Artikel opslaan

Het leven is zo leuk als je het zelf maakt

Vind je dat je leven wel wat meer magie kan gebruiken? Bedenk dan dat je een gevoel van spanning, verwondering en verwachting zelf kunt oproepen wanneer je dat wilt. Realiteit is een rekbaar begrip. Jij kunt je leven zo bijzonder maken als je zelf wilt, in ieder geval in je eigen hoofd.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

In de ban van iets bijzonders

Herinner je je de momenten dat je als kind helemaal in de ban was van een bijzonder boek, of een geweldige film? Na het lezen van een piratenboek stond je leven een tijdje in het teken van avontuur. Het legt een filter over je leven. Een magische sluier van avontuur die je de hele dag door voelt.

Je kunt een tijdje in de ban zijn van iets. Van een bijzonder verhaal, een leuk project, een eigenzinnige droom die je graag wilt verwezenlijken. En wanneer je met zoiets bezig bent merk je hoe jouw passie voor dit onderwerp een magisch tintje aan je leven geeft.

Fantasie zorgt voor magie

Door weg te dromen, te fantaseren en je creativiteit de vrije loop te laten breng je magie in je leven. Je geeft je leven kleur en spanning door je te laten meeslepen door verhalen en dromen.

Hieronder vind je vijf praktische manieren om een gevoel van magie in jouw leven op te roepen. Probeer eens een van deze dingen uit. Ga iets ondernemen en ontdek hoe leuk en bijzonder je leven kan worden wanneer je je af en toe in een fantasiewereld begeeft.

1. Start in een bijzonder boek

Een goed boek is een fantastische manier om je te laten onderdompelen in een andere wereld. De woorden zetten je aan het denken, en dwingen je hersenen om creatief en fantasierijk te zijn. Je creëert een eigen fantasiewereld in jouw hoofd, die compleet anders is dan de wereld die andere lezers van hetzelfde boek in hun hoofd creëren.

Op deze manier kun je door te lezen de wildste avonturen beleven. Je kunt kiezen voor een dramatisch of romantisch boek. Je kunt je ook verder laten meeslepen in andere werelden, door te kiezen voor een avontuurlijk of science-fiction boek.

Vraag rond voor leuke boekentips. Je kunt een boek van een vriendin lenen of recensies lezen op internet. Ook kun je eens naar de bibliotheek gaan.

Een goed boek grijpt je aandacht en sleept je mee naar een andere wereld. En zelfs wanneer je niet leest, voel je de aanwezigheid van het boek in je leven. Je beleeft een verhaal, een avontuur totdat je het boek uit hebt.

2. Laat je meeslepen in een film

Net als een goed boek, kan een goede film je meeslepen in een bijzonder avontuur. Hoewel een film je minder creatief stimuleert dan een boek, kunnen de sfeer en het verhaal van een film nog een tijdje ‘bij je blijven’. Bovendien bevatten veel films een soort ‘moraal’, een les die je kunt leren en vervolgens kunt toepassen in je eigen leven.

De beste manier om een film te ervaren is natuurlijk in de bioscoop. Zeker wanneer je een bijzondere film in IMAX 3D kunt bekijken maakt hij veel impact. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een Blu-ray film, DVD of een huurfilm via interactieve televisie.

3. Pak een creatief project op

Onderneem eens iets waarbij je je creatieve energie de vrije loop kunt laten. Dit kan van alles zijn, maar hoeft zich zeker niet te beperken tot een hobby. Je kunt je eigen bedrijf opzetten, een leuk feest organiseren, je aansluiten bij een vereniging en ga zo maar door.

Ga iets doen wat je ontzettend leuk vindt, en waar je je creativiteit in kwijt kunt. De passie die je kunt voelen voor een leuk project, kan je hele leven op een positieve manier kleuren.

4. Creëer je eigen droomwereld

Start met de creatie van een eigen droomwereld. Schrijf een verhaal, maak een film. Ga schilderen, Photoshoppen of tekenen. Ontwerp een spel, bouw een decor, start een toneelgroep.

Doe iets waarmee je je eigen droomwereld vorm kunt geven. Niets is zo goed voor je creativiteit als fantaseren. Dompel jezelf onder in een zee van mogelijkheden, en bepaal zelf hoe jouw droomwereld eruit zou zien.

De mooiste boeken, films en verhalen ontstaan wanneer de bedenker zijn droomwereld vormgeeft. Dus start eens met schrijven, en maak je eigen verhaal. Creëer je eigen wereld en kijk wat er van komt. Wellicht schrijf je uiteindelijk een boek, maak je een toneelstuk of ontwikkel je een computerspel. En misschien loopt het helemaal op niets uit.

Door jezelf toe te staan om te fantaseren, maak je je leven magischer.

5. Begin een virtueel avontuur

Computergames hebben de toekomst. Een goede game kan je meeslepen in een verhaal waar jij zelf deel van uitmaakt. Door te gamen kun je echt ervaren hoe het is om bijzondere avonturen te beleven. En deze ervaring zal de komende jaren alleen maar echter worden.

Start in een leuke game, en laat je meeslepen in een virtueel avontuur. Games zijn niet alleen leuk en leerzaam, ze zijn ook interactief. Jij hebt de regie in handen, en veel games stellen je in staat zelf op onderzoek uit te gaan en beslissingen te nemen.

Een goede game kan je echt even het gevoel geven dat je op een andere wereld bent beland. Het kan een sfeertje meegeven in je dagelijks leven waardoor je leven net wat magischer wordt.

6. Ontdek een nieuwe visie

Echte magie bestaat niet, of toch wel? Waar de voorgaande tips voornamelijk draaien om het toelaten van creativiteit en fantasie, kun je er ook voor kiezen om op zoek te gaan naar de echte magie van het leven.

Ga op een ontdekkingsreis door het land van spiritualiteit, en bekijk hoe jij je leven magischer kunt maken. Ontdek de kracht van je gedachten, en ervaar de echte magie in het leven. Er zijn talloze geweldige boeken die je echt aan het denken kunnen zetten en je leven kunnen veranderen. Verdiep je in de bijzondere boeddhistische denkwijze, of laat je verrassen door de laatste ontdekkingen van de moderne wetenschap.

Het leven is magischer dan je misschien zou denken. Geef jezelf eens de ruimte om naar deze magie op zoek te gaan, en merk hoe je leven meer kleur en zin krijgt.

 

Meer tips om je leven magischer te maken?

Wil je nog meer tips om magie aan je leven te geven? Lees dan ons eerdere soChicken artikel: Magie in je Leven: Waarop Kun jij je Verheugen?

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test