“Wisely, and slow.
They stumble that run fast.”

William Shakespeare

Ren jij achter het leven aan?

Het is makkelijk om je druk te maken. Sterker nog, de maatschappij vraagt het van je. Op veel werkplekken word je beschouwd als een toegewijde werknemer als je je lekker druk maakt.

“Hoi! Hoe is het?” “Ja goed, druk!”

Drukke mensen lijken succesvol. Het maakt weinig uit of die drukke persoon zich bezighoudt met nuttige zaken, of überhaupt iets uit zijn handen krijgt. Wie het druk heeft ziet er simpelweg succesvol uit.

Als je eenmaal gewend bent aan een ‘druk leven’ dan kun je niet zomaar terug. Je zult altijd blijven zoeken naar dingen om te doen omdat je hersenen actief willen blijven. Maar in de tussentijd ren je achter het leven aan. Je vindt namelijk geen rust, je bent nooit klaar.

Het maakt allemaal weinig uit

Wanneer je wordt overladen door drukte dan ben je niet per definitie succesvol. Je bent simpelweg zwak in het stellen van prioriteiten.

De meeste mensen zijn druk bezig met allerlei dingen die er niet toe doen. Ze hebben geen doel voor ogen, en dus maakt het niet uit wat ze doen. Als je niet weet waar je naartoe wilt, dan maakt het ook niet uit in welke richting je beweegt.

Dat het lijkt alsof je te weinig tijd hebt heeft niets te maken met je werk of met de beschikbare hoeveelheid tijd. Het heeft te maken met jouw keuzes, jouw prioriteiten. Je hebt precies evenveel uren per dag als Steve Jobs, President Obama, Leonardo da Vinci, Einstein en elk ander mens.

De meeste dingen die je doet maken geen verschil. Het zijn tijdvullers, taken die je bezighouden maar je niet vooruit helpen. Wat zou er gebeuren als je je aandacht voornamelijk zou richten op de taken die je richting je doelen helpen? Wat zou er gebeuren als je echt prioriteiten zou stellen?

Kalme mensen zijn krachtiger en gelukkiger

Wie minder doet wordt kalmer. Je vertraagt, maar je bereikt je doelen sneller en met minder moeite. Simpelweg omdat je kunt werken met een scherpere focus.

De meest krachtige vechtsporten ter wereld draaien om kalmte en zelfbeheersing. Drukke mensen zijn zwak, kalme mensen zijn krachtig. Want als je druk bent verspreid je je aandacht over talloze zaken, als je je focust dan concentreert je aandacht zich.

Focus maakt je krachtig en gelukkig. Je voelt je minder overweldigd, minder gestrest en je hebt een sterker gevoel van controle. Je krijgt de touwtjes weer in handen, en loopt niet langer achter het leven aan.

Vertraag en leef in een natuurlijk ritme

Stop met rennen. Sta stil en begin het leven te ervaren. Doe minder, kom tot stilstand en ervaar een gevoel van rust en kalmte die je nieuwe energie geeft.

Jezelf druk maken is makkelijk, maar het is niet de snelste of makkelijkste weg naar je doelen, of een fijn en gelukkig leven. Bezig zijn is niet het doel. Je doelen bereiken wel.

Je Broednest helpt je vooruit ☀️

Word ook lid van het Broednest en maak je leven steeds leuker in kleine, praktische stappen. 🌱

Start jouw opwaartse spiraal

Gratis tips om je leven leuker te maken

Maak elke week steeds leuker met mijn gezellige maandagmorgen nieuwsbrief! Ruim 150.000 mensen zijn al lid! 😁

Goed om te weten
Je ontvangt elke maandagochtend versgelegde inspiratie en af en toe een extra update. Je kunt je altijd uitschrijven. Door op de knop te drukken ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 💛