Artikel opslaan

1. Zelfvertrouwen opbouwen – stel de juiste doelen

We hebben al vaker uitgelegd dat het belangrijk is om doelen te stellen voor jezelf. Wat zijn je plannen in het leven? Wat zou je graag willen bereiken? Het is niet belangrijk dat je het ‘perfecte doel’ stelt. Stel gewoon een doel om mee te beginnen en ga richting je doel werken.

Zorg dat je iedere dag een stukje dichter bij je einddoel komt en ga aan de slag met onze populaire zelfvertrouwen cursus. Op die manier blijf je gefocust en zul je erg trots op jezelf worden. Hierdoor ontwikkel je meer zelfvertrouwen.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

2. Werken aan je zelfvertrouwen – je angsten herkennen

Iedereen heeft te maken met angsten. Je bent bang voor de toekomst, het onbekende, dingen die fout kunnen gaan en dingen die jij fout zou kunnen doen. Probeer je angsten te ontdekken en ze te erkennen om meer zelfvertrouwen te krijgen. Accepteer dat je angst voelt, maar laat je er niet door belemmeren.

Als je meer zelfvertrouwen wilt ontwikkelen zul je je soms moeten begeven in het ‘onbekende’. De doelen die je stelt zullen bijvoorbeeld een beetje buiten je ‘comfort zone’ liggen. Dat is goed, push jezelf door je angsten heen. Telkens als je een angst overwint voel je je fantastisch en groeit je zelfvertrouwen direct!

3. Schakel iemand met meer zelfvertrouwen in

Het is een goed idee om je te laten ‘coachen’ door een goede vriend of vriendin die beduidend meer zelfvertrouwen heeft dan jij. Praat er samen over, vraag hoe die persoon omgaat met angsten. Dingen waar jij je druk om maakt zijn voor andere mensen geen ‘big deal’, misschien kun jij die houding overnemen.

Probeer te leren van mensen die zijn zoals jij zou willen zijn, vol zelfvertrouwen!

4. Besef dat zelfvertrouwen opbouwen werk kost

Het is verleidelijk om na het lezen van dit artikel te denken: ‘Ja, daar moet ik eens iets aan gaan doen’, en het scherm weg te klikken om het vervolgens te vergeten. Het opbouwen van je zelfvertrouwen gaat niet vanzelf. Je zult er iedere dag een beetje moeite aan moeten besteden. Daarnaast kan het natuurlijk geen kwaad om meer hulp in te schakelen zoals boeken en workshops.

Onthoud constant dat alleen lezen over het ontwikkelen van zelfvertrouwen niet genoeg is. Wees er actief mee bezig en blijf informatie verzamelen. Al die kleine beetjes werk per dag zorgen uiteindelijk voor een gezonde dosis zelfvertrouwen waar je trots op kunt zijn!

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test