Artikel opslaan

1. Verlaag stress met zwarte thee

Brits onderzoek heeft aangetoond dat zwarte thee helpt het stress hormoon cortisol aanzienlijk te verlagen. Mensen die dagelijks vier kopjes zwarte thee drinken hebben na zes weken maar liefst 20% minder cortisol in hun bloed dan mensen die geen thee drinken.

Koffie daarentegen stimuleert de aanmaak van cortisol, waardoor koffie stress juist bevordert. Wil je je stress snel wegspoelen? Drink dan minder koffie en kies voor meer thee.

Zwarte thee heeft bewezen stress te verlagen, maar vergeet ook niet de helende kracht van groene thee en natuurlijk de kalmerende eigenschappen van verschillende kruiden theesoorten zoals rooibos thee.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 11 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

2. Kalmeer jezelf in de badkamer

Onder de douche kun je heerlijk ontspannen. Ga op zoek naar een heerlijke kalmerende douchegel en geniet van een heerlijke ontspannende geur terwijl de stress van je lichaam wordt gespoeld.

De warmte van het water zorgt ervoor dat je even al je zorgen kunt vergeten. Adem een paar keer diep in en uit, en laat het water al je stress meevoeren richting het putje!

3. Laat de golven je stress meenemen

Het geluid van de zee werkt kalmerend. Als je de mogelijkheid hebt, ga dan naar het strand en kom even tot rust bij het geluid van de golven. Adem een paar keer diep in en uit, en stel je voor hoe de golven al je zorgen één voor één van je wegnemen.

Met iedere golf word jij een stukje meer ontspannen, een stukje zorgelozer. Het kalmerende geluid van de zee kan je helpen om stress af te bouwen en je weer even ‘schoon te spoelen’ van alle stress.

Heb je geen tijd om naar het strand te gaan? Dan bestaan er natuurlijk genoeg mogelijkheden om thuis te ontspannen, zoals via deze geweldige app waarin je allerlei meditaties en rustgevende geluiden vindt.

4. Zweet je stress uit

Lekker zweten is een geweldige manier om je stress weg te spoelen. Zweten kun je doen op twee manieren: door intensief te bewegen of door je te omgeven met warmte.

Jezelf omgeven met warmte doe je natuurlijk in een spa. Door lekker een dagje te ontspannen in een sauna kun je je stress wegspoelen en uitzweten in verschillende sauna’s, stoombaden, zwembaden, kruidenbaden en ga zo maar door.

Door intensief te bewegen kun je je stress razendsnel van je afschudden. Je kunt sporten in je huiskamer, rond je huis (lekker fietsen, skaten of hardlopen) of bij een sportschool. Zorg ervoor dat je hartslag verhoogt, dat je begint te zweten en houd het minimaal een halfuur vol voor een lekker ontstressend effect!

Meer tips om stress te verminderen

Wil je meer tips om stress te verminderen en lekker ontspannen door het leven te gaan? Bekijk dan mijn online training voor meer zelfvertrouwenwaar je gaat leren om meer te ontspannen en van jezelf te houden.

Krijg een sterker gevoel van controle, word meer ontspannen en verminder je je chronische stress. 🙏

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test