Artikel opslaan

1. Geldzaken om problemen te voorkomen

Er wordt gezegd dat geld niet belangrijk is. Toch lopen veel relaties spaak door problemen die voortkomen uit geldzaken. Spreek van tevoren af hoe jullie al jullie geldzaken regelen. Nemen jullie een gezamenlijke rekening voor alle vaste lasten? Betaalt de één dit en de ander dat? Hoeveel verdienen jullie met z’n tweeën bij elkaar? Waar willen jullie je geld aan besteden? Houd rekening met dit soort vragen om miscommunicaties te voorkomen.

Maak van tevoren een overzicht van jullie inkomsten en jullie vaste lasten, zo kun je je financiën goed plannen.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

2. Waar willen jullie gaan wonen?

Waar gaan jullie wonen? Trek je bij je partner in of andersom? Gaan jullie huren of kopen? Welke wensen hebben jullie? Allemaal belangrijke vragen om van tevoren te bespreken voordat je wilt gaan samenwonen. Gaan jullie op zoek naar een huis? Ga dan op zoek naar een huis waar je ook de ruimte hebt om jezelf even terug te trekken.

3. Inrichting

Als jullie eenmaal je stekkie hebben gevonden kunnen jullie aan de slag gaan met opknappen en inrichten. Zijn jullie op de hoogte van elkaars wensen? Weet je zelf eigenlijk wel wat je wilt? Geen idee? Maak dan een moodboard. Zo kunnen jullie elkaar vertellen over de stijl die je wilt hebben in huis. Misschien krijgen jullie zo wel een hele mooie combinatie.

4. Het huishouden

Vraag aan iemand waar hij het meest een hekel aan heeft thuis en hij noemt het Leukegeit. Niemand vindt het leuk om te doen, en straks moeten jullie het samen doen. Wie doet wat en wanneer? Dat zijn dingen waar jullie over moeten praten. Maak ook afspraken over het koken.

En kan je partner beter ramen zemen dan jij? Dan doe jij toch het strijkwerk? Verdeel de taken om en om en maak duidelijke afspraken.

5. Leer samen te wonen

Het is even wennen dat jullie constant met elkaar wonen in dezelfde ruimte. Jullie krijgen daarbij een leven samen maar ook apart. Dit is iets wat je moet leren en zal in het begin misschien niet helemaal vlekkeloos verlopen. Probeer uit te zoeken op welke manier jullie het fijnst samen kunnen leven en trek je met enige regelmaat even terug en neem wat tijd voor jezelf!

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test