Artikel opslaan

Kleine gewoontes voor meer rust

Stress is goed te voorkomen met kleine gewoontes die meer innerlijke rust opleveren. Door dagelijks iets te doen om opbouwende stress te voorkomen, of door deze even te ontladen, kan de spanning nooit te hoog oplopen.

Op deze manier bescherm je jezelf tegen vervelende dingen als overspannenheid of burn-out. Stress kan je leven namelijk goed in de war schoppen als je het te ver laat komen! De volgende kleine gewoontes helpen je dagelijks stress te verminderen en meer rust in je leven te creëren.

Kom maar op

Reserveer mijn nieuwe boek 🎉

Bestel mijn nieuwe boek Kom maar op nu vooruit en ontvang een exclusieve bonus! 🥳

Wacht niet te lang, de oplage mét bonus is beperkt!

Lees meer en reserveer

1. Stel je doelen voor morgen

Door iedere avond je doelen te stellen, de drie belangrijke taken voor de volgende dag, geef je je dag structuur en kun je makkelijker afstand nemen van je werk. Houd jezelf op koers met wekelijkse doelen en laat je inspireren door de super effectieve 2-urige werkdag.

Zorg dat je voor het slapengaan hebt opgeschreven wat je morgen wilt bereiken. Deze simpele gewoonte zorgt voor geestelijke rust, vermindert stress en maakt je bovendien een stuk productiever.

2. Zorg voor lichamelijke beweging

Spanning ontstaat tussen je oren, maar uit zich vaak lichamelijk. Het is daarom ook mogelijk om deze spanning met lichamelijke activiteit te verminderen. Door te bewegen zul je je echt rustiger gaan voelen.

Zorg dat je iedere dag wat lichamelijke beweging krijgt. Op deze manier kun je de spanning die zich heeft opgebouwd in je lichaam (in je rug, nek en schouders) loslaten.

Goede manieren om opgebouwde spanning uit je lichaam te laten vloeien zijn yoga, hardlopen, wandelen, fietsen, zwemmen, tikkertje spelen met je kinderen of bijvoorbeeld stoeien of vrijen met je partner.

Dwing jezelf niet om lang en intensief te sporten als je daar geen zin in hebt. Zorg gewoon voor wat dagelijkse beweging. Je bereikt meer met wat milde dagelijkse beweging dan één wekelijkse uitputtende sessie in de sportschool.

3. Kom een paar minuten tot rust

Kom dagelijks, liefst aan het einde van de dag, even tot jezelf. Ga zitten op een fijne stoel en zorg dat je niet gestoord wordt. Sluit je ogen, adem een paar keer diep in en uit. Concentreer je op je ademhaling en adem je hoofd leeg.

Voel hoe je bij iedere uitademing meer ontspannen raakt. Doe dit minstens een minuut of twee, en merk hoe je in staat bent om de opgebouwde spanning van de dag zo overboord te zetten en meer rust te verwelkomen.

Door dit dagelijks te doen, en het steeds langer vol te houden, zul je merken dat je je de hele dag rustiger en meer ontspannen voelt, lekkerder in je vel zit, minder snel geprikkeld bent en bovendien lekkerder slaapt.

Kleine gewoontes met veel effect

Stress is niet zo moeilijk buiten de deur te houden als je weet hoe je het dagelijks kunt afbouwen. Door dagelijks afstand te nemen van je werk, tot rust te komen en te bewegen kun je je zelfs in drukke tijden behoorlijk rustig voelen.

Merk je dat je je nog steeds gestrest voelt na het uitvoeren van deze gewoontes? Maak het dan iets intensiever. Beweeg meer, structureer je leven grondiger en mediteer langer.

Tot rust komen – bekijk mijn video

Bekijk hieronder mijn video over het stress actieplan om goed tot rust te komen. Vind je deze video leuk? Abonneer je dan gezellig op mijn YouTube kanaal.

 

Onrustig en opgejaagd gevoel verminderen

Onrustig en opgejaagd gevoel verminderen Bundel

Een onrustig en opgejaagd gevoel kan je leven goed verpesten. Alles voelt moeilijker, stroperiger, je wereld voelt kleiner en het is moeilijk om te ontspannen en simpelweg gelukkig te zijn.

Gelukkig zijn er manieren om dit gevoel snel te verminderen. In deze Bundel behandelen we beproefde methodes om af te rekenen met een onrustig en opgejaagd gevoel.

Gratis deelnemen aan cursus

Deze cursus ontving een gemiddelde waardering van 9,3 door duizenden deelnemers.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test