Artikel opslaan

Gevangen in de dagelijkse sleur

De sleur. Het is een gevreesde omstandigheid waarin we allemaal weleens zijn beland. Je hebt het gevoel dat het leven al helemaal voor je is uitgestippeld, dat er geen sjeu meer in zit.

Je zit vast in een dagelijks ritme, er zijn geen verrassingen meer, er is geen levenslust te bekennen. Je doet je ding. Je overleeft, maar je leeft niet echt.

Soms voelt het leven gewoon saai. Alsof het niet spannend kan zijn. Je hebt je zowel fysiek als mentaal opgesloten in een wereld die de levensenergie uit je zuigt. De sleur is je eigen creatie, en hij kan je behoorlijk beklemmen.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. ๐ŸŽ‰

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Om iedere hoek kan iets leuks schuilen

Het gekke is echter dat het leven juist ontzettend beweeglijk, verrassend en spannend is. Maar om dit te ervaren moet je het leven wel zijn gang laten gaan.

Zoals gezegd is de sleur jouw eigen creatie. Het wordt geschapen door het beeld dat jij over jezelf hebt, en dat je over de wereld hebt. Jij denkt dat je wereld heel klein en voorspelbaar is, dus ervaar je dit ook zo. Je houdt jezelf gevangen in een saai leven, terwijl het leven juist alles behalve saai is.

Wil je saai zijn? Dan is dat je eigen keuze. Wil je een spannend leven? Dan is dat eveneens je eigen keuze. Heb je weleens beseft hoeveel spannende dingen er kunnen gebeuren? Hieronder een paar voorbeelden:

  • Je kunt vandaag de liefde van je leven tegen het lijf lopen
  • Je kunt vandaag een artikel lezen in een blad in de wachtkamer van de tandarts dat je leven voorgoed verandert
  • Je kunt op bezoek gaan bij een familielid die je al lang niet hebt gesproken
  • Je kunt eens een bijzonder recept uitproberen, en boodschappen doen in winkels waar je normaal niet komt (zoals de Turkse supermarkt)
  • Je kunt vandaag starten met een cursus waardoor je je leven kunt veranderen
  • Je kunt ineens een idee krijgen hoe je je grootste droom kunt realiseren
  • Je kunt vandaag nieuwe mensen ontmoeten die een geweldige bijdragen vormen aan je leven
  • Je kunt beginnen in een geweldig boek dat je echt aan het denken zet
  • Je kunt starten met het realiseren van je grootste droom
  • Je kunt door dit artikel tot het inzicht komen dat je je eigen leven veel sterker in de hand hebt dan je misschien dacht

Kleine dingen kunnen je ‘saaie leven’ al heel snel op zijn kop zetten. Je ontmoet een bijzonder persoon, krijgt een nieuw inzicht, leest een geweldig boek. Je leven kan er binnen korte tijd heel anders uitzien.

Als je weer op de fiets zit, op het schoolplein wacht, naar kantoor reist of in de supermarkt loopt, besef je dan dat al die mensen om je heen de potentie hebben om je leven leuker, spannender en onvergetelijker te maken. Besef dat jij zelf bepaalt hoe spannend je je leven wilt maken.

Je kunt een nieuwe baan zoeken, je kunt voor jezelf beginnen. Je kunt verhuizen, een nieuw museum bezoeken, vrijwilligerswerk doen, investeren in vriendschappen, je zolder opruimen, vreemden aanspreken op straat, op reis gaan, CouchSurfen en ga zo maar door.

Open staan voor een spannend leven

Een spannend leven komt vanzelf op je pad. Het leven is namelijk spannend, dynamisch en onvoorspelbaar. Je moet je er alleen voor open durven stellen.

Je kunt niet verwachten dat je andere resultaten krijgt als je constant hetzelfde blijft doen. Je moet andere dingen proberen om andere dingen te kunnen ervaren. Je leven wordt spannend als je zelf besluit dat het tijd is voor iets anders.

Giet je leven niet in een vat. Zie het leven als een stroom van ervaringen. Je kunt de rivier omleggen en indammen zodat de stroom voorspelbaar wordt. Je kunt de rivier ook zijn natuurlijke beloop laten, en genieten van de kronkels, overstromingen, droogtes en stroomversnellingen. Aan jou de keus!

Meer tips om van je leven te genieten

Leer hoe je een rijk, succesvol en verrassend leven kunt leiden door de controle los te laten en jezelf over te geven aan de ‘flow’. De onderstaande boeken bevatten leuke en verfrissende inzichten die je doen inzien dat toeval niet iets is om uit te bannen, maar juist je leven kan verrijken.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test