Artikel opslaan

1. Probeer je leven niet simpel te ‘kopen’

In onze samenleving lijk je voor ieder probleem wel een oplossing te kunnen kopen. Er zijn altijd producten en diensten beschikbaar die je leven iets makkelijker maken, die je net weer even iets meer tijd geven.

Daarnaast lijkt het vaak alsof dingen kopen je weer gelukkig zal maken als je even niet lekker in je vel zit vanwege de chaos in je leven. Geef hier echter niet aan toe! Je kunt je leven niet simpel kopen. Steeds wanneer je meer koopt, maak je je leven alleen maar ingewikkelder.

Meer spullen is niet de oplossing als je juist meer eenvoud zoekt. Houd je geld dus nog even in je zak, en zoek naar een échte oplossing!

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

2. Creëer overzicht met een simpele oefening

Wat is dan zo’n echte oplossing? Deze oefening bijvoorbeeld. Door even de tijd te nemen om de ‘brei’ waar je mee te maken hebt op papier te zetten maak je het allemaal een stuk simpeler voor jezelf.

Het punt is, je brein is goed denk gereedschap maar niet zulk goed time-management gereedschap. Wanneer je het managen van je gecompliceerde leven alleen aan je hersenen overlaat zul je vroeg of laat overspoeld raken. Gebruik je brein om na te denken, om creatieve oplossingen te bedenken, en gebruik pen en papier om je leven op orde te brengen.

Maak dus een snelle mindmap, en haal al die rotzooi uit je hoofd. Op die manier wordt het weer lekker luchtig daarbinnen, en voel je je binnen mum van tijd een stuk meer ontspannen en weer lekker creatief!

3. Doe één ding tegelijk, met aandacht

Stop met multitasken en ontwikkel de vergeten kunst van het singletasken. Niet op kantoor met gespannen schouders druk typen en ondertussen een bak koffie naar binnen gooien en een stapel koekjes eten.

Probeer zo weinig mogelijk dingen tegelijk te doen. Proef je koffie, ervaar de sensatie van het werken, zit gewoon eens te wachten op de trein en laat je telefoon in je zak. Doe één ding tegelijk, en merk hoe je ieder moment simpeler en bovendien waardevoller maakt. Dat kwartiertje zitten op het station kan een belangrijk rustpunt voor je worden, een moment voor jezelf.

4. Probeer niet iedere kans te benutten

Het leven zit vol met kansen, vól met potentie. Overal zijn mogelijkheden om rijker te worden, slanker te worden, perfecter te worden, meer vrienden te krijgen, meer plezier te beleven, meer verdieping te zoeken, meer spiritualiteit te ervaren.

Als je goed om je heen kijkt dan kun je overal mogelijkheden zien, overal kansen. Heel mooi, en ook heel vermoeiend. Doe dus niet je best om alles te doen, dat is onmogelijk. Leg je erbij neer dat je kansen aan je voorbij zult moeten laten gaan. Accepteer dat je leven, zoals het nu is, prima is. Je leven is perfect zo. Ook als je niet in gaat op die kans om ‘nog rijker’ te worden of ‘nog gezonder’.

Zie het leven als een rivier vol met vissen. Zou jij de moeite doen om alle vissen te vangen, om dagenlang keihard te werken om geen enkele vis te laten glippen, als je wist dat er iedere dag opnieuw genoeg vissen zullen langskomen om van te kunnen leven?

5. Draai de diarree kraan dicht

Zodra je een beetje tot rust probeert te komen ontdek je pas hoeveel diarree er dagelijks over ons wordt uitgestort. Op een gemiddelde dag in onze samenleving word je van zoveel kanten bestookt met nieuws, entertainment, advertenties, wetenswaardigheden en nieuwe producten dat het moeilijk is om rustig je gang te gaan.

Je krijgt het gevoel dat je altijd op de hoogte moet blijven. Nieuws in de auto, in de krant, op je mobiel, op je computer, via je collega’s, op de televisie. Overal is informatie, overal. Het wordt als diarree over je heen gespoten, en het maakt je leven complexer dan nodig.

Neem dus het heft in eigen hand, en draai de diarree kraan een beetje dicht. Je hoeft niet van alles op de hoogte te zijn. Je mobiel hoeft niet te rinkelen bij iedere gebeurtenis op Twitter of Facebook. Je kunt rustig je leventje leven, zonder het gevoel te hebben dat je ‘iets mist’ of dat je er ‘niet bij hoort’.

6. Laat de boel regelmatig even de boel

Je leven wordt simpeler als je er af en toe gewoon even naast kunt gaan staan. Gewoon temidden van alle drukte even een dutje doen, of regelmatig een paar minuten mediteren om de wereld weer in perspectief te plaatsen.

Het leven is een geweldige achtbaan, maar dat wil niet zeggen dat je nooit even kunt bijkomen van al het gedoe. Geef jezelf de tijd om de boel zo nu en dan op een rijtje te zetten, en de chaos te zien voor wat het is.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test