Artikel opslaan

Een saai leven is… saai

Alles gaat goed, je leven loopt op rolletjes, je zit op zich prima in je vel. Maar toch voel je dat er iets aan je knaagt. Je voelt dat je leven te saai is geworden. Je mist een stukje spanning, spontaniteit. Je wilt avontuur en plezier in je leven!

Als je het te ver hebt laten komen, en je leven compleet voorspelbaar is geworden, dan is het hoog tijd om in te grijpen. Want door het plezier, de actie en het avontuur terug te brengen komt er meer passie en levenslust naar boven!

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. ๐ŸŽ‰

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Pak dingen anders aan!

Om te beginnen is het tijd om je leven onder de loep te nemen. Wat bevalt je niet? Wat zou je liever anders zien? Soms ben je zo gewend aan hoe je de dingen doet, dat je niet eens door hebt dat je er eigenlijk een hekel aan hebt.

Het kan gaan om kleine dingen – waarom moet je eigenlijk dagelijks een sprei en allerlei sierkussens van je bed afhalen, om ze de volgende ochtend er weer op te leggen terwijl jij de enige bent die het ziet? – Het kan ook gaan om grotere dingen, zoals het onder handen nemen van je manier van werken of een duidelijke beslissing nemen over een sluimerende vriendschap.

Gooi knagende zaken uit je leven

Wat vreet energie maar hoeft er eigenlijk helemaal niet te zijn? Misschien heb je jezelf een half jaar geleden opgelegd dat je een website wilt starten, en is er na zes maanden nog niets gebeurt. Ondertussen zeurt dat project al maanden aan je hoofd, en voel je je steeds weer schuldig dat je er nog niet aan begonnen bent.

Wil je het echt zo graag? Of kun je eigenlijk net zo makkelijk afscheid nemen van dat project? Zou je er eigenlijk liever vanaf willen? Precies, gooi het van je lijst en gooi het uit je leven. Weg met de knagende, energievretende projecten!

Dit geldt ook voor vriendschappen die niet meer werken. Een – vroeger zo mooie – vriendschap loslaten is niet leuk, maar het geeft je wel veel meer rust en ruimte in je hoofd als die persoon je alleen maar energie kost. Het geeft je de vrijheid om weer plezier te hebben.

Vergroot je comfort-zone

Terwijl je aan het afrekenen bent met nutteloze ballast uit het verleden, kun je eens onderzoeken hoe je je leven wat spannender kunt maken. Door dingen te doen die je nooit eerder hebt gedaan ervaar je meer spontaniteit en avontuur. Bovendien vergroot je je comfort-zone.

Doe dingen die je anders niet zo snel zou doen. Zeg ja tegen die avond stappen in een vreemde stad, of ga plan gewoon een backbacktrip door Europa voor deze zomer. Weeg niet constant alle voors en tegens tegen elkaar af. Vraag je af of de ervaring je een rijker mens zal maken, en of je het als een interessant avontuur kunt beschouwen.

Daag jezelf een beetje uit. Hoe meer dingen je doet die je een beetje eng vindt, des te diverser je leven wordt. Je stapt uit die beschermende bubbel waar je je nu in bevindt, en terwijl je dit doet maak je de bubbel steeds groter.

En hoe meer dingen je durft, des te meer dingen je zult durven. Je vergroot namelijk je zelfvertrouwen bij iedere overwinning op jezelf. Dus gooi jezelf af en toe een beetje in het diepe. Het leven is veel te kort om te blijven hangen in het verleden!

Van werken naar spelen: Heb gewoon een beetje schijt aan alles

Wat kan jou het schelen dat je iets bestelt in een restaurant dat je misschien heel vies vindt? Wat maakt het uit als die avond stappen misschien niet leuk zal zijn? Waarom zou je niet gewoon eens in een tentje in je achtertuin slapen?

Doe eens gek. Speel en heb plezier. Leuke herinneringen zijn ontzettend veel waard, doe dus je best om er zoveel mogelijk van te verzamelen. Als je leven vroeger leuker was dan nu, dan is het nu tijd om daar wat aan te doen.

Je hoeft niet meteen te gaan bungee-jumpen

Maak kleine aanpassingen, en merk hoe groot het resultaat kan zijn. Jezelf bevrijden van een knagend zeurproject voelt net zo fijn als je rijexamen halen. Je bent bevrijd van iets vervelends wat je bovendien aan jezelf had opgelegd.

Je leven leuker maken hoeft geen extreme vormen aan te nemen. Doe gewoon de dingen anders. Doe dingen die je leuker vindt dan de dingen die je normaal zou doen. Boek een goedkoop nachtje weg, ga naar de film, sta heel vroeg op en ga lekker hardlopen bij zonsopgang. Organiseer een diner voor al je vrienden, ga naar een feest of doe eens een heerlijke relaxdag op de bank of in de spa.

Niemand bepaalt dat je leven moet draaien om werk. Kijk maar naar je kinderen, die willen het liefst dat je de hele dag speelt. Gooi saaiheid overboord. Nu is het moment om plezier te beleven. Met een beetje verandering haal je al snel een heleboel sjeu in je leven, al weet niemand precies wat dat betekent!

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test