Artikel opslaan

“Remembering that you are going to die is the best way I know
to avoid the trap of thinking you have something to lose.
You are already naked. There is no reason not to follow your heart.”

Steve Jobs

Een wereld zonder jou

Eerst is er de praktische afhandeling, uiteraard. Verdriet, een kist, mooie muziek, mooie speeches (hopelijk). Dan, de mensen die je liefhebben zullen om je rouwen.

Je zult gemist worden. Eerst actief, en dan (na een paar jaar) steeds minder actief. De mensen die het dichtst bij je stonden gaan verder met hun leven.

De mensen die iets minder dicht bij je stonden hebben dat al gedaan. De mensen die je niet kennen beseffen niet eens dat je weg bent. De organisatie waarin je werkte draait door. Net als de stad waarin je woonde.

De wereld draait door. Ook zonder jou. Dat is op zichzelf een ontspannende gedachte, vind je niet?

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Wat zullen mensen over jou onthouden?

We weten niet veel van de dood. Het is duidelijk dat je uit deze wereld verdwijnt zodra je sterft. Zodra je weg bent ben je geen fysiek onderdeel meer van deze realiteit.

Het enige tastbare wat je achterlaat zijn de herinneringen bij de mensen die je hebt ‘aangeraakt’ in je leven. De daden die je hebt verricht, de woorden die je hebt gezegd, het werk dat je hebt achtergelaten.

De vraag is dus: welke herinneringen wil jij achterlaten als je gaat? Hoe wil jij onthouden worden? Wat wil je hebben neergezet in de wereld?

Een stappenplan naar een memorabel leven

De dood helpt je nadenken over je intenties. Wat wil je doen en waarom? Wie wil je zijn? Welke waarden koester jij? Wat wil je je kinderen meegeven? Hoe zou je de wereld achter willen laten voor volgende generaties?

Pak eens een vel papier voor je, en begin met schrijven. Schrijf op hoe de mensen om je heen jou zouden moeten onthouden. Bekijk vervolgens hoe je deze toekomstige herinnering kunt invullen.

Als je wilt dat mensen jou onthouden als een eerlijk persoon, dan weet je wat je te doen staat. Als je wilt dat mensen je onthouden als een liefdevol persoon die zich inzette voor de medemens, dan weet je wat je te doen staat. Als wilt dat mensen je onthouden als iemand die de wereld heeft veranderd, dan weet je wat je te doen staat.

Je gaat dood, maar nu nog niet

Je leeft! Je hebt een kans om het beste uit jezelf te halen, je talenten te ontwikkelen. Angst voor de dood heeft vaak te maken met het gevoel dat je zou kunnen sterven met het beste nog in je.

Geef het beste dat je jezelf en de wereld te bieden hebt. Leef zoals je herinnerd wilt worden. Zo heb je niet alleen een geweldig leven, je verspreidt ook geluk en liefde onder de mensen die jou ooit zullen herinneren.

Goed, en bekijk nu onderstaande video. En als je hem al gezien hebt, bekijk hem gewoon nog eens. Drie verhalen die je helpen op koers te blijven richting dat wat echt belangrijk is.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test