Blijf elkaar ontdekken

Wanneer je net bij elkaar komt dan ontdek je constant nieuwe dingen van elkaar. Je ontdekt zijn of haar goede eigenschappen, en als de ergste verliefdheid begint te vervagen, ook de minder leuke eigenschappen.

Je wilt alles van de ander weten. Jullie zijn ontzettend geïnteresseerd in elkaar en elkaars leven.

Maar de tijden veranderen. Jullie blijven niet eeuwig onder invloed van deze hormonen. Als je langer bij elkaar bent dan ga je je meer richten op je eigen leven, je carriere, de kinderen. Jullie relatie voelt misschien als vanzelfsprekend, terwijl dat natuurlijk absoluut niet zo is.

Neem even tijd voor elkaar

Om jullie relatie fijn en stabiel te houden moeten jullie werken aan een stevige basis. Neem af en toe tijd voor elkaar, tijd om jullie relatie te verdiepen.

Neem de tijd voor een korte Relatie Checkup. Een avond waarop jullie rustig praten over jullie leven samen, over jullie angsten, dromen, toekomstvisie en liefde voor elkaar.

Soms kan één goed gesprek de basis vormen voor een heerlijke relatie in de komende maanden. Dus reserveer een avondje vrij, trek een goede fles wijn open en neem tijd voor jullie relatie!

Vragen om op één lijn te komen

De onderstaande vijftien vragen vormen een basis voor een interessant gesprek. Neem de vragen voor je, en neem ruim de tijd om te zoeken naar de antwoorden. Stel de vragen eerst aan je partner, en laat je partner ze vervolgens aan jou stellen.

Besef dat je goed je best doet om te luisteren als je de vragen stelt. Geef dus geen suggesties, druk geen mening door en heb geen oordeel. Luister naar wat je partner te zeggen heeft, en stel vragen om erachter te komen wat de échte antwoorden op de vragen zijn.

Je hoeft ook niet snel door de vragen heen te gaan. Laat rustig een gesprek ontstaan. Als je merkt dat jullie zijn uitgepraat over dit onderwerp kun je verder gaan met de volgende vraag.

Relatie Checkup: 15 Vragen

 1. Op welke manier zou jouw leven leuker worden?
 2. Wat heb jij nodig om gelukkig te zijn?
 3. Wat is je grootste droom?
 4. Wat is volgens jou het grootste obstakel voor deze droom?
 5. Hoe kan ik je ondersteunen deze droom te realiseren?
 6. Op welk gebied wil jij je samen met mij ontwikkelen?
 7. Waar ben je het meest bang voor?
 8. Hoe uit jij het liefst jouw liefde aan mij?
 9. Hoe zou je willen dat ik mijn liefde aan jou zou uiten?
 10. Wat denk je dat ik jouw leukste eigenschap vind?
 11. Wat denk je dat ik jouw vervelendste eigenschap vind?
 12. Wat vind je het leukst aan mij?
 13. Wat vind je het vervelendst aan mij?
 14. Waarom wil jij bij mij zijn?
 15. Waar ben je het meest dankbaar voor in onze relatie?

Als het goed is ontstaat er vanuit deze vragen een interessant en soms confronterend en liefdevol gesprek. Zou je andere dingen willen uitwisselingen in jullie relatie? Stop er dan gerust wat extra vragen tussen!

Meer tips om je relatie te ontwikkelen?

Wil je jullie relatie verder verdiepen, en leren hoe jullie samen nog lang en gelukkig bij elkaar kunnen blijven? De onderstaande boeken helpen jullie op weg naar meer eenheid en begrip.

Je Broednest helpt je vooruit ☀️

Word ook lid van het Broednest en maak je leven steeds leuker in kleine, praktische stappen. 🌱

Start jouw opwaartse spiraal

Gratis tips om je leven leuker te maken

Maak elke week steeds leuker met mijn gezellige maandagmorgen nieuwsbrief! Ruim 150.000 mensen zijn al lid! 😁

Goed om te weten
Je ontvangt elke maandagochtend versgelegde inspiratie en af en toe een extra update. Je kunt je altijd uitschrijven. Door op de knop te drukken ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 💛