichzelf niet op – ze delen uit hun overvloed. Ze zorgen goed voor zichzelf, zodat ze de wereld zoveel mogelijk te bieden hebben.

Dat betekent ook dat ze grenzen stellen en soms ‘nee’ zeggen. Om hun tijd, energie en focus te beschermen. Want gelukkige mensen weten dondersgoed hoe het werkt: zolang zij gelukkig zijn kunnen ze een positieve invloed hebben op anderen.

3. Gelukkige mensen hebben hun prioriteiten op een rijtje

Ze beseffen dat het leven niet draait om succes, spullen, comfort, zekerheid, geld en status (hoewel die dingen allemaal fijn kunnen zijn).

Ze zien heel duidelijk dat hun leven draait om de mensen die er een belangrijke rol in spelen. Ze maken tijd voor relaties, tijd om te ontspannen, om in het moment te genieten van simpele dingen.

Plezier, spelen, rust, relaties, delen, bijdragen, eenvoud, natuur en persoonlijke groei. Dat zijn de dingen die gelukkige mensen de meeste voldoening brengen.

4. Gelukkige mensen laten los

Gelukkige mensen beseffen dat het verleden is wat het is. Ze zien ook dat het heden is wat het is. En ze leren het te accepteren, precies zoals het is.

Ze accepteren zichzelf, de mensen in hun leven, de situatie omhanden. En ze weten dat alleen zij ervoor kunnen zorgen dat het leven in de toekomst beter wordt.

Ze zien hun leven voor wat het is, en nemen volledige verantwoordelijkheid om stap voor stap vooruit te komen richting hun dromen en doelen.

Echt geluk vinden in jezelf

Geluk vinden in jezelf Bundel

Hoe kun je gelukkig zijn, zelfs als het leven niet loopt zoals je wilt? Door je geluk los te koppelen van de externe wereld en geluk te vinden in jezelf.

Wil je je vaker gelukkig voelen met minder moeite? In deze Bundel bespreken we vijf vaardigheden die je kunt inzetten om geluk te vinden in jezelf.

Gebruik deze Bundel om geluk te cultiveren in een moeilijke periode, of om je bestaande geluksgevoel sterker te funderen.

Gratis deelnemen aan cursus

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test