Artikel opslaan

Kleine veranderingen kunnen ver gaan

Als je denkt aan het veranderen van je leven, dan komen er waarschijnlijk grote ideeën bij je op. Drastisch afvallen, een andere carrière beginnen, je relatie beëindigen of verhuizen. Hoewel het leven soms snel kan veranderen, en dat soms ook erg fijn is, verander je je leven het makkelijkst stap voor stap!

Kleine veranderingen kunnen ver gaan in het leven. Zo kan minderen in je vleesconsumptie je helpen om zonder moeite vijf kilo af te vallen. Een dagelijkse gewoonte om de taken voor de volgende dag te plannen kan je helpen rustiger te slapen. De keuze om iedere avond na acht uur de computer uit te zetten kan je dagelijks een zee van tijd opleveren en je bovendien dichter bij je gezin brengen.

Kleine veranderingen zijn snel in te voeren in je leven en je hebt er vaak direct profijt van. En al deze kleine veranderingen vormen samen een compleet nieuwe manier van leven.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. ๐ŸŽ‰

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Bekijk wat jij vandaag kunt veranderen

Welke kleine dingen zou jij vandaag nog kunnen veranderen? Hoe kun je een kleine stap zetten naar een beter leven? Het kan antwoord op deze vraag kan van alles zijn. Je kunt overstappen naar een nieuwe internetprovider om maandelijks geld te besparen, besluiten om melk te vervangen door sojamelk, nog maar één keer per week je email checken en ga zo maar door.

Vraag jezelf af waar jij meer van zou willen in je leven. Wil je meer rust, meer sociaal contact, meer bestedingsruimte of bijvoorbeeld meer gezondheid? Bedenk kleine veranderingen die je kunt maken richting dit doel.

Maak een bewuste keuze

Zodra je een aantal kleine veranderingen hebt bedacht die je snel kunt invoeren, is het tijd om de bewuste keuze te maken om vandaag te veranderen. Ga het vanaf vandaag anders doen.

Hoewel een kleine verandering niet zo ingrijpend lijkt, kan het op de lange termijn zeker verschil maken. Zeker als je regelmatig kleine veranderingen in je leven doorvoert. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van kleine veranderingen die het leven een stuk fijner kunnen maken:

  • Met jezelf afspreken dat je voortaan altijd je computer bureaublad opruimt voordat je de computer uitschakelt. Vanaf nu is je digitale werkomgeving altijd rustig en opgeruimd, dat werkt een stuk prettiger!
  • Ervoor kiezen om zuivel, rund-, varkens- en lamsvlees alleen nog met mate te eten, en voortaan bij voorkeur te kiezen voor plantaardige producten, vis en gevogelte. Dit zorgt ervoor dat je op de lange termijn makkelijker in vorm blijft en een verminderd risico loopt op hartaandoeningen en verschillende vormen van kanker.
  • Vanaf vandaag vier keer met de hond de deur uit te gaan in plaats van drie keer. Je hond en jij krijgen dagelijks extra beweging waardoor jullie beiden beter in vorm blijven!
  • Besluiten om iedere avond voor het slapengaan tien minuten te mediteren. Je slaapt beter en je wordt veel weerbaarder tegen stress en problemen.
  • Voortaan je partner altijd een zoen geven als je weg gaat, ook al is het maar even. Dit zorgt ervoor dat jullie je op termijn meer verbonden voelen met elkaar.

Jij bepaalt zelf wanneer je verandert!

Kleine veranderingen kunnen samen je leven veranderen. Kies vandaag voor een kleine verandering, en zet een stapje richting het leven dat je graag zou willen hebben. Het leven is niet statisch maar dynamisch, en niets hoeft zo te blijven als het nu is als je dat niet wilt.

Experimenteer, verander en maak nieuwe afspraken met jezelf. Zo maak je je leven niet alleen stapsgewijs veel mooier, het houdt de boel ook een beetje spannend!

Wil je meer inspiratie om echt vandaag te beginnen met veranderen?
Lees dan: Je Leven Veranderen? Begin Direct!

Ben je lekker op dreef?

Vind je het leuk om je leven te veranderen, en wil je meer ondernemen? Laat je leven dan veranderen in 7 dagen met het onderstaande boek. Hierin vind je voor iedere dag een praktische verandering die je kunt doorvoeren om je leven mooier te maken!

Verander je leven in 7 dagen
Verander je leven in 7 dagen

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test