Artikel opslaan

Waarom succes simpel is

Het proces achter het behalen van succes is niet ingewikkeld. Wanneer je succes wilt ervaren dien je een doel te stellen en dit doel vervolgens te behalen.

Wanneer je een doel stelt stel je vast wat je wilt bereiken. Vervolgens is het een kwestie van actie ondernemen richting dit doel. Ik gebruik altijd graag het voorbeeld van een lange wandeling richting Parijs.

Je hoeft alleen te weten wat je doel is (Parijs), en weten in welke richting je moet lopen. Iedere stap in de juiste richting brengt je dichter bij je doel. Als je maar lang genoeg door blijft lopen zul je uiteindelijk je doel bereiken.

Het proces van een doel stellen is niet moeilijk. En zodra je je doel hebt gesteld is het een kwestie van blijven ‘lopen’. Actie blijven ondernemen in de juiste richting. Je bereikt je doel stap voor stap.

Succes is eenvoudig:

  • Stel een doel.
  • Onderneem actie richting je doel.
  • Blijf werken richting je doel tot je het bereikt hebt.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Waarom succes niet makkelijk is

Hoewel het proces van doelen bereiken simpel is, is het behalen van doelen niet altijd even makkelijk.

Dat komt niet zozeer omdat bepaalde taken erg moeilijk zijn om te voltooien. Het heeft te maken met de karaktereigenschappen die nodig zijn voor succes. Succes vereist doorzettingsvermogen en geduld. Je moet echt één zijn met je doelen, je ermee kunnen identificeren, en ervoor willen gaan.

Succes vereist focus en toewijding. Een succesvol bedrijf opzetten betekent in de meeste gevallen dat je jezelf helemaal zult moeten geven voor je droom. Je denkt alleen nog maar aan je bedrijf, bent er constant mee bezig, en houdt je niet bezig met andere zaken.

Daarbij is het belangrijk dat je geduld oefent, misschien wel het meest lastige onderdeel van succes. De mooie dingen in het leven komen niet altijd aanwaaien. Wanneer je verlangt naar succes zul je een stapje terug moeten doen. Je moet blijven werken richting je doelen en veel geduld hebben. Je leven veranderen kost tijd.

Verder is het nodig dat je niet bang bent. Je moet niet bang zijn om fouten te maken, en niet bang zijn voor de consequenties die succes met zich meebrengt. Je zult fouten maken, dat is ook nodig als je succes wilt ervaren. Van fouten leer je snel, mits je bereid bent de les te leren en je niet uit het veld laat slaan.

Succes ervaren is niet altijd makkelijk:

  • Je moet focussen op je doel, en niet afgeleid raken door andere zaken.
  • Je moet richting je doel blijven werken, ook in moeilijke tijden.
  • Je moet geduld hebben, succes kost tijd.
  • Je moet bereid zijn om fouten te maken, en hier van te leren.
  • Je moet bereid zijn je angsten te overwinnen.

Hoe je succes kunt ervaren in je leven

Een succesvol leven creëer je door je te focussen op de dingen die je echt belangrijk vindt. Je zult moeten leven met geduld, werken aan je doorzettingsvermogen en je angsten in de ogen kijken.

Door doelen te stellen en stap voor stap richting je doelen te blijven werken zul je succesvol worden. Houd de motivatie hoog, voel je verbonden met je doel en blijf onverstoord werken richting het leven dat je wenst.

Verdubbel je productiviteit

Je productiviteit verdubbelen Bundel

Verdubbel je productiviteit in kleine stappen. Stel een effectief doel, verminder afleiding, leer om gewoon te beginnen, ontwikkel focus en werk met een slimmere takenlijst die vóór je werkt.

In deze compacte cursus verhogen we samen je productiviteit door het simpel te houden. Geen ingewikkelde processen maar een aantal fundamentele technieken die echt werken. Zodat je effectief kunt werken richting je ideale leven.

Ben je klaar om je dromen waar te maken?

Gratis deelnemen aan cursus

Deze cursus ontving een gemiddelde waardering van 9,4 door duizenden deelnemers.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test