Artikel opslaan

Succes krijg je niet cadeau

Zodra je jaren hebt gewerkt richting je doel, dan wordt succes steeds makkelijker voor je. Maar om daar te komen, moet je talloze obstakels overwinnen.

  • Je moet de discipline hebben om jezelf te ontwikkelen, en tijd te besteden aan het bereiken van je doel. In plaats van voor de tv hangen.
  • Je moet twijfels en onzekerheden overwinnen.
  • Je moet volhouden op de momenten dat je het niet meer ziet zitten. En simpelweg vertrouwen op de koers die je hebt ingezet.
  • Je moet je aandacht lang genoeg vasthouden om resultaat te kunnen zien.
  • Je moet keer op keer offers brengen voor succes. Meer werken, minder vrije tijd, geld opzij zetten in plaats van uitgeven etc.

Zodra jij wordt betoverd door het succes van een ander, dan kun je er vanuit gaan dat er meer schuil gaat achter dit succes. Vaak doen succesvolle mensen er nonchalant over, omdat ze zelf niet eens beseffen hoever ze zich ontwikkeld hebben.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Ik? Gedisciplineerd?

Laatst had ik het met Billy over discipline. Over hoe mensen in onze omgeving vaak zoveel willen maar zo weinig doen. Waarop ik zei: “Ja, maar ik heb zelf ook niet zoveel discipline.” De gedachte was grappig, omdat we tot de conclusie kwamen dat de lat gewoon constant omhoog gaat.

  • Iemand met weinig discipline houdt zich niet al 15 jaar strak aan een blogschema.
  • Iemand met weinig discipline is niet dagelijks bezig met zijn bedrijf om het beter te maken.
  • Iemand met weinig discipline haalt zijn doelen niet, en werkt zijn taken niet af.

En dat zijn dingen die ik wel doe. Dingen die ik vanzelfsprekend vind. Maar ook dingen waar ik jarenlang aan heb moeten werken.

Succes begint niet op de rode loper

Als je merkt dat je verblind raakt door het succes van anderen, besef dan dat je jezelf voor de gek houdt. Succes begint niet op de rode loper, in de spotlights, met awards en erkenning.

Succes begint met een duidelijke keuze. Met een wekker die vroeger gaat dan normaal. Met iemand die gaat hardlopen voor het werk. Met iemand die in de avonduren werkt richting zijn dromen. Met iemand die een feestje afzegt omdat hij zijn deadline wil halen.

Het begint met dagelijkse toewijding. Met consistente focus. En vanuit daar kom je stap voor stap vooruit. En als je je best blijft doen en door blijft gaan, dan komen de spotlights vanzelf. En als je door blijft gaan, dan lijkt het uiteindelijk alsof het succes je geen moeite meer kost.

En voor je het weet inspireer jij anderen om hun dromen waar te maken.

Verdubbel je productiviteit

Je productiviteit verdubbelen Bundel

Verdubbel je productiviteit in kleine stappen. Stel een effectief doel, verminder afleiding, leer om gewoon te beginnen, ontwikkel focus en werk met een slimmere takenlijst die vóór je werkt.

In deze compacte cursus verhogen we samen je productiviteit door het simpel te houden. Geen ingewikkelde processen maar een aantal fundamentele technieken die echt werken. Zodat je effectief kunt werken richting je ideale leven.

Ben je klaar om je dromen waar te maken?

Gratis deelnemen aan cursus

Deze cursus ontving een waardering van 9,4 door duizenden deelnemers.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test