Artikel opslaan

Video over snel afvallen

Bekijk hieronder mijn video over snel afvallen. Vind je deze video leuk? Abonneer je dan gezellig op mijn YouTube kanaal.

Kun je de video niet bekijken? Bekijk mijn video over snel afvallen hier op YouTube.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Makkelijk, gezond en snel afvallen

Snel afvallen, dat willen we allemaal. Maar ja, we weten ook allemaal dat diëten ongezond zijn (en meestal ook smerig en onprettig). Maar toch willen we even die paar kilo kwijt, even snel afvallen voor de zomer. Die kerst chocolaatjes, die vierde oliebol, die paas eitjes, die kebab op Koningsdag. Ongewenste isolatie op je buik, op je billen of heupen en je wilt het weg hebben.

Dus hoe schud je dat winterspek van je af zonder je lichaam te belasten? Hieronder vind je acht natuurlijke tips die je helpen om snel én gezond een paar kilo winterspek van je af te schudden!

1. Weg met geraffineerde suiker!

Ik weet het, je wilt het niet horen. Je weet het al lang, maar omdat je dolgraag suiker blijft eten zoek je liever naar andere oplossingen. Zoals magische workouts, pillen en poeders waarbij je ‘kunt eten wat je wilt’. Je wilt snel afvallen en tegelijkertijd koek eten.

Maar ja, suiker is nu eenmaal rommel. Het is gif. Het is niet goed voor je lijf en je wordt er o.a. dik (en futloos) van en het helpt je absoluut niet snel afvallen. Geraffineerde suiker is ontdaan van de vetten en vezels die er normaal gesproken voor zorgen dat de energie gedoseerd wordt afgegeven. Als je een suikerbiet eet zit je direct vol (vanwege de vezels). Als je het geraffineerde product van een suikerbiet (kristalsuiker) eet dan kun je eindeloos door eten.

Dus, weg met suiker. Stop ermee als je snel een paar kilo wilt afvallen. Vermijd alle voedingsmiddelen waar suiker in zit:

 • Koekjes en kaakjes
 • Cupcakes, taarten en andere baksels
 • Chocolade (NEEEEE!!! Oké, 70%+ chocolade is prima)
 • Suiker in de thee of koffie
 • Suikerrijke smeersels voor op brood
 • Krokante muesli (Cruesli) waarbij de suiker het lekker krokant maakt
 • Frisdrank, sapjes en chocolademelk
 • Caramel macchiato/frappuccino-achtige drankjes die niets met koffie te maken hebben (en alles met suiker)
 • Alcohol (wordt door je lichaam gezien als pure suiker)
 • Etc.

Breek met je suikerverslaving. Dat is lastig in het begin, maar zodra je er aan gewend bent zul je merken dat je een stuk energieker wordt én dat het vet van je lichaam af glijdt. Heb je je winterkilo’s afgeschud? Blijf je dan bewust van je suikerinname. Vind je het onmogelijk om van je suikerverslaving af te komen? Deze cursus helpt je vooruit…

2. Vermijd andere snelle koolhydraten

Snel afvallen doe je níet met snelle koolhydraten, dat is zeker. Snelle koolhydraten zijn koolhydraten die zo snel worden verwerkt dat je lichaam ze behandelt als suiker. Ook al zijn ze niet zoet. Het gaat hierbij opnieuw om producten die sterk bewerkt zijn. Denk hierbij aan witte bloem, en alle producten die daarvan gemaakt worden:

 • Al het brood dat niet volkoren is
 • Pasta
 • Cake, taart en koek
 • Wit brood en stokbrood (De vijand: dikke buik, opstopping, aambeien – the works)
 • Etc.

Kies zoveel mogelijk voor volkoren producten, en eet in het algemeen kleinere porties koolhydraten. Eet tegelijkertijd een portie vet en/of eiwitten om ervoor te zorgen dat de koolhydraten langzamer worden opgenomen in je lichaam. Zo voorkom je dat je bloedsuikerpeil snel stijgt, en dat je lichaam het suiker omzet in lichaamsvet.

Baseer je dieet vooral op groente, vers fruit (in zijn geheel of in de blender), noten, peulvruchten, zaden, vis, vlees, tofu, vleesvervangers etc. Lekker natuurlijk, en lekker zonder suiker en bloem.

3. Eet lekker zoutloos

Heb je weleens een zak zout in een schuur bewaard? Ik wel. Na een paar weken werd de zak zout in de vochtige schuur een stuk zwaarder. Zout absorbeert vocht. Zelfs vocht uit de lucht.

Als je veel zout eet dan zul je automatisch veel vocht vasthouden. Wanneer mensen beginnen met gezond eten, dan vallen ze in het begin snel af. Die eerste 5 kilo die je verliest bestaat voor zo’n 2-3 kilo uit vocht. Doordat je puurder gaat eten (minder zoute snacks, minder kant-en-klaar meuk) krijg je minder zout binnen. Hierdoor zul je minder vocht vasthouden en dus snel afvallen.

Ja, dat is maar vocht. Maar vergis je niet. Die paar kilo vocht ben je liever kwijt dan rijk. Je verbrandt er geen vet mee, maar het is misschien wel de snelste manier om weer in die leuke zomerkleding te passen. Daar komt bij dat je organen sowieso blij zijn met minder zout.

Hoe eet je minder zout?

 • Maak je eten zelf. Vermijd kant-en-klaar producten.
 • Kook met weinig zout. Als je zout toevoegt, doe dit dan in het begin van het kookproces, dan heb je minder nodig. Hoe later je zout toevoegt, des te meer je nodig hebt.
 • Gebruik gezonde specerijen om meer smaak aan je eten te geven, zoals kurkuma, gember, zwarte peper, kaneel etc.
 • Laat je tong wennen aan eten met minder zout. Als je veel zoute snacks hebt gegeten dan zul je even moeten wennen aan voeding zonder zout en smaakversterkers. Maar, kop op, er zijn ergere dingen in het leven.
 • Als je zout gebruikt, kies dan niet voor de geraffineerde variant (keukenzout). Dit is net als witte suiker slecht voor je lijf. Kies voor grof zeezout. Dit bevat meer mineralen, en is daarom herkenbaar en voedzaam voor je lichaam.

Minder zout (of zoutloos) eten en koken is een goede gewoonte die je de rest van je leven zal dienen. Eet minder zout, en je zult snel afvallen met weinig moeite.

4. Stop met stress

Stress plakt spek aan je dijen. Als je gestrest bent dan gieren er stresshormonen door je bloedbaan, die de neiging hebben om vetopslag te stimuleren. Snel afvallen heeft dus niet alleen met voeding en beweging te maken, maar ook met je emotionele toestand. Hoe beter jij in je vel zit, des te makkelijker afvallen zal zijn. Dus pak je stress aan. Ga sporten, ga mediteren, werk aan je problemen.

5. Kies voor levend voedsel

Wil je snel afvallen? Baseer dan je eetpatroon voornamelijk op levend voedsel. Nee, niet meteen naar een Chinese winkel rennen om allerlei flapperende vissen in te slaan. Levend voedsel, als in planten.

Eet planten. Elke dag, meerdere keren per dag. Eten dat groeit aan een boom, een plant, aan een struik of in de grond.

Planten zijn ontzettend gezond, en we eten ze te weinig. Hoe meer je je voeding baseert op planten, des te makkelijker het wordt om af te vallen. Eet salades, maak smoothies, gebruik verse groenten in je avondmaaltijden. Snack met groente, ontbijt met wat groente en fruit, lunch en dineer met groente.

Val af met planten. Planten zitten vol met voedingsstoffen en veel daarvan zijn waarschijnlijk nog niet eens bekend. Dus ga aan de slag met die broccoli.

6. Eet meer eiwit

Precies: Minder suikers en andere snelle koolhydraten en meer eiwitten (of proteïne). Voeg meer eiwit toe aan je maaltijden en tussendoortjes om sneller af te vallen. Dit kun je doen door vaker te kiezen voor peulvruchten, tofu, tempeh, kwark, eieren, gevogelte, vis etc.

Eiwit voorkomt dat je bloedsuikerspiegel snel stijgt. Daarnaast is eiwit een belangrijke bouwstof voor je spieren. Het helpt je sneller herstellen na het sporten en zo meer resultaat te halen uit je workout. Verder geeft het je een verzadigend gevoel, je blijft langer vol zitten.

Door bijvoorbeeld te ontbijten met wat eiwit, in plaats van alleen koolhydraten, begin je de dag goed. Je zult aanzienlijk minder honger hebben en hierdoor makkelijker van de koek af kunnen blijven!

7. Ga meer bewegen

Simpel zat. Aan de slag. Lekker sporten, lekker bewegen. Minimaal een paar keer per week. Iedere calorie die je verbrandt wordt niet opgeslagen als vet. Door vaker te bewegen maak je afvallen een stuk makkelijker, zeker als je maar een paar kilo kwijt wilt. Daarbij komt dat beweging je een heerlijk gevoel geeft. Zeker als je een beetje conditie hebt opgebouwd.

Dus kom in actie! Bewegen is fijn, gezond, goed voor je figuur en bovendien erg leuk met dit lekkere weer.

8. Vermijd de spaarstand

Eet niet te weinig. Als je weinig eet en ook nog eens veel beweegt dan is het makkelijk om simpelweg te weinig energie binnen te krijgen. Als je lichaam structureel (een paar weken achter elkaar) te weinig energie binnen krijgt, dan schakelt het over in een soort spaarstand. Je lijf wordt dan ontzettend zuinig op iedere calorie die binnen komt. Er heerst immers hongersnood!

Voorkom de spaarstand door naar je lijf te luisteren. Eet niet veel te weinig. Eet de juiste dingen. Van groente kun je zoveel eten als je kunt zonder aan te komen.

Wil je er zeker van zijn dat je lijf niet in spaarstand gaat? Houd dan (wanneer je streng aan het lijnen bent) een keer per week een vreetdag, waarop je zoveel eet als je wilt. Zo houd je je lijf een beetje voor de gek, en kun jij verder met afvallen.

Gezond eten en afvallen is simpel 🥑

Gezond eten en afvallen cursusWil je meer tips en inspiratie om gezonder te eten? Schrijf je dan in voor mijn online cursus blei lijf.

Deze cursus helpt je gezond eten leuk, makkelijk en moeiteloos te maken. In kleine stappen, met slimme hacks en nieuwe gewoontes. Zo wordt gezond eten steeds makkelijker! 😁

Word slanker, gezonder, fitter en blijer met je lijf. Met blei lijf lukt het je wél om die Tony chocoladerepen te laten liggen en te kiezen voor gezond en lekker eten.

Lees meer over blei lijf en schrijf je direct in…

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test