Niet hard werken maar consequent werken

Zoals je wellicht hebt meegekregen is soChicken uitgeroepen tot beste gezondheid & welzijn website. Een mijlpaal die ervoor zorgt dat mensen mijn kant op kijken en vragen: “Wat is het geheim achter het succes van soChicken?”

Een goede vraag, maar het antwoord is voor veel mensen teleurstellend. De meeste mensen willen eigenlijk horen dat het succes te danken is aan een hippe marketingtechniek of speciale software. Weer andere mensen verwachten de alom bekende uitspraak: “Keihard werken!”.

Software, marketingtechnieken en keihard werken zijn onderdeel van het verhaal. Het ‘geheim’ is echter minder flitsend. Ik denk namelijk dat succes op de lange termijn vooral te danken is aan consequent werken.

Stapje voor stapje bouwen aan succes

Hoe loop je van Amsterdam naar Parijs? Stap voor stap. Het gaat er niet om of je hard of zacht loopt. Het gaat erom dat je blijft lopen, steeds de ene voet voor de andere plaatst. Als je dit consequent blijft doen, dan zul je je doel bereiken.

Een stap zetten is niet moeilijk. Een wandeltocht van 500 kilometer wel. Door consequent te blijven stappen in de juiste richting bereik je met een simpele taak toch een indrukwekkend doel.

Wanneer je bouwt aan succes heb je dus een eigenschap nodig die de meeste mensen van huis uit niet bezitten: geduld. Een lange adem. Je moet vooruit kunnen kijken zonder ontmoedigd te raken. Steeds weer je voet optillen, ook al weet je dat de weg nog lang is.

Gras tussen je tenen?

Als je soChicken al langer volgt dan ken je Sanne nog wel. Sanne is een goede vriendin (en tegenwoordig buurvrouw) van me, en enkele weken geleden heeft ze besloten te bouwen aan een nieuwe toekomst voor zichzelf. Ze startte een gezellig DIY weblog met de naam Gras Tussen Je Tenen.

Sanne heeft nog een lange weg te gaan, en dat weet ze ook. De uitdaging zit hem niet in hard werken (dat deed ze sowieso al). De uitdaging zit hem in volhouden. Blijven schrijven, blijven bouwen – iedere dag opnieuw.

Maar voor ze het weet kijkt ze over een paar maanden achterom, en beseft ze ineens hoe ver ze is gekomen. De tijd vliegt, dus wie elke dag bouwt aan zijn succes is dus (achteraf gezien) razendsnel succesvol.

Begin met bouwen aan je toekomstige succes

Wil je succesvoller worden? Ben je bereid om alle ‘hype’ oplossingen los te laten en geduld te oefenen? Dan heb ik hieronder een paar bruikbare tips voor je:

  • Bepaal een of meerdere taken die je dagelijks kunt doen om je kansen op succes te vergroten. Taken als het publiceren van een blog post, studeren, een foto maken, een hoofdstuk lezen of schrijven, even sporten, mediteren etc.
  • Geef je toekomstige succes een hoge prioriteit. Dat betekent dus dat je bouwen aan je toekomst verkiest boven nu genieten op de bank. Succes vereist opofferingen die het op de lange termijn meer dan waard zijn.
  • Maak je niet voortdurend druk om het grote plaatje. Zorg dat je de juiste route loopt en zorg dat je blijft lopen. Check eens in de zoveel tijd of je niet bent afgedwaald, en loop daarna weer verder.
  • Hard werken is ontzettend belangrijk, maar dagelijks werken is nog belangrijker. Combineer de twee voor sneller resultaat.
  • Geniet van de reis. Het leven begint niet op het moment dat je je doel hebt behaald. Je leven is al begonnen, dus geniet er nu van!

Meer tips om succesvol te worden?

Wil je ontdekken wat je wilt, hoe je effectieve doelen stelt, hoe je je doelen stap voor stap bereikt en hoe je je motivatie vasthoudt? Ga dan aan de slag met onze populaire cursus om je uitstelgedrag aan te pakken. Lees hier meer…

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test